Wat is bamboegaren?

Bamboegaren is de laatste jaren steeds populairder geworden. Het lijkt niet te stoppen, en met een goede reden. Als je breit of haakt met bamboevezelgaren, krijg je een mooi en comfortabel resultaat.

Tegelijkertijd is bamboegaren super zacht omdat het garen is gemaakt van bamboevezels. Dit maakt het garen geschikt als wolalternatief voor de wolgevoelige huid. Bovendien heeft zelfs goedkoop bamboegaren een goede duurzaamheid en kan het worden gebruikt voor het breien en haken van kleding voor zowel kinderen als volwassenen, maar ook voor interieurs voor in huis.

We kijken ernaar uit om de vele geweldige eigenschappen van bamboegaren met je te delen. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde breister, bamboegaren is geweldig en zeer de moeite waard om mee te breien omdat het zo veelzijdig en gemakkelijk te hanteren is.

Bekijk hier onze topverkopers van bamboegaren

Bamboegaren: goed voor het milieu en de wollige huid

Zoals gezegd zijn er ongelooflijk veel goede eigenschappen en voordelen te vinden in bamboegaren. Je haalt echter het maximale uit alle beste eigenschappen die de bamboe heeft in combinatie met een ander natuurlijk materiaal. Er zijn bepaalde nadelen aan het maken van garen uitsluitend van bamboevezels. Bamboegaren wordt het vaakst gezien in gemengd garen samen met katoen of een of meer soorten wol.

Bamboegaren is gemaakt van 100% natuurlijke vezels, die afkomstig zijn van bamboebomen. Dit betekent dat het wordt gewonnen uit plantaardig / plantaardig materiaal - in plaats van dierlijke vezels van dieren, die worden aangetroffen in alpacawol en schapenwol . Wol heeft zijn duidelijke voordelen, waarover je hier meer kunt lezen . Maar het feit dat het bamboegaren op plantaardige basis is gemaakt, maakt het beter voor het milieu en veel duurzamer.

Juist de duurzaamheid van het bamboegaren maakt het extra populair, omdat het zo goed past bij de toenemende aandacht die we allemaal hebben voor natuur en milieu. Omdat bamboegaren 100% natuurlijk garen is, is het ook bijzonder zacht voor de huid. Het is 100% krasvrij en zeer zacht voor de huid. Bovendien heeft het een antibacteriële werking en is het tegelijkertijd een goede keuze voor mensen met allergieën die geen synthetische vezels en wol verdragen.

Praktisch gezien is bamboegaren antistatisch en droogt het snel. Het antistatische - en antibacteriële effect - maakt bepaalde bamboemengsels erg geschikt voor het breien van sokken, terwijl projecten voor thuis, die vaak nat worden (bv. doeken en handdoeken), alleen maar beter en praktischer worden als ze gemaakt zijn van een garen, dat droogt snel en kan gewassen worden in de wasmachine op 40°C. Tenzij de bamboe deel uitmaakt van een wolmix. Bij het maken van theedoeken, vaatdoeken en handdoeken is het ook een goed idee om een bamboemelange te kiezen die bestand is tegen de droogtrommel.

Tot slot is het een voordeel dat bamboegaren alle seizoenen bruikbaar is. Bamboegaren laat de huid beter ademen dan de meeste andere garensoorten. De temperatuurregulerende eigenschappen maken bamboegaren net zo goed voor een zomerproject voor een baby als voor een wintermuts voor jezelf. Laten we eens kijken waar het goed voor is om bamboegaren voor te gebruiken.

Vind gratis breipatronen en haakpatronen en ga aan de slag met het plannen van uw volgende project met behulp van het volgende gedeelte.

Bamboegaren voor kleding en interieur

Of je nu aan het breien of haken bent, er is een patroon waarbij je bamboegaren kunt gebruiken. Het garen heeft een ongebruikelijk aantal toepassingen. Bamboegaren is vooral bekend omdat het wordt gebruikt voor kleding voor volwassenen, kinderen en vooral baby's - zowel gebreid als gehaakt - omdat het buitengewoon zacht en comfortabel is voor de huid.

Bamboegaren is daarom superhandig als het gaat om het maken van allerlei kledingstukken zoals truien, tops, shawls en sokken. Als je van plan bent sokken te maken met bamboegaren, ga dan bij voorkeur voor een mengsel van bamboe en acryl of polyamide - bijv. Järbo Bambu Raggi - omdat dit de beste slijtvastheid heeft en dus het meest geschikt is voor sokken.

Het is het meest voor de hand liggend en wijdverbreid om bamboegaren te gebruiken voor kleding, maar in feite is het ook zeer geschikt voor interieurs zoals handdoeken, doeken , manden en theedoeken omdat het snel droogt na gebruik. En dan kun je met bamboegaren een ontzettend lekker snoozedekentje krijgen dat je nooit meer uit wilt doen.

Bamboegaren is makkelijk om mee te haken en te breien, dus met het garen kun je makkelijk experimenteren met het vinden van de juiste, persoonlijke expressie in je creatieve projecten. Probeer bijvoorbeeld verschillende kleuren te combineren, waarvan u denkt dat ze goed bij elkaar passen, om een volledig uniek resultaat te krijgen. Brei of haak een vaatdoek en voel hoe de zachtheid verschilt van een klassieke katoenen doek.

Lees hier meer over andere garensoorten.

Bamboegaren kopen bij LindeHobby

Bij LindeHobby hebben we een hele grote selectie van zowel luxe als goedkoop bamboegaren. Dit betekent dat je in ons assortiment zowel dunne als dikke, effen en meerkleurige garens vindt. Er zijn zowel superwash-garens die in de machine kunnen worden gewassen als andere die dat niet doen.

Zie de populaire Viking Bambino , ideaal voor het breien van kinderen en baby's, of de mooie en zeer duurzame Järbo Bambu Raggi , die met zijn prachtige kleurenspel een volledig uniek resultaat geeft - elke keer weer.

Als je eenmaal het meest inspirerende breipatroon hebt gevonden, vergeet dan niet om ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt aan breiaccessoires om het project te voltooien. Leg de laatste hand aan de trui met een paar leuke knopen, of gebruik het project als cadeau, en plak er een van onze vele fijne labels op met naam, wasvoorschriften of gewoon een lieve herinnering dat je de trui, muts of stof hebt gemaakt . Vergeet ook niet om de looplengte van het garen te controleren om er zeker van te zijn dat alleen uw eigen breisterkte het resultaat beïnvloedt.

Bekijk hier onze grote selectie accessoires voor uw volgende project

We weten dat het niet snel genoeg kan gaan om aan de slag te gaan als je eindelijk een breiproject hebt gekozen en het perfecte garen in de mooiste kleur hebt gevonden. Het tintelt gewoon in mijn vingers. Daarom hebben we gezorgd voor een supersnelle levering bij jou thuis of bij je dichtstbijzijnde parcelshop. Tegelijkertijd hebben we het bestellen van garen en breiaccessoires op onze webshop zo eenvoudig mogelijk gemaakt.

Lees hier meer over gehaakte schijven, waarvoor bamboegaren bijzonder geschikt is

Copyright LindeHobby