Verf op steen

Heb jij ook je ogen geopend voor hoe leuk het is om op steen te schilderen? Er is niet veel voor nodig om te beginnen - de stranden liggen vol met rotsen en dan heb je wat worsteling nodig. Het is gemakkelijk en goedkoop en is in het voordeel van groot en klein.

Heb je een persoonlijk cadeau nodig of wil je gewoon creatief bezig zijn? Heb jij de moed om je creativiteit de vrije loop te laten en op steen te schilderen?

Dan vind je hier zowel inspiratie als begeleiding bij.

Hier vind je alles wat je nodig hebt om op steen te schilderen.

Onderaan de pagina vind je links naar materialen en handleidingen met inspiratie voor schilderen op steen.

De beschilderde stenen kunnen ook als cadeau worden gegeven voor alle leeftijden en alle gelegenheden, of ze kunnen decoreren in je woonkamer, slaapkamer, badkamer en in de tuin - precies waar je denkt.

Wil je ook andere soorten cadeaus geven? Hier lees je meer over gehaakte cadeaus

Dieren schilderen op steen is zeker een favoriet voor de kleintjes, en kinderen zijn echt goed in het bedenken van creatieve versies van dieren.

Er is ook niets zo fantastisch als het hebben van een geschilderde steen met de ingang van uw huis met de woorden "Welkom" - het brengt vreugde.

Als je tafelkaarten nodig hebt voor een groot feest, schilder dan de tafelkaarten op steen, die gasten mee naar huis kunnen nemen als een prachtige herinnering aan een geweldig feest.

Ontplooi jezelf met je creatieve vermogens en bekijk onze vele hobbyartikelen eens van dichterbij

Je vindt de stenen op een van de talloze stranden in Denemarken. Er zijn platte stenen die geweldig zijn voor citaten of andere tekst. Er zijn ronde en kromme stenen, waarbij de vorm bijna bepaalt wat er op de steen geschilderd wordt.

In de ochtend een lekker stranduitstapje met het gezin of vrienden, en dan de rest van de dag bezig met creativiteit voor groot en klein, en het resultaat is altijd een succes.

Wil je nog meer motieven zien om op steen te schilderen? Dan kun je hier het boek Art on Stone kopen

Gastvrouw cadeau

Een schattig gastvrouwcadeau met een kleine geschilderde bloem - of steen geschilderd als cactussen in een bloempot, samen met strandschelpen, is ook een leuk cadeau dat zeker zal opwinden.

Gids en gastvrouw cadeaugids - klik hier.

Hier vind je alles wat je nodig hebt om op steen te schilderen.

Krabbels

Doodles tekenen is geleidelijk een hele kunst geworden en is geëvolueerd naar verschillende stijlen. Je kent het wel, je zit in een lang telefoongesprek en hebt papier en potlood bij je, en er staan wat doodles op het papier - tegenwoordig heet het doodles.

Hier vind je alles wat je nodig hebt om op steen te schilderen.

Grappige dieren

Grappige dieren op rotsen zijn altijd favoriet - dieren zijn schattig en roepen geweldige gevoelens op bij iedereen, groot en klein. Een lieveheersbeestje (of uil) is vrij eenvoudig te schilderen, er is niet veel finesse voor nodig voordat iedereen kan zien wat het is.Het is zeker ook een leuk persoonlijk cadeau voor een kinderverjaardag

Hier vind je alles wat je nodig hebt om op steen te schilderen.

Pasen

Pasen zijn de kleuren van de lente. Schilderen in frisse gele, oranje en groene kleuren geeft een frisse adem aan de woning. Na een lange winter is het heerlijk met paasstenen op verschillende plaatsen zowel buiten als binnen. Kleine geverfde steentjes voor de paaslunchtafel samen een vaas met wilde bloemen uit de natuur geven het eerste lentegevoel.

Ook het schilderen van stenen met de tekst WELKOM is een hit. Gasten die op bezoek komen en een mooie vrolijke steen zien verwelkomen, is dan een goed begin van een geweldige avond. Hier kun je kiezen voor grote stenen die buiten kunnen, of de kleinere stenen die bijvoorbeeld in de gang van meubels staan.

Stenen laten beschilderen met kerstartikelen in mooie rode, groene en witte kleuren - of zwart/wit kleuren als je meer van de grafische expressie houdt - versier de kersttafel, of waar dan ook in huis. Er zijn zoveel leuke en vrolijke kerstmotieven die je kunt schilderen. Het is zeker iets waar de kinderen erg blij mee zullen zijn als een gezellige kerstactiviteit met mama, papa, grootouders en broers en zussen - en natuurlijk moeten er appelschijfjes zijn terwijl iedereen zit en schildert.

Als je een groot feest geeft, is een in steen beschilderde tafelkaart een leuk cadeau voor de gasten om mee naar huis te nemen om een mooie dag te herdenken. Op tafel is het zeker ook leuk om stenen te leggen met korte positieve woorden.

Het schilderen van gezichten met grappige grimassen tovert een glimlach op de lippen. Je kunt de vorm van de gezichten laten, afhankelijk van de vorm van de steen; langwerpig, rond of driehoekig; blije, boze, verbaasde of gekke gezichten - er zijn veel mogelijkheden om grappige gezichtsuitdrukkingen te maken. Foto nr. 2 waar de steen de vorm van een wortel had, dus er moest natuurlijk een wortel met een grappig gezicht geschilderd worden.

Grappige mensen - kinderen of volwassenen - met blije gezichten, of grappige gezichten prikkelen echt. Een tekening van een lucifer mannen/vrouwen is niet heel moeilijk te tekenen. Als je portretten moet maken, raad ik een grote steen en een glad oppervlak aan om op te werken, zodat je het mooiste resultaat krijgt.

Er is een verschil tussen stenen - er zijn stenen met grove structuren en stenen die glad zijn. Het is het gemakkelijkst om op gladde stenen te schilderen, het geeft een rechte lijn, terwijl de grove stenen altijd een meer ongelijkmatige lijn geven - het is echter niet met het blote oog te zien, alleen als je heel dichtbij kijkt of een foto vergroot een steen. De grove stenen geven een artistiek karakter naarmate het karakter van de steen naar voren komt.

Materialen

Alles wat je nodig hebt om te beginnen met schilderen op steen vind je hier:

Bekijk al onze ruzies

Bekijk al onze penselen

Bekijk al onze acrylverf

Bekijk onze acrylverf - Als je grote oppervlakken moet schilderen, loont het om acrylverf te gebruiken

Bekijk onze steenlak (binnenkort beschikbaar)

Het boek Verf op steen

Copyright LindeHobby