Breipatroon Top


Mis je een mooie top? Dan zou je kunnen overwegen om er zelf een te breien. Zo krijg je een unieke en zelfgemaakte toevoeging aan je garderobe. Gebreide tops kunnen voor veel verschillende gelegenheden worden gebruikt. Draag hem bijvoorbeeld in de zomer over een rok of een korte broek, of in de winter met een blouse met lange mouwen eronder.

Als je verliefd bent geworden op het idee om zelf een top te breien, dan ben je op de juiste pagina beland. Hier kunt u een selectie van onze gratis recepten voor topjes bekijken en inspiratie opdoen voor uw nieuwe project. Als je inspiratie wilt voor andere breiprojecten, kun je deze pagina bezoeken . Hier vind je al onze gratis breipatronen.


Ontdek hier onze volledige selectie patronen voor gebreide tops.

Hier op onze website kun je onze prachtige patronen op gebreide tops ontdekken. Laat je inspireren door de verschillende recepten, hun kleuren, uitdrukkingen en materialen en kies een gratis recept waarmee je aan de slag wilt.

In het assortiment vind je zowel tops met korte mouwen als geheel zonder mouwen. De vorm van de toppen varieert ook, sommige hebben een hoge hals, andere hebben bijvoorbeeld een open hals. Door een top te breien, kun je ook verschillende breitechnieken ontdekken. De recepten voor tops bieden alles van bladmunten, gatenpatronen en golfpatronen tot ribben, raglan en twists.

Als je een top voor de zomer wilt breien, raden we aan om katoengaren te breien. Dit komt omdat het de bovenkant licht laat aanvoelen en de huid laat ademen. Het zal geen probleem zijn om een recept te vinden dat katoengaren gebruikt. De meeste tops in onze patronen zijn gebreid van katoen.

Hier ziet u onze selectie van katoenen garens.

We hebben zeer verschillende katoengarens en elke kwaliteit biedt een breed scala aan kleuren. Je hebt dus alle gelegenheid om een top te breien in je favoriete kleur of om meerdere kleuren te combineren die je mooi vindt. Een van de leukste dingen aan zelf kleding breien is dat je niet de kleur hoeft te kiezen die in het patroon staat aangegeven. De kleurkeuze is geheel aan jezelf en je persoonlijke smaak.

Als je eenmaal het juiste patroon voor een mooie top hebt gevonden, kun je op onze website ook gemakkelijk en snel de breinaalden vinden die je nodig hebt voor je werk. Veel topjes worden gebreid op rondbreinaalden. We hebben een breed scala aan verschillende ronde stokken - zowel vast als vervangbaar. Hier kun je kiezen tussen stokken in hout en metaal, afhankelijk van wat je voorkeur heeft. Als je meer stokken wilt hebben om uit te kiezen, is het misschien een goed idee om onze ronde stokkenset te bekijken. Het slimme van een setje is dat je niet telkens nieuwe naalden hoeft te kopen als je aan een nieuw breiproject begint. Hier heb je een aantal verschillende stickmaten waar je tussen kunt wisselen.

Bekijk hier onze vele ronde stokken.
En bekijk hier onze rondbreinaaldenset.Onder onze recepten voor gebreide tops vind je onder andere deze prachtige top met de naam "Spiced Breeze". Het recept is populair en we begrijpen het goed. Het ademt een zomerse sfeer uit. Tegelijkertijd is de vorm eenvoudig: het wordt gebreid in tricotsteek met geribbelde randen, en dan kan het in een veelvoud aan mooie kleuren worden gebreid. Voor het werk wordt DROPS Paris gebruikt, dat in een groot aantal kleuren verkrijgbaar is. Het garen is ook een prachtig katoengaren dat niet jeukt of prikt.In de selectie recepten vind je ook deze prachtige “Siempre Celeste” top. Het heeft een mooie vorm en is gebreid met een mooi golfpatroon. Kies bijvoorbeeld een mooie pastelkleur zoals op de foto of ga voor een sterkere kleur. De keuze is geheel aan jou :-)

Liever een top haken dan breien? Dus lees hier meer over haakpatronen.

Je kunt hier ook onze hele selectie haakpatronen bekijken.
En hier vind je onze gehaakte toprecepten voor vrouwen.

Nu hopen we dat je inspiratie hebt opgedaan voor je nieuwe breiproject in de vorm van een gebreide top. Voor vragen over patronen, garens, naalden etc. kunt u ook altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Veel plezier met je gebreide top!

Copyright LindeHobby