Hoe bloemen te schilderen?

Er zijn veel manieren om bloemen te schilderen - het is alleen de verbeelding die de grens stelt aan wat je van bloemen kunt schilderen. Het kunnen realistische bloemen zijn of licht abstracte bloemen - het is een kwestie van smaak. Cactussen zijn ook erg leuk om te maken en in een bloempot te zetten, en misschien met wat strandschelpen erin.

Lees hier meer over schilderen op steen

De onderstaande instructies laten zien hoe je deze bloemen schildert

Hier gebruikt:
Potlood
Gom
pen
Stenlak
Borstel

Link naar materialen staat onderaan de pagina

Zo doe je het

  1. Vind een paar goede stenen op het strand - in verschillende maten en vormen
  2. Was de stenen grondig in lauw water met toegevoegd afwasmiddel zodat vuil en zand worden verwijderd en laat ze drogen (soms gebruik ik een föhn, dan gaat het wat sneller).
  3. Maak een compositie met bloemen, dwz je markeert de gebieden waar je de bloemen in verschillende kleuren wilt schilderen met stiften (of dezelfde kleur).
  4. Als het droog is, neem je een dunne zwarte inkt en schilder je de contouren van de bloemen (omtrek). (een beetje bonusinformatie: maak altijd een oneven aantal bloemen - het maakt de compositie interessanter).
  5. De steen is nu eigenlijk klaar, maar je kunt eventueel de achtergrond in een andere kleur schilderen. Hier is gekozen voor een zwarte achtergrond met stippen in verschillende kleuren.
  6. Schilder eerst de achtergrond zwarte inkt. Als het droog is kun je veel stippen zetten in oa roze, lichtblauw, geel en wit.
  7. Als het motief klaar is, kun je het afwerken met een laag steenlak. De lak laat de steen glanzen en daarnaast kan de steen ook de buitenkant versieren in een bed of op een tuintafel. Hoe meer vernislagen je aanbrengt, hoe glanzender de steen wordt

Heb je interesse in een mooie welkomststeen? Klik hier voor meer inspiratie

TIPS:

Als je poscatusses gebruikt, kun je wat verf uit de poscatus duwen door de punt meerdere keren in te drukken. Zorg ervoor dat het oppervlak waarop u de verf aanbrengt niet zuigt. Je doopt de viltstift in de verf of gebruikt een penseel. Het is echt goed als het een groot gebied is dat moet worden gekleurd - en je hebt niet zo'n dikke stift.

Bovendien kun je op dezelfde manier kleuren mengen; als je geen oranje kleur hebt, kun je een beetje gele en rode kleur uitprinten en mengen met een penseel (de oranje kleur wordt niet zo fris en sterk als op een oranje stift).

Je kunt je kleuren ook lichter maken; bijv. als u een lichtgroene kleur wilt, drukt u witte en groene inkt uit en mengt u deze.

Bonusinformatie:

Met zowel de kleuren wit en zwart als de primaire kleuren geel, blauw en rood kom je een heel eind.

Geel wordt gemengd met blauw om een groene kleur te krijgen

Blauw wordt gemengd met rood om een violette kleur te krijgen

Rood wordt gemengd met geel om een oranje kleur te krijgen

Genieten !


Materialen

Staedtler

Posca

Potloden (bevat 3 potloden, gum en potloodpunten)

Borstel

Steenlak (link volgt later)

Andere producten om mee te schilderen en te tekenen kun je hier bekijken

Copyright LindeHobby