Hoe "Welkom" steen te schilderen

Stenen beschilderen met de tekst WELKOM is een schot in de roos. Gasten die op bezoek komen en een mooie vrolijke steen zien verwelkomen, is dan een goed begin van een geweldige avond. Hier kun je kiezen voor grote stenen die buiten kunnen, of de kleinere stenen die bijvoorbeeld in de gang van meubels staan.

Lees hier meer over schilderen op steen


Als er ruimte op de steen is, zou het extra leuk zijn als je het aantal gezichten zou tekenen dat op de site leeft en ook wat extra stenen ervoor zou leggen.

Vind hier inspiratie voor gezichten op stenen

De onderstaande instructies laten zien hoe je deze steen maakt

Hier gebruikt:
Potlood
Gom
pen
Stenlak
Borstel

Link naar materialen staat onderaan de pagina

Zo doe je het

  1. Vind een paar goede stenen op het strand - in verschillende maten en vormen
  2. Was de stenen grondig in lauw water met toegevoegd afwasmiddel zodat vuil en zand worden verwijderd en laat ze drogen (soms gebruik ik een föhn, dan gaat het wat sneller).
  3. Maak een compositie met de tekst "Welkom" en als er ruimte is, dan wat grillige gezichten, bloemen of huizen.
    Teken eerst met een potlood om er zeker van te zijn dat de hele tekst er in de door jou gekozen lettergrootte kan staan.
  4. Teken bovenaan de potloodlijnen met inkt (als je niet tevreden bent met het resultaat, kun je de hele steen opnieuw schilderen met zwarte inkt en dan nieuwe teksten en motieven maken).
  5. Als het motief klaar is, kun je het afwerken met een laag steenlak. De lak laat de steen glanzen en daarnaast kan de steen ook de buitenkant versieren in een bed of op een tuintafel. Hoe meer vernislagen je aanbrengt, hoe glanzender de steen wordt.

Naast een welkomstbordje kun je ook het hele gezin schilderen op een meerzijdige steen zoals hier

TIPS:

Als je poscatusses gebruikt, kun je wat verf uit de poscatus duwen door de punt meerdere keren in te drukken. Zorg ervoor dat het oppervlak waarop u de verf aanbrengt niet zuigt. Je doopt de viltstift in de verf of gebruikt een penseel. Het is echt goed als het een groot gebied is dat moet worden gekleurd - en je hebt niet zo'n dikke stift.

Vind hier de grote selectie markers voor stenen

Bovendien kun je op dezelfde manier kleuren mengen; als je geen oranje kleur hebt, kun je een beetje gele en rode kleur uitprinten en mengen met een penseel (de oranje kleur wordt niet zo fris en sterk als op een oranje stift).

Ga hier op zoek naar de juiste borstel

Je kunt je kleuren ook lichter maken; bijv. als u een lichtgroene kleur wilt, drukt u witte en groene inkt uit en mengt u deze.

Genieten :-)

Materialen

Staedtler

Posca

Potloden (bevat 3 potloden, gum en potloodpunten)

Mogelijk. Borstel

Steenlak (link volgt later)

Andere producten om mee te schilderen en te tekenen kun je hier bekijken

Copyright LindeHobby