Hoe huizen te schilderen?

Er zijn veel manieren om te huisvesten. Alleen de verbeelding bepaalt de grenzen. Hier is een voorbeeld van scheve huizen met een paar bomen en een paar wolken - een echte lentedag.

Ontdek hier de vele fijne motieven

Hier gebruikt:
Potlood
Gom
Stenlak
Borstel
Link naar materialen staat onderaan de pagina

Nog meer weten over schilderen op steen? Klik dan hier

Zo doe je het

  1. Vind een paar goede stenen op het strand - in verschillende maten en vormen
  2. Was de stenen grondig in lauw water met toegevoegd afwasmiddel zodat vuil en zand worden verwijderd en laat ze drogen (soms gebruik ik een föhn, dan gaat het wat sneller).
  3. Begin met het schilderen van de lucht lichtblauw met acrylverf (meng witte kleur in het blauw, je krijgt een lichtere blauwe kleur). Verf dan het gras groen (wit kleur mengen met groen, dan krijg je een lichtere groene kleur).
  4. Teken de huisjes met een potlood zodat je een idee hebt waar en hoeveel huisjes er op de steen moeten komen. De potloodlijnen kunnen worden gewist met een gewone gum.
  5. Als je tevreden bent met het motief, schilder dan de contouren van de huisjes (omlijning) met dunne zwarte inkt. Als het droog is, schilder je de huizen in de kleuren die je wilt. Je kunt ook ramen en deuren schilderen, etc. (0,7 mm inkt wordt hier gebruikt) - en mogelijk wat wolken en bomen - laten de verbeelding de vrije loop.
  6. Als het motief klaar is, kan je eventueel afwerken met een laag steenlak. De lak laat de steen glanzen en bovendien kan de steen buiten bewaard worden. Hoe meer vernislagen je aanbrengt, hoe glanzender de steen wordt.

TIPS:

Als je poscatusses gebruikt, kun je wat verf uit de poscatus duwen door de punt meerdere keren in te drukken. Zorg ervoor dat het oppervlak waarop u de verf aanbrengt niet zuigt. Je doopt de viltstift in de verf of gebruikt een penseel. Het is echt goed als het een groot gebied is dat moet worden gekleurd - en je hebt niet zo'n dikke stift.

Bekijk hier het grote aanbod markers voor het schilderen op steen

Bovendien kun je op dezelfde manier kleuren mengen; als je geen oranje kleur hebt, kun je een beetje gele en rode kleur uitprinten en mengen met een penseel (de oranje kleur wordt niet zo fris en sterk als op een oranje stift).

Vind de perfecte borstel om kleuren mee te mengen

Je kunt je kleuren ook lichter maken; bijv. als u een lichtgroene kleur wilt, drukt u witte en groene inkt uit en mengt u deze.

Bonusinformatie:

Met zowel de kleuren wit en zwart als de primaire kleuren geel, blauw en rood kom je een heel eind.
Geel wordt gemengd met blauw om een groene kleur te krijgen
Blauw wordt gemengd met rood om een violette kleur te krijgen
Rood wordt gemengd met geel om een oranje kleur te krijgen

Genieten !

Materialen

Staedtler

Posca

Potloden (bevat 3 potloden, gum en potloodpunten)

Mogelijk. Borstel

Steenlak (link volgt later)

Andere producten om mee te schilderen en te tekenen kun je hier bekijken

Copyright LindeHobby