Breien voor beginners

Wanneer de herfst en de winter stilaan hun komst aankondigen, kan het leuk zijn om deel te nemen aan een activiteit die je binnenshuis kunt doen en waar je op de donkere avonden plezier mee kunt hebben. Hier is breien iets dat enorm populair is geworden en steeds meer mensen beginnen mee te doen aan het concept. Het is gezellig en leuk, en dan heb je de mogelijkheid om alles te breien, van kleding tot kleding en decoraties voor in huis, afhankelijk van wat je leuk vindt. Breien is dus een manier om je creatieve vermogens en horizon te verbreden, en daarom is het gewoon een kwestie van aan de slag gaan met breien. Zo krijg je een leuk projectje waar je gegarandeerd superleuke dingen uit haalt, en waar anderen met garantie ook heel veel plezier aan zullen beleven. In het begin kan breien echter veel moeilijker aanvoelen dan het is, en je kunt snel een beetje in de war raken over materialen en patronen als je het nog niet eerder hebt geprobeerd. Het vereist dus zowel geduld als een beetje wilskracht als je echt super toffe dingen wilt gaan breien, maar het is ongetwijfeld ook iets wat je heel snel kunt leren, als je maar geduld hebt. Gelukkig hebben wij hier bij LindeHobby.dk ervoor gekozen om een kleine gids te maken en een super goed advies te geven voor jou die voor het eerst wil leren breien. Dus als je gewoon niet kunt wachten om aan je nieuwe herfstproject te beginnen, dan kun je in de tekst hier nog veel meer lezen over technieken en materialen.

Je hebt deze apparatuur nodig

Voordat je kunt beginnen met breien, moet je natuurlijk de juiste apparatuur hebben, zodat je het beste resultaat krijgt en je het jezelf veel gemakkelijker maakt. Hier bij garenliving.dk hebben we een grote selectie van alles wat je nodig hebt als je voor de eerste keer moet leren breien, en het is gewoon alles van garen tot breinaalden. Als beginner is het ook een goed idee om te beginnen met de iets eenvoudigere en eenvoudigere recepten, zodat je een goede gelegenheid hebt om te oefenen voordat je aan de moeilijke recepten begint. Daarom raden we beginners aan de volgende apparatuur te gebruiken voor eenvoudige recepten:

  • Een breinaald van mogelijk 40 centimeter

  • een veiligheidsspeld

  • Een meetlint

  • Garen.

Het is een goed idee om bovenstaande materialen bij de hand te hebben als je begint met breien. U moet bijvoorbeeld de stopnaald gebruiken om verschillende garenuiteinden tussen steken te naaien en u moet het meetlint gebruiken, zodat u zeker weet dat u de juiste afmetingen heeft voor wat u wilt breien. Daarnaast moet je natuurlijk ook een of misschien meer garensleutels pakken, afhankelijk van hoe moedig je bent om mee te beginnen. Hier kunt u een kijkje nemen tussen onze prachtige garensleutels, waar u een grote keuze aan verschillende kleuren vindt.

Aan de slag met de techniek

Zodra je bovenstaande materialen hebt verworven, ben je geleidelijk klaar om door te gaan naar het volgende niveau, dat zich bezighoudt met de verschillende technieken. Er zijn veel verschillende manieren om te breien, afhankelijk van wat je patroon zegt, maar natuurlijk ook afhankelijk van wat je wilt en denkt dat er het beste uitziet. Ook hebben we hier een klein overzicht gemaakt van de meest basale breitechnieken en hoe deze uitgewerkt moeten worden zodat je het best mogelijke resultaat behaalt. Van breitechnieken voor beginners raden we het volgende aan:

Steken opzetten: Eerst kunt u beginnen met het opzetten van steken en gevoel krijgen voor het gebruik van naald en draad. In al zijn eenvoud is breien erg gericht op goed en kwaad, en daarom zou het een goed idee zijn om bekend te raken met hoe goed en kwaad eruit zouden moeten zien. Je eerste steek maak je door een knoop op de breinaald te maken. Maak dan een lus om je wijsvinger, en steek het stokje door de lus. Rol vervolgens het garen om de naald en laat de lus voor de punt lopen. De twee draden die je hebt gevormd om mee te beginnen, moet je naar binnen trekken om een steek te vormen, enzovoort totdat je denkt dat dat genoeg is .

Rechts breien: Als je een flink aantal steken hebt gemaakt, kun je goed beginnen te breien. Dit doe je door te beginnen met het breien van de rechter breinaald onder de eerste steek op de linker breinaald. Rol vervolgens het garen om de rechternaald en steek de punt van de rechternaald in de steek en trek terug onder de linkernaald. Dan moet het masker op de linkernaald worden losgelaten en de anderen worden tegengehouden. Ga dan verder en brei alle steken die mogelijk op de linkernaald staan.

Averecht breien: Dan kunt u ook averecht gaan breien. De rechternaald moet hier de linkernaald kruisen en van rechts naar links werken. Het garen moet over en onder de rechternaald worden gerold en de punt van de rechternaald moet dan in de steek op de linkernaald worden gestoken en eronder worden uitgetrokken. Dan moet het masker op de linkernaald worden losgelaten, en de anderen moeten hier ook worden tegengehouden. Brei opnieuw alle steken op de linkernaald op de rechternaald.

Vind de recepten die je zoekt

Hier hebben we een kleine gids verzameld voor de meest elementaire materialen en technieken die u een beetje kunt oefenen voordat u verder gaat met breien, bijvoorbeeld tricotsteek en ribbreien. Als je vertrouwd bent met de technieken, zoek dan gewoon een paar geweldige patronen en begin precies te breien wat je wilt, of het nu een mutsje is voor je kleinkind of een heerlijke gebreide trui voor jezelf. Er is gewoon een zee van mogelijkheden. Daarnaast kun je op deze pagina een kijkje nemen als je eropuit gaat en investeert in je nieuwe breigoed.

Copyright LindeHobby