Wat is handgeverfd garen?

Wow - dit is meestal de eerste reactie wanneer je ogen vallen op een groot sleutelgaren dat met de hand is geverfd. Ken je die grote, lange, mooie en gedraaide garensleutels, waar je de garenpassie en kwaliteit meteen voelt? Je valt gemakkelijk flauw over de mooie tinten en kleurveranderingen - of het nu een eenkleurig of meerkleurig garen is.

Handgeverfd garen is een categorie garen dat - zoals de naam al zegt - met de hand wordt geverfd. De categorie gaat over en is gemaakt van veel verschillende vezelmaterialen - zowel natuurlijk als synthetisch.

Door het garen met de hand te verven, krijgt het een heel bijzonder spel van kleuren en melanges, die uniek zijn van garensleutel tot garensleutel. Het resultaat wordt onder andere beïnvloed door het weer, de waterkwaliteit, de garenmix en het seizoen.

Bekijk hier onze grote selectie handgeverfde garens

Verleidelijk mooi luxe garen

Wij zijn bij LindeHobby helemaal weg van handgeverfd garen, omdat het mooie, onweerstaanbare resultaten geeft, die het ongelooflijk goed doen in het laatste modebreisel. Daarom hebben we veel van deze in onze webshop in absoluut de beste kwaliteit.

In ons assortiment handgeverfde garens vind je bijvoorbeeld het originele Malabrigo Worsted garen , waarmee Malabrigo internationaal bekend werd in de breiwereld. Het is ongelooflijk zacht en fantastisch goed voor viltprojecten. We hebben ook de zeer mooie Manos del Uruguay Alegría , die superwash-behandeld is en verkrijgbaar is in een aantal ongelooflijk mooie kleurencombinaties.

Handgeverfd garen is gemaakt van garen in de allerbeste luxe kwaliteit. Het bestaat meestal uit twee verschillende soorten vezels - ofwel twee natuurlijke vezels of een synthetisch garen en een garen van natuurlijke vezels. Ze worden allemaal anders verven wanneer de bekwame ambachtslieden het garen met de hand verven op hun kleine spinnerijen.

De goede eigenschappen die u vindt in de kwaliteit van garen , zoals merino wol en zijde, maar nog spannender om te breien en haken worden met wanneer de kleuren veranderen en bijna roepen fantastische en unieke creaties elke keer weer.

Er is echter één klein ding waar je op moet letten (om verliefd op te worden) bij het gebruik van handgeverfd garen. Elke garensleutel is uniek in zijn kleurenschema.

Door het artistieke vakmanschap is geen enkel handgeverfd sleutelgaren hetzelfde. Ze zijn elk uniek gekleurd. Zelfs twee sleutels van hetzelfde handgeverfde garen zijn verschillend. Dat is de hele charme van het handgeverfde garen. Natuurlijk speelt het hoe dan ook heel goed samen, omdat de kleurveranderingen soepel en zacht zijn. Het resultaat is absoluut onweerstaanbare luxe!

Bezoek onze brede selectie handgeverfde garens.

Handgeverfd garen voor uniek modebreien

Houd je van mooie fashion knitwear met een heel bijzondere opvallende en persoonlijke kleurstructuur en gemaakt van de heerlijkste natuurlijke vezelgarens ? Dan zou het heel goed kunnen dat u uw volgende project van handgeverfd garen moet proberen te breien.

Wat u met het handgeverfde garen uit uw lakwerk kunt halen, hangt af van de samenstelling en of het superwash-behandeld is.

Bij LindeHobby hebben we bijvoorbeeld handgeverfd sokkengaren - namelijk Malabrigo Sock . Malabrigo Sock is superwash-behandelde merinowol. De superwash-behandeling versterkt het garen en maakt het geschikt voor het breien van allerlei soorten kleding voor zowel volwassenen als kinderen, accessoires en huishoudelijke artikelen die dagelijks moeten kunnen worden gebruikt - bijvoorbeeld warme sokken. En dan kan het in de machine gewassen worden , wat het extra praktisch en bruikbaar maakt.

Bekijk hier al onze garens die in de machine kunnen worden gewassen

Je kunt ook verliefd worden op Manos del Uruguay fino , een handgeverfd garen in absolute luxeklasse, bestaande uit 70% extra fijne merinowol en 30% zijde. Het is een dun en fijn garen met een zeer lange looplengte. Het heeft een subtielere kleurstructuur, die gevlekt is doordat het uit twee natuurlijke garens bestaat. De natuurlijke vezels accepteren beide kleuren, maar op verschillende manieren. Het Fino-garen is geschikt voor veel verschillende breiprojecten, vooral kleding voor zowel kinderen als volwassenen.

Zie fijne recepten met Manos del Uruguay Fino.

Ben je dol op het grote kleurenspel in je volgende brei- of haakproject? Probeer je dan eens over Manus del Uruguay Alegría te werpen. Het bijzondere aan dit handgeverfde garen is dat het bestaat uit met superwash behandelde merinowol, die het verven zeer goed opneemt en veel kleur opneemt, evenals synthetische vezels van polyamide, die het verven minder goed opnemen.

Het geeft het garen een absoluut fantastisch kleurenspel waar je anders alleen maar van kunt dromen. Tegelijkertijd is het garen zeer duurzaam. Alegría is daarom geschikt voor vilten projecten en sokken, die tegen extra slijtage moeten kunnen. Maar Alegría kan net zo goed worden gebruikt voor het breien en haken van kleding en accessoires: truien, babybroekjes, vesten, sjaals en nog veel meer. Het heeft een goede maatvastheid.

Zie fijne recepten met Manos del Uruguay Alegría .

Je zult het geweldig vinden om je volgende trui-project voor jou, je man, je kind of je moeder te maken in handgeverfd garen. Het geeft met de juiste verzorging zeer mooie resultaten die lang meegaan.

Kan ik haken met handgeverfd garen?

Ja dat kan. Omdat het handmatig verven de oorspronkelijke vezelstructuur van het kwaliteitsgaren niet aantast, is het net zo geschikt om te haken. Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en haak sjaals, kleding, dekens en handschoenen van het handgeverfde garen.
Alleen je verbeelding bepaalt de grenzen van wat je kunt creëren. Kijk bij de beschrijving van de andere garensoorten wat bijvoorbeeld wolgaren is.

Lees hier meer over andere garensoorten

Meer weten over onze haakpatronen ? Dan kun je hier meer over hen lezen

Kunnen handgeverfde garens in de machine gewassen worden?

Het antwoord is zowel ja als nee, want het hangt weer af van welke garensamenstelling je koopt. Een met de hand geverfde superwash-behandelde garensleutel kan in de machine worden gewassen op 30 ° C en behoudt toch zijn mooie en adembenemende kleurenspel - zonder te krimpen.

Garens die niet met superwash zijn behandeld, moeten met een liefdevolle en zachte hand worden behandeld. Het mag alleen met de hand worden gewassen en moet plat drogen om zijn vorm te behouden en niet te krimpen. Om lang plezier te hebben van je persoonlijke gebreide trui van handgeverfd regenbooggaren, is het belangrijk dat je de wasvoorschriften volgt, die op de website van het product en op de bannersleutel zelf staan.

Bekijk hier onze grote selectie garens die in de machine kunnen worden gewassen

Neem contact op

Tot slot, stuur ons een berichtje als je zit en twijfelt over iets met handgeverfd garen. Welk garen is bijvoorbeeld het meest geschikt voor het project dat u in gedachten heeft?
We willen je heel graag helpen. Het is voor ons een geschenk om te weten waar u over twijfelt. Elke keer dat je het vraagt, leren we een beetje over hoe we onze webshop nog beter en gemakkelijker te navigeren kunnen maken.

Schrijf ons hier.

Copyright LindeHobby