Wat is textielgaren?

Of je nu voor het eerst begint met breien of al veel breiervaring hebt, je weet waarschijnlijk dat er veel verschillende soorten garen zijn.

Als je op zoek bent naar een sterke garensoort, dan is er een goede reden om op zoek te gaan naar stoffen garens. Garens van stof hebben een bijzonder stevige structuur. Het is dus voordelig als je droomt van een zware brei- of haakwerk.

Bekijk hier ons grote aanbod stoffen garens.

Stoffen garen is flexibel en daarom heb je een zeer goede kans op een bevredigend resultaat, of je nu breit of haakt. Het garen is ook erg stevig, dus je kunt echt een aantal creaties maken die een beetje van elk kunnen dragen.

Garen van stof is daarom een heel goede keuze, wat je ook doet met een breiproject voor jezelf, voor thuis of als cadeau-idee.

Hoe brei ik met textielgaren?

Als het nieuw voor je is om met stoffen garen te breien, is het niet onwaarschijnlijk dat het een beetje moeilijk aanvoelt om mee te werken. In tegenstelling tot andere garensoorten zijn stoffen garens vaak uitdagender om mee te werken.

Desalniettemin levert het geweldige breiprojecten op, en als je eenmaal aan het garen gewend bent, zul je het grote gedoe waarschijnlijk niet ervaren. Geef daarom niet op als je eerste brei-ervaring met textielgaren niet was zoals verwacht.

Bij het breien met textielgaren moet u grote breinaalden of haaknaalden gebruiken. In ons brede assortiment naalden en naalden bieden wij een exclusieve selectie van heavy-duty apparatuur die bijzonder geschikt is voor het breien met dit type garen.

Lees hier meer over onze haaknaalden.

Meer weten over ons assortiment breinaalden? Dus kan hier hulp krijgen bij het vinden van de perfecte

Hoewel stofgaren wat zwaar kan zijn om mee te werken, is het ook een kwaliteit die helpt om je project een oppervlak met een mooie structuur te geven.

Vind hier je favoriete stoffen garen

Wat kan ik breien met textielgaren?

Stoffengaren is een populaire keuze geworden als het gaat om haken en breien - en terecht. Het grove garen is zowel bruikbaar voor het vervaardigen van kleding als voor diverse interieurs.

Bij ons vind je altijd een spannende selectie van de nieuwste patronen voor breien en haken. De meeste patronen zijn gratis, en dan heb je genoeg inspiratie voor je volgende breiproject.

Bekijk hier onze grote selectie recepten

Er zijn echt geen grenzen aan wat je kunt breien en haken met stoffen garen. Het garen is slijtvast, dus perfect voor de productie van bijvoorbeeld alledaagse kleding.

Als je er bijvoorbeeld van droomt om een vloerkleed voor de bank te maken dat echt lang meegaat, kan het ook een goed idee zijn om stoffen garen te gebruiken. Met textielgaren weet je zeker dat je duurzame woonaccessoires hebt die je vast en zeker steeds opnieuw zult gebruiken.

Ontdek hier onze recepten voor gehaakte interieurs

Stoffengaren staat er ook vooral om bekend dat het zo stijf is dat je items kunt breien en haken die zichzelf rechtop kunnen houden.

Daarom heb je ook een goede kans om mooie tassen te breien, die allesbehalve saai en slordig zijn. Met de krachtige kwaliteit heb je een heel goed uitgangspunt voor het ontwerpen van tassen voor zowel alledaags als feest.

Als je een recept vindt voor een tas die je lekker vindt, kun je er vrij zeker van zijn dat je een persoonlijke en unieke tas maakt die niemand anders heeft.

Bekijk hier onze grote selectie recepten voor gehaakte tassen

Gratis haakpatroon op vierkant vloerkleed in Mayflower Ribbon

Hoe wordt textielgaren gemaakt?

Als je niet weet hoe textielgaren wordt gemaakt, dan ben je vast niet de enige. Zoals bijna aan het woord te zien is, bestaat het garen uit gerecycled textiel uit de kledingindustrie.

Op die manier kun je met een extra goed geweten breien met dit soort garen, want het helpt onnodig afval te verminderen.

Dit zijn overtollige voorraden van onder andere T-shirts, waar stoffen garen van worden gemaakt. Stof die om de een of andere reden niet in de winkels verkocht kon worden, of die wegens gebreken wordt geretourneerd.

De stofresten worden in een speciaal daarvoor ontworpen machine geassembleerd, waarna ze bijna uitgespuugd worden in de kenmerkende brede draden.

Dit is een garensoort die 100% recyclebaar is en slechts weinig stabiliserende vezels bevat. Als u op zoek bent naar garen van hoge kwaliteit, is textielgaren wellicht de voor de hand liggende keuze voor u.

Chunky garen doet in veel opzichten denken aan textielgaren. Het is onder meer de brede structuur van het garen en het algemene gewicht van het materiaal dat de garensoorten met elkaar gemeen hebben.

In tegenstelling tot dikke garens zijn garens van stof echter minder warm. Zo creëer je eenvoudig verschillende projecten die het hele jaar door gebruikt kunnen worden.

Lees hier meer over grof garen

Welk textielgaren moet ik kiezen?

Bij stoffen garen kun je altijd kiezen uit veel verschillende kwaliteiten en kleuren. Daarom vindt u naar alle waarschijnlijkheid altijd garen dat past bij uw wensen en behoeften.

Op elk product staat welke looplengte, gewicht en wasvoorschriften het garen heeft. Je kunt altijd beginnen met het door jou gekozen patroon, in verhouding tot hoeveel garen je moet kopen.

Als je iemand van wie je houdt wilt verwennen met een klassieke blouse in bijvoorbeeld stoffen garen, dan kan zwart of grijs een voor de hand liggende kleurkeuze zijn. Deze kleuren passen bij de meeste mensen, en in de stad ga je waarschijnlijk nooit mis met een mooie, zwarte top.

Als je ervan droomt om iets te breien of te haken met wat meer flair, dan is stoffen garen ook verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren. Het is dus helemaal aan jou welke sleutel bij jouw breidromen past.

Maak uw project compleet met precies de juiste accessoires. Bij ons vind je onder andere altijd een grote keuze aan slimme ritsen, zodat je bijvoorbeeld een vest compleet kunt maken.

Bekijk hier onze selectie ritsen

Wat kost textielgaren?

De prijs van garen of stof kan enigszins verschillen van detailhandelaar tot detailhandelaar. Bij ons vindt u echter altijd kwaliteitsgaren tegen de scherpste prijzen.

De prijs van textielgaren kan onder andere afhankelijk zijn van de stofsamenstelling. Er is een verschil of het 100% gerecycled textielgaren is, of dat het garen bijvoorbeeld 80% katoen en 20% andere vezels bevat.

Vaak vind je stoffen garens tegen zeer scherpe prijzen. Zeker als je onze uitverkoop in de gaten houdt, waar je heel goedkoop garen kunt kopen.

Copyright LindeHobby