Breipatroon Vest


Ben je helemaal weg van gebreide vesten / slipovers? Dat kunnen we heel goed begrijpen! De westerse trend heeft de wereld stormenderhand veroverd, en natuurlijk zijn we op de golf! Daarom hebben we een groot aantal gratis vestpatronen verzameld voor jou die wil beginnen met het breien van een vest.

Gratis breipatronen op vesten/slipovers.Bekijk hier de enorme keuze aan breipatronen.

Vesten / slipovers zijn super populair geworden en vallen gemakkelijk op omdat ze in een oneindig aantal verschillende uitdrukkingen, kleuren en patronen verkrijgbaar zijn. Tegelijkertijd kunnen ze heel anders worden gestyled. Daarom begrijpen we goed waarom veel mensen niet slechts één vest breien, maar meerdere, omdat het gemakkelijk is om het uiterlijk en het gebruik van de vesten te variëren.

Een vest breien is een beheersbaar project waar alle breiers aan kunnen beginnen. Als je bijvoorbeeld een beginner bent, is een vestproject een super voor de hand liggend project, omdat de meeste recepten eenvoudig en gemakkelijk te volgen zijn. Veel vesten worden ook gebreid in tricotsteek en met ribboord, wat twee beginnersvriendelijke technieken zijn. Daarnaast kan het voor de beginner een voordeel zijn dat je bij een vest geen mouwen hoeft te breien, zoals bij gebreide truien of vesten wel zou moeten.

Als je een ervaren breister bent, zal een gebreid vest zeker ook naar je zin zijn. Er zijn een groot aantal verschillende vestpatronen met verschillende breitechnieken. Als je je wilt verdiepen in twists, v-hals/v-halslijn, hoge hals, Scandinavisch patroon, patentpatroon of iets heel anders, dan is het breien van vesten een goede gelegenheid om te oefenen of te experimenteren met de technieken.

Je kunt een gebreid vest voor alle gelegenheden gebruiken. Afhankelijk van waarmee je het vest draagt, kan het worden gebruikt voor de lente, zomer, herfst en winter, en voor het dagelijks leven en feesten. Als u een vest draagt, bijvoorbeeld over een overhemd en een broek, kunt u een klassieke look krijgen - perfect voor dagelijks gebruik en op het werk. Draag je daarentegen een vest over een zomerjurkje, dan ziet het er heel anders uit en is het onmisbaar om de zomeravonden warm te houden.

Afhankelijk van je behoeften, kun je ongetwijfeld een vest breien dat precies in je garderobe past. Maar ik vraag me af of je gebeten wordt door het breien van verschillende vesten zodra je je eerste hebt gebreid!

In onze selectie van recepten voor vesten zijn er talloze verschillende vesten. Sommige hebben een klassieke ronde hals, andere hebben een hoge hals of v-hals. Er zijn ook zowel gesloten als open vesten, die ook twee zeer verschillende uitdrukkingen en opties voor styling bieden. Wil je bijvoorbeeld een open vest met leuke knopen, dan kun je hier ook makkelijk een recept voor vinden.

Bekijk hier ons grote aanbod aan buttons.

Als je van een eenvoudig en klassiek vest houdt, zul je er veel vinden die in ribbelst zijn gebreid en met ribbels in de hals, mouwen en onderkant. Dit geeft een super mooi vest dat voor allerlei outfits gebruikt kan worden. Als je daarentegen van patronen houdt, kun je ook een recept vinden met wendingen of bijvoorbeeld een Scandinavisch patroon. Bij het breien van een vest kun je er ook voor kiezen om het in één kleur of in meerdere kleuren te breien. Zo kunt u bijvoorbeeld één kleur kiezen voor het lijfje zelf en één of meerdere kleuren voor de (rib)randen van het vest. Je kunt ook een gestreept vest breien in je favoriete kleurencombinatie.

Bekijk hier ons hele assortiment garens.We hebben speciaal een grote selectie DROPS patronen voor vesten. In het assortiment vind je zowel recepten voor beginnersvesten als meer ervaren vesten, maar ook voor dames, heren en kinderen. Zo brei je vesten voor het hele gezin, terwijl iedereen zijn eigen unieke en persoonlijke vest krijgt.

Onder de DROPS-patronen zijn de garens die voor het project worden gebruikt heel verschillend. Sommige vesten zijn gebreid in zuivere wol, wat een warm en heerlijk vest geeft. Anderen zijn gebreid in een wolmix, vaak in combinatie met een mohairdraad, wat een luchtiger en lichter vest geeft. De mogelijkheden voor garencombinaties zijn talrijk en geven verschillende vesten.

Bekijk hier al onze patronen van DROPS.

In onze categorie kindervesten vind je een aantal superleuke en mooie hesjes. Hier kun je - net als bij patronen voor volwassenen - ervoor kiezen om een vest te breien dat open of gesloten is, een ronde hals heeft of een v-hals. Hieronder zie je een selectie van onze recepten voor kindervesten.Bekijk hier al onze breipatronen voor kinderen.

Veel vesten worden rond gebreid op rondbreinaalden. Dit maakt het project eenvoudig en duidelijk. Rondbreien betekent dat je niet heen en weer hoeft te breien en het scheelt ook nog eens tijd. Hier op de website ziet u een grote selectie rondbreinaalden die gebruikt kunnen worden om vesten te breien. We hebben ronde stokken van bamboe, berkenhout en metaal en ronde stokken van verschillende lengtes. Zo vindt u gegarandeerd precies de naalden die u het liefste breit en die passen bij het vestpatroon waarmee u aan de slag gaat.

Bekijk hier al onze ronde stokken.

Nu hopen we dat je goed uitgerust bent om aan de slag te gaan met het breien van een prachtig vest.
Echt heel leuk met het vest breien :-)

Copyright LindeHobby