Gebreid kerstcadeau

Is er iets beters dan zelfgemaakte kerstcadeaus? Niet als je het ons vraagt! De mogelijkheden voor gebreide geschenken zijn gewoon zo talrijk. Daarom hebben we een aantal kerstcadeau-ideeën verzameld voor jou die geen inspiratie hebben voor het perfecte cadeau voor degene van wie je houdt.

Bekijk hier al onze kerstrecepten.

De mogelijkheden voor gebreide kerstcadeaus zijn eindeloos. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kun je er daarom voor kiezen om aan een groter project te beginnen of aan een beter beheersbaar project dat niet meer dan een paar uur kost om te breien.

Het grote kerstcadeau

Of je nu een volwassene of een kind bent, geweldige kerstcadeaus zijn altijd een succes onder de kerstboom. Er zijn verschillende mooie projecten waar je mee aan de slag kunt, als je maar op tijd begint.

Een echt goed (en geweldig) cadeau is een gebreid vloerkleed. Wat het vloerkleed ook is voor een baby, een kind of een volwassene, je bent verzekerd van een gezellig breiproject. Tegelijkertijd krijg je de kans om verschillende breitechnieken uit te proberen en te spelen met prachtige kleuren. Een gebreid vloerkleed kan vele jaren mee en tegelijkertijd wordt een zelfgebreid vloerkleed vaak geassocieerd met gezelligheid en nostalgie.

U kunt hier meer lezen over gebreide vloerkleden en hieronder een selectie van onze patronen bekijken.

Een ander geweldig kerstcadeau kan de vorm aannemen van een warme en heerlijke trui. Gebreide truien behoren tot de beste die er zijn. Dus als je de tijd en het overschot hebt om een trui te breien voor iemand van wie je houdt, is het zeker geen verspild werk!

Zelfgebreide truien kunnen - net als dekens - jaren meegaan en de ontvanger veel plezier bezorgen. We bieden een breed scala aan recepten voor mooie truien voor zowel kinderen als volwassenen. Je kiest zelf of de trui het hele jaar door gedragen kan worden, of dat het een kersttrui moet worden waar je tot december elk jaar naar uitkijkt.

Het persoonlijke kerstcadeau

De opties voor gepersonaliseerde kerstcadeaus zijn talrijk en hangen sterk af van wie het cadeau gaat ontvangen. Hieronder vind je echter inspiratie hoe gepersonaliseerde kerstcadeaus in breigoed vorm kunnen krijgen.

Met een paar warme kersthandschoenen kun je nooit fout gaan in de stad. Wanten zijn een must-have in het winterseizoen, en waarom zou je niet rondlopen met een paar chique en unieke? In onze selectie breipatronen vind je een groot aantal gratis patronen voor warme wanten. De commissie biedt o.a. op mooie wanten met een kerstpatroon en op effen wanten.

Een ander prachtig kerstcadeau om te krijgen is een kussen met een mooi gebreide kussensloop. Als de ontvanger van je cadeau de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer moet opfleuren, dan zijn mooie kussens misschien iets voor jou.

Is de ontvanger van het kerstcadeau een lezend paard? Dan kun je de persoon verrassen met een leuke kerstbladwijzer . Een bladwijzer is een makkelijk en snel project, dat tegelijkertijd super persoonlijk en kerst is.

Een persoonlijk en mooi cadeau is ook een wellnesspakket dat kan worden aangepast aan de ontvanger van het cadeau. Vul een mooie mand met gebreide doeken, make-up pads, zeepzakjes en handdoeken en voeg indien nodig toe. een heerlijke crème of zeep. De verschillende breidelen duren niet lang om te breien en daardoor kun je de mand in korte tijd vullen met vele gebreide lekkernijen.

Het praktische kerstcadeau

Praktische geschenken behoren vaak tot de beste omdat ze in het dagelijks leven kunnen worden gebruikt. Praktische kerstcadeaus zijn er in veel verschillende tinten, en hier krijg je enkele suggesties voor.

Gebreide pannenlappen zijn een onmisbaar onderdeel van de keuken. Tegelijkertijd kan een set worden gebreid in de stijl die het beste past bij het huis van de ontvanger. Potjes worden vaak gebreid van katoen, omdat katoen goed bestand is tegen de hitte van potten, pannen en borden. Tegelijkertijd is veel katoengaren bestand tegen machinewas en hoge temperaturen, waardoor de pannenlappen gemakkelijk schoon te maken zijn.

In onze selectie breipatronen voor pannenlappen vindt u pannenlappen gebreid met ribbelsteek, wafelpatroon, kralenwerk en Scandinavisch patroon. Daarnaast vind je eenkleurige pannenlappen en veelkleurige pannenlappen. Dus de opties zijn talrijk, dus kies gewoon een recept.

Andere aanbiedingen voor praktische kerstcadeaus zijn doeken en theedoeken, die ook in de keuken onmisbaar zijn. Bovendien raken gebreide sokken nooit uit de mode. Je kunt nooit teveel sokken krijgen en daarom is zo'n geschenk ook een zekere winnaar die jaren mee kan.

Het snelle kerstcadeau

Het hoeft niet lang te duren om een kerstcadeau te breien, waar de ontvanger veel plezier aan zal beleven. Ben je last minute en heb je nog een kerstcadeau nodig, dan kun je hieronder inspiratie opdoen voor mogelijke cadeaus.

Haarelastieken/scrunchies en make-up pads zijn makkelijke, snelle en leuke projecten. Hier kun je een deel van al je garenresten gebruiken en spelen met garenkleuren en patronen.

Kerstversieringen zijn ook een goed idee als je een snel cadeau mist. Kerstversieringen kunnen jaar na jaar worden opgehangen en de ontvanger eraan herinneren dat jij het bent die de fijne decoratie heeft gebreid. Op deze pagina vindt u al onze kerstpatronen, waaronder zeer fijn gebreide kerstversieringen. In de selectie vind je o.a. kleine schattige muizen, engelen en sneeuwmannen.


Wil je echt snel op pad met het kerstcadeau, dan bieden we ook cadeaubonnen aan. Dit is het ideale cadeau voor haar of hem die zelf graag breit of haakt. Op deze manier kan de persoon kiezen wat hij/zij nodig heeft voor zijn/haar creatieve projecten.

Bekijk hier onze digitale cadeaukaart.

Echt heel leuk om een prachtig kerstcadeau te breien :-)

Copyright LindeHobby