Breipatroon Chouchou


Zelfgebreide haarelastieken, ook wel scrunchies genoemd, zijn en worden een hit! Ze zijn mooi en kunnen in alle mogelijke kleuren gemaakt worden, dus je hebt er in principe wel een voor elke gelegenheid.

Een scrunchie breien is een gemakkelijk en leuk project voor zowel beginners als ervaren breiers. Er is niet veel techniek voor nodig om dit accessoire te breien. Tegelijkertijd kun je in korte tijd een hele hoop scrunchies breien, waar je zelf van kunt genieten, of je kunt genieten van een van je (vrienden) Indianen die lang haar heeft. Een zelfgebreide en persoonlijke scrunchie zal ongetwijfeld in goede aarde vallen bij de ontvanger!Bekijk hier onze selectie gratis recepten voor scrunchies.
En bekijk hier nog veel meer breipatronen.

Een scrunchie kun je op verschillende manieren breien. In sommige gevallen worden ze rond gebreid op rondbreinaalden, in andere gevallen worden ze heen en weer gebreid op bijvoorbeeld sokkennaalden. In veel gevallen wordt een elastische band toegevoegd, die door het gebreide haarelastiek wordt getrokken of erop wordt gemonteerd. Sommigen kiezen er ook voor om een fijne rand rond de scrunchie te haken, wat een elegante afwerking geeft.

Als je liever een scrunchie haakt, kan dat. Bekijk bijvoorbeeld dit recept met een gehaakte scrunchie.Lees hier meer over gehaakte scrunchies.

Scrunchies kunnen in veel verschillende soorten garen worden gebreid. Het is dus helemaal aan jou welke garens je leuk vindt en waarmee je graag breit. Als je een sterke scrunchie wilt, kun je ervoor kiezen om in wol te breien, terwijl je ervoor kunt kiezen om in katoen te breien als je scrunchie lichter moet zijn. Als je dik haar hebt, raden we aan katoengaren te gebruiken, omdat dit iets beter kan vasthouden dan bijvoorbeeld veloursgaren. Je kunt er ook voor kiezen om voor je haarelastiek te gaan met mohairgaren. Hier zal het resultaat mooi en luchtig zijn.

Een van de beste dingen aan het breien van scrunchies is dat je niet veel nieuw garen hoeft te kopen om het project te starten. Een scrunchie heeft niet veel garen nodig. Daarom, als je veel garenresten hebt, kun je ervoor kiezen om er een paar te gebruiken om haarelastieken te breien. Op die manier krijg je veel verschillende en unieke scrunchies terwijl je je garenvoorraad opruimt.

Een ander groot voordeel van zelfgemaakte scrunchies is dat je ze kunt matchen met je tweede zelfgemaakte scrunchies. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe blouse of top gebreid en heb je wat garen over? Ja, dan kun je je overgebleven garen gebruiken voor een nieuw haarelastiek dat perfect bij de blouse of top past!

Als je een beetje extra effect wilt toevoegen aan je zelfgemaakte scrunchies, bepaalt alleen de verbeelding de grenzen. Als je van mica houdt, kun je ervoor kiezen om een micadraad toe te voegen, hetzij door het werk, hetzij in de rand van het haarelastiek. Je kunt ook experimenteren met het toevoegen van parels aan je scrunchie. Zo kun je onze Hama kralen in het werk breien en een speels effect toevoegen. Dat gas kun je natuurlijk ook geven door met kleuren te spelen. Moet je zelfgemaakte scrunchie bijvoorbeeld effen, gestreept of een gekleurde rand hebben? Het is allemaal aan jou!

Veel plezier met je gebreide scrunchie :-)

Copyright LindeHobby