Wat is grof garen?

Als je een beginner bent in breien en haken, kan het voor de meeste mensen een beetje een jungle zijn om je weg te vinden in de vele verschillende soorten garen.

Als ervaren breister kun je vast ook knikken in het besef dat het aanbod vaak groot is, maar juist heel veel fantastische mogelijkheden biedt voor een meer genuanceerd werk.

Misschien heb je al gehoord van grof garen, en zo niet, dan is er een goede reden om nu je ogen te openen voor het prachtige type garen. Als je al wat weet van acryl en wol, dan ben je al een heel eind op weg. Chunky garen bestaat meestal uit 30% wol en 70% acryl. Het is dus een soort menggaren bestaande uit twee heerlijke garens van hoge kwaliteit.

Bekijk hier onze grote selectie dikke garens.

Hoe voelt grof garen aan?

Voor wie op zoek is naar een materiaal dat niet krast, ligt dit type garen voor de hand. Daarom is het garen ook bijzonder handig voor bijvoorbeeld dekens en kussens en andere gezellige dingen voor in huis.

Het is de combinatie van wol en acryl die ervoor zorgt dat grof garen bijzonder zacht wordt. Als je met dit type garen breit of haakt, creëer je waarschijnlijk iets dat je steeds opnieuw wilt gebruiken.

Acryl is synthetisch garen , dat zowel een licht als goedkoop materiaal is. Natuurlijk heeft het ook invloed op de prijs als je naar grof garen kijkt.

Daarnaast is acryl ook kleurvast, wat betekent dat het niet veel vervuilt, al wordt het materiaal wel vaak gewassen. Wanneer wol wordt gecombineerd met acryl, creëert het een indrukwekkend warmte-isolerend effect, wat ongetwijfeld helpt om grof garen een populaire garenkeuze te maken voor gebruik in de winter.

Lees hier meer over acrylgaren

Veel geweldige opties voor breien en haken met grof garen

Als u op zoek bent naar een soort garen dat ongelooflijk dik is, moet u op zoek naar grof garen. Het garen heeft een heel andere garenstructuur, waardoor het er veel zwaarder uitziet.

Daarentegen is het garen zelf erg licht, dus het is comfortabel om te dragen als je bijvoorbeeld een trui of een vest breit.

Bij ons vind je altijd een grote keuze aan verschillende breipatronen, waardoor je hoogstwaarschijnlijk ook een model vindt dat past bij jouw wensen en behoeften.

Bekijk hier onze grote selectie gratis breipatronen

Ben jij ook verliefd geworden op dit type garen, dan kunnen we je aanraden om je bijvoorbeeld te storten op het breien van een warme deken. We hebben veel goede aanbiedingen voor recepten voor vloerkleden en we hebben ervoor gezorgd dat er voor elke smaak en elk breiniveau iets is.

Een vloerkleed ligt bij grof garen voor de hand, omdat het garen juist het verwarmende effect heeft waar veel mensen op koude dagen de voorkeur aan geven.
Met dit kwaliteitsgaren bepaalt eigenlijk alleen je fantasie de grenzen van je creaties. Je hebt ook veel goede mogelijkheden om met dit garen te haken.

Hier kunt u, bijvoorbeeld, vinden grote inspiratie in onze spannende reeks van recepten voor een poncho of shawl , waardoor je meer kunt lezen over hier . Dit type topje is makkelijk te dragen en ligt voor de hand als je meer wilt haken. Of je nu liever breit of haakt, je kunt er vrij zeker van zijn dat je geweldige resultaten krijgt met grof garen.

Welke naalden en naalden moet ik gebruiken voor grof garen?

Als je het maximale uit je brei- of haakproject wilt halen, is het goed om over de juiste uitrusting te beschikken. Op die manier weet je zeker dat je een goede brei-ervaring hebt, en tegelijkertijd heb je meer kans om met een bevredigend resultaat te eindigen.

Bekijk hier ons brede assortiment breinaalden en naalden.

Wanneer je met zo'n dik garen gaat breien of haken, kun je overwegen om truienaalden te gebruiken. Hier heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen vrij sterke en stevige stokken, wat vooral voordelig is als je met dik garen moet werken.

Als je met grof garen moet haken, kan het ook een goed idee zijn om een dikkere haaknaald te zoeken als je zeker wilt zijn van een goede controle over je haakwerk.

Lees hier meer over onze haaknaalden

Waarom zou ik kiezen voor grof garen?

Er zijn veel heerlijke garensoorten op de markt en ze hebben allemaal hun speciale voordelen. Als je nog niet eerder met deze dikke garensoort hebt gewerkt, heb je waarschijnlijk een heel andere ervaring.

Desalniettemin heeft het garen een heel andere en opwindende structuur waarmee alle breiliefhebbers zichzelf zouden moeten trakteren. Tegelijkertijd zijn er bijna geen beperkingen aan wat je met dit type garen kunt breien of haken.

Chunky garen is de laatste jaren ongetwijfeld in de mode. Het is waarschijnlijk de karakteristieke structuur van het garen en de vele mogelijkheden om rauwe en rustieke projecten te creëren die velen aanspreken.

Wanneer je grof garen shopt, is er een goede reden om onze uitverkoop in de gaten te houden. Hier verzamelen we onze allerbeste aanbiedingen, dus misschien kun je nu geld besparen op je favoriete garen.

Wie moet breien of haken met grof garen?

Er zijn eigenlijk geen garensoorten die bedoeld zijn voor bepaalde breiniveaus. Als je de juiste recepten, accessoires en geduld hebt, heb je een hele goede basis om een mooi resultaat te krijgen.

Toch kan dik garen een goede keuze zijn voor wie niet zoveel ervaring heeft met breien. Hier is het zware garen extra makkelijk te hanteren als je bijvoorbeeld geen steek wilt verliezen.

Als je een beginner bent in de wereld van breien, bekijk dan hier ons exclusieve assortiment hulpmiddelen .

Hier vind je alles van kaarsen en scharen tot vingerhoeden en kleermakerskrijt . Met de juiste hulpmiddelen durven wij u met grof garen een mooi, bevredigend resultaat te garanderen.

Ontdek hier al onze accessoires

Copyright LindeHobby