Hoe Doodles te schilderen

Doodles tekenen en schilderen is geleidelijk een hele kunst geworden en is geëvolueerd naar verschillende stijlen. Je kent het wel, je zit in een lang telefoongesprek en hebt papier en potlood bij je, en er staan wat doodles op het papier - tegenwoordig heet het doodles.

Lees hier nog meer over schilderen op steen

Hier gebruikt:
Potlood
Gom
pen
Stenlak
Borstel

Link naar materialen staat onderaan de pagina

Zo doe je het

  1. Vind een paar goede stenen op het strand - in verschillende maten en vormen
  2. Was de stenen grondig in lauw water met toegevoegd afwasmiddel zodat vuil en zand worden verwijderd en laat ze drogen (soms gebruik ik een föhn, dan gaat het wat sneller).
  3. De hele steen is beschilderd met witte inkt. De kleuren die je er vervolgens op aanbrengt krijgen een duidelijkere tint.
  4. Terwijl de witte kleur opdroogt, begin ik met potlood te tekenen (lage franje) op een stuk papier. Als ik eenmaal een intrigerende uitdrukking heb gevonden, moet die op de steen worden geschilderd.
  5. Zoals je in het voorbeeld kunt zien, zijn voornamelijk stippen in verschillende kleuren en in verschillende maten gebruikt. Het kunnen ook driehoeken, lijnen, enz.
  6. Als het motief klaar is, kun je het afwerken met een laag steenlak. De lak laat de steen glanzen en daarnaast kan de steen ook de buitenkant versieren in een bed of op een tuintafel. Hoe meer vernislagen je aanbrengt, hoe glanzender de steen wordt.

Wil je je doodles in een thema houden? Dan lees je hier meer over schilderen op steen voor Pasen

TIPS:

Als je poscatusses gebruikt, kun je wat verf uit de poscatus duwen door de punt meerdere keren in te drukken. Zorg ervoor dat het oppervlak waarop u de verf aanbrengt niet zuigt. Je doopt de viltstift in de verf of gebruikt een penseel. Het is echt goed als het een groot gebied is dat moet worden gekleurd - en je hebt niet zo'n dikke stift.

Bovendien kun je op dezelfde manier kleuren mengen; als je geen oranje kleur hebt, kun je een beetje gele en rode kleur uitprinten en mengen met een penseel (de oranje kleur wordt niet zo fris en sterk als op een oranje stift).

Ontdek hier de vele soorten penselen

Je kunt je kleuren ook lichter maken; bijv. als u een lichtgroene kleur wilt, drukt u witte en groene inkt uit en mengt u deze.

Bekijk hier onze grote selectie markers

Bonusinformatie:

Met zowel de kleuren wit en zwart als de primaire kleuren geel, blauw en rood kom je een heel eind.
Geel wordt gemengd met blauw om een groene kleur te krijgen
Blauw wordt gemengd met rood om een violette kleur te krijgen
Rood wordt gemengd met geel om een oranje kleur te krijgen

Genieten :-)

Materialen

Staedtler

Posca

Potloden (bevat 3 potloden, gum en potloodpunten)

Mogelijk. Borstel

Steenlak (link volgt later)

Andere producten om mee te schilderen en te tekenen kun je hier bekijken

Copyright LindeHobby