Gebreide geschenken

Zin om een persoonlijk cadeau te breien voor een gelukkige ontvanger? Dan ben je aan de goede kant beland. Hier hebben we een groot aantal ideeën verzameld die je op weg kunnen helpen. Hier kun je inspiratie opdoen voor verschillende gebreide cadeaus. Onderaan de pagina vind je nog meer inspiratie voor bijzondere jubilea.Bekijk hier ons grote aanbod aan breipatronen.

De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om zelfgemaakte cadeaus. Je kunt ervoor kiezen om aan een klein en beheersbaar project te beginnen, zoals elastieken, pannenlappen of doeken, of je op een groter project storten en b.v. brei een trui, deken of kussensloop.

Het snelle cadeau

Het hoeft niet lang te duren om een prachtig cadeau te breien. Evenzo hoeft een gebreid cadeau niet te bestaan uit geavanceerde breitechnieken. Als je op het laatste moment bent en een cadeau nodig hebt, zijn hier enkele ideeën voor wat je in korte tijd kunt breien.

Een makkelijke en snelle oplossing voor een gebreid cadeau zijn haarelastieken/scrunchies of makeup pads . Beide zijn leuke en gemakkelijke projecten, en hier kun je spelen met kleuren en zelfs je restjes garen gebruiken.

Lees hier meer over gebreide haarelastieken / scrunchies.

Een echte winnaar als het gaat om snel gebreide geschenken, is ook verfraaiing voor verschillende gelegenheden. Of het nu Kerstmis, Pasen, Halloween, verjaardag of iets heel anders is, je kunt in korte tijd prachtige decoraties breien die het huis van de ontvanger van het geschenk zullen sieren. Op deze pagina vind je al onze breipatronen die geschikt zijn voor op vakantie. Denk aan recepten voor paaskippen, pompoenen, vlaggetjes, hoezen voor kopjes en eierwarmers.

Het persoonlijke cadeau

Afhankelijk van wie je ontvanger is, kan een gepersonaliseerd cadeau allerlei vormen en kleuren aannemen. Wel kun je hieronder inspiratie opdoen voor een prachtig persoonlijk cadeau.

Kleding breien en kleding voor anderen geeft aan dat je de tijd hebt genomen om iets te breien dat jarenlang kan worden gebruikt. Je kunt dus overwegen om een mooie en warme trui, een mooie en lichte zomertop of een zachte muts voor het winterseizoen te breien.

Je kunt jezelf ook helemaal toeleggen op het breien van een mooie deken voor baby of volwassene. Een vloerkleed lijkt misschien een onhandelbaar project, maar dat hoeft het niet te zijn. Afhankelijk van welk patroon je kiest om te breien, kun je ervoor kiezen om een eenvoudige ribbelsteek te breien of verschillende soorten patroonbreien te proberen, wat het project leuk en uitdagend maakt. Wat vloerkleden tot een echt goed en persoonlijk cadeau maakt, is dat ze vele jaren, misschien wel generaties lang meegaan en dat ze vrijwel het hele jaar door kunnen worden gebruikt.

Lees hier meer over gebreide vloerkleden.

Als je een persoonlijk cadeau wilt breien zonder kleding of dekens, dan is een mooie kussensloop of speelgoed misschien iets voor jou. We hebben een aantal recepten voor superleuke kussenslopen zowel voor in de woonkamer als voor de kinderkamer. Daarnaast hebben we recepten voor schattig gebreid speelgoed dat zeker in goede aarde zal vallen bij de kleinere in de familie of vriendenkring.


Het praktische geschenk

Praktische cadeaus klinken misschien saai, maar ze kunnen vaak een van de beste cadeaus zijn. Als de ontvanger van het cadeau graag in de keuken staat en kookt of bakt, kun je overwegen een paar heerlijke pannenlappen voor haar/hem te breien. We bieden een breed scala aan recepten voor gebreide pannenlappen, die ofwel heel eenvoudig zijn of een patroon en kleurverandering hebben, dus kies gewoon een patroon dat bij u en uw tijd past.

Je kunt ook overwegen om een mooie theedoek of doek te breien. Zowel pannenlappen, theedoeken als doeken zijn goede, praktische geschenken die steeds opnieuw kunnen worden gebruikt. Maar dat betekent niet per se dat ze saai zijn om te breien of naar te kijken. Speel bijv. met kleuren, breitechnieken en garens en bereik je een persoonlijk en uniek resultaat waar de ontvanger van je cadeau dol op zal zijn.

Je kunt nooit teveel gebreide kleding hebben. Als je nieuw bent in de wereld van breien, zijn doeken een geweldige plek om te beginnen. Hier kun je tegelijkertijd oefenen met breien en tegelijkertijd een heel mooi, bruikbaar en praktisch resultaat krijgen. Tegelijkertijd kun je ook een deel van alle garenresten die je hebt, gebruiken.

Een ander heel goed en praktisch cadeau-idee zijn gebreide sokken. Net als kleding kun je nooit te weinig paar sokken hebben, en daarom is het ook zeker een winnaar!

Lees hier meer over gebreide sokken/sokken.


Hou je ook van haken? Dan is er goed nieuws! Er is een schat aan gehaakte cadeau-ideeën en recepten, zoals gehaakte doeken, winkelnetjes, boekenleggers en vloerkleden.

Je kunt hier lezen over gehaakte cadeau-ideeën.

Hieronder vindt u een selectie van artikelen die gericht zijn op bijzondere jubilea, zodat u het perfecte cadeau kunt vinden. Klik op het artikel om meer te lezen.

Echt heel leuk met je gebreide cadeau :-)

Copyright LindeHobby