Breipatroon vaatdoek


Je kunt niet teveel doeken krijgen! En gelukkig zijn doeken een gemakkelijk, ongecompliceerd en goedkoop breiproject om mee te beginnen. Als je een beginner bent in de wereld van breien, zijn doeken daarom een super goed project om mee te beginnen. En als je een meer ervaren breister bent, zul je zeker merken dat je in een mum van tijd staat met een paar kant-en-klare doeken - voor jezelf of als een leuk cadeau voor familie of vrienden.Bekijk hier al onze stofrecepten.

Het is super populair en modern geworden om zijn eigen doeken te breien, mede omdat het milieuvriendelijk is. Doeken gebreid in katoen stoten geen microplastic uit, zoals veel wegwerpdoeken doen. Bovendien kun je de doeken keer op keer hergebruiken. Als extra bonus kun je je eigen stempel drukken op je keukenontwerp door doeken te breien in precies de kleuren en patronen die bij de rest van de keukenruimte passen.

Hier op onze website vindt u een groot aantal gratis recepten voor doeken . Ze zijn allemaal gebreid in heerlijk katoengaren. Het voordeel van breien in katoen is dat het gemakkelijk te verwerken is, in talloze mooie kleuren verkrijgbaar is en dat het in de machine gewassen kan worden. Daarnaast is katoen een van onze goedkoopste garenkwaliteiten en heb je vaak maar één sleutel nodig om een hele stof te breien.

Katoengaren - bekijk hier het hele aanbod.

Verschillende van onze katoenen garens kunnen in de machine gewassen worden op 60 graden. Dit is een duidelijk voordeel omdat de bacteriën op een gebruikte doek door de hoge hitte afsterven. Als je een katoenen garen op deze pagina vindt, is er een wasgids voor het garen. We hebben een breed assortiment katoengarens die op slechts 60 graden gewassen kunnen worden, waaronder onze twee zeer populaire garens Mayflower Junior Cotton 8/4 en DROPS Paris . Beide kwaliteiten zijn er in vele mooie kleuren.

Een goed advies is om je kleding een beetje losjes te breien, omdat ze in de was misschien aan elkaar trekken.

Bekijk hier ons katoengaren - Perfect voor kleding!

Als je een beginner bent, kun je beginnen met dit eenvoudige stoffenrecept . Hierbij brei je afwisselend 2 nld en 2 averechte steken. Met dit recept kan een sleutelgaren maar liefst twee vaatdoeken opleveren.Als je nieuw bent in het breien van doeken met verschillende technieken, kun je kiezen uit een breed scala aan breitechnieken in onze grote selectie van gratis stofpatronen. Als u graag in een patroon breit, kunt u bijvoorbeeld doeken breien met een structuurpatroon, gatenpatroon, golfpatroon, bladpatroon of wafelpatroon. Je kunt ook een patroon kiezen waarbij de doeken worden gebreid in kralen, lak, twist of met strepen.

Als je bepaalde patronen en technieken wilt oefenen, is het breien van stoffen een heel goed idee. Hier kun je oefenen voordat je aan een groot breiproject begint, en tegelijkertijd krijg je een resultaat dat je echt ergens voor kunt gebruiken.Zie dit gratis recept voor doeken met wafelpatroon.

Wanneer je een van onze katoengarens breit, kun je kiezen uit een breed scala aan prachtige kleuren. Hierdoor heb je de mogelijkheid om precies de kleuren te kiezen die passen bij de andere kleuren in je keuken. En met zelfgebreide doeken in prachtige kleuren breng je al snel kleur aan in het dagelijks leven en koken.

Gebreide vaatdoeken kunnen ook worden gebruikt als het perfecte gastvrouw-, verjaardags- of kerstcadeau. Want wie heeft er geen mooie doeken nodig voor in de keuken? Daarnaast zijn onze recepten voor vaatdoeken ook goed te gebruiken als washandjes. Dus als je een heerlijk en zacht washandje mist of iemand kent die dat wel heeft, ga dan gewoon aan de slag met een van onze vele gratis recepten.

Als je eenmaal het juiste patroon hebt gekozen voor de doeken die je wilt breien, evenals het juiste garen, komt de keuze op de juiste breinaalden. Op deze pagina vindt u eenvoudig en snel de juiste naalden voor het breien van stof. Voor vaatdoeken kun je ervoor kiezen om ronde stokjes of springstokjes te gebruiken, afhankelijk van wat jij het lekkerst vindt.

Onze ronde sticks en jumpersticks zijn er in verschillende materialen, lengtes en diktes, dus er zit zeker een tussen die bij je past.

Bekijk hier al onze ronde stokken.
Bekijk hier al onze jumpersticks.

U kunt zich met voordeel op weg helpen door het stoffenrecept dat u kiest om te gebruiken. Vaak zal namelijk blijken welk type garen en welke stokjes je het beste voor de doeken kunt gebruiken. Zo hoeft de keuze van garen en naalden geen onnodig, onhandelbaar project te zijn.

Als je graag vaatdoeken breit of wilt breien, maar jezelf ook wat meer wilt uitdagen, zul je zeker ook van het breien van andere interieurs voor in huis houden. Op onze website vind je niet alleen gratis recepten voor doeken, maar ook voor een groot aantal andere interieurs. In het assortiment vind je onder andere recepten voor theedoeken, pannenlappen, handdoeken, dekens, kussenslopen en vloerkleden.

Dus afhankelijk van wat je mist voor in huis, kun je kiezen uit een breed scala aan recepten voor interieurontwerp. En een aantal van hen zal ongetwijfeld de tafelschikking of het decor in uw huis opfleuren.

Bekijk hier al onze interieurrecepten.

Wil je leren haken of kan je dat al, dan zijn interieurrecepten ook echt iets voor jou. Verschillende van onze gratis interieurrecepten zijn voor haaksters. Zie bijvoorbeeld dit gratis patroon voor gehaakte glazen onderzetters, placemats en placemats .

Hier vind je gratis recepten voor gehaakte doeken.

Meer lezen over breipatronen? Zie hier dus meer.
En als je meer gratis breipatronen wilt zien, dan kun je hier onze hele selectie zien.

Nu hopen we dat je goed gekleed bent om aan de slag te gaan met het breien van vaatdoeken in allerlei kleuren en met verschillende patronen en technieken!
Genieten :-)

Copyright LindeHobby