Haakpatroon Kerstversiering

Wil je je kerstversiering ook persoonlijker maken? Ja, gehaakte kerstversieringen zijn de juiste keuze, want het komt in een ongelooflijk aantal verschillende tinten. Of het nu elfjes, sneeuwpoppen of kleine fijne hangers zijn, wij hebben zeker een recept voor gehaakte kerstversieringen die bij je passen. We hebben recepten voor het vernieuwende, het nostalgische, het grappige en voor degene die vooral voor de bekende kerstversieringen is.

Duik hier in onze recepten voor gehaakte kerstversieringen

Door je eigen kerstversiering te maken, creëer je een rode draad in huis. U kunt zelf kiezen uit welke kleuren, uitingen en materialen de kerstversieringen gemaakt moeten worden. Kerstversieringen worden meestal in rood, goud en groen bewaard, maar wanneer u uw eigen kerstversieringen maakt, kunt u precies het gewenste kleurenthema maken.

Wanneer u ervoor kiest om uw kerstversieringen te kopen, kunt u kiezen tussen Scandinavische, traditionele en vele andere stijlen. Door de kerstversiering zelf te maken, kun je er ook voor kiezen om je aan één stijl te houden om harmonie in huis te bereiken. Houd je meer van het maken van alle kerstversieringen die je mooi vindt, dan bereik je een meer traditionele en gezellige sfeer.

Het kan een goed gezamenlijk project zijn voor het gezin om samen te komen om zelfgemaakte kerstversieringen te maken. Leer je familie gemakkelijke elfjes haken of stort je op het knippen en plakken van kruipende elfjes en slingers. We kunnen een schat aan creatieve bezigheden bieden die niet beperkt zijn tot haaknaalden of breinaalden.

Bekijk hier onze grote selectie kerstaccessoires accessories

Wat kerstversieringen gemeen hebben, is dat het gezelligheid, warmte en vreugde in huis creëert. Bovendien kunnen de fijne kerstversieringen van generatie op generatie worden doorgegeven. Velen van ons hebben al kerstversieringen van de generatie van onze grootouders of daarbuiten. Help mee om mooie en unieke kerstversieringen door te geven aan de volgende generaties door het zelf te maken. Het is ook nog eens milieuvriendelijk, want de kerstversiering kan jarenlang gebruikt worden.

Als het gaat om welk garen je moet gebruiken voor kerstversieringen, zijn de opties legio. Het hangt allemaal af van welk effect je wilt. Als je een draderige en dunne draad wilt, dan kan katoen worden aanbevolen. Hier is gemerceriseerd katoen bijzonder geschikt omdat het glanzender en steviger van structuur is. Als het daarentegen een lichtere en wollige uitdrukking is, dan is het prima om een mohairgaren te gebruiken eventueel gecombineerd met een vervolggaren.

Ontdek hier onze garens

Als je eenmaal het garen hebt gekozen dat volgens jou het beste bij je project past, neem dan een kijkje in onze grote selectie accessoires. Voeg een belletje toe voor een leuk effect of laat een glitterdraadje volgen in de gehaakte kerstversieringen om een beetje glitter toe te voegen. Gelukkig zijn de mogelijkheden legio.

Begin met het haken van de 24 deuren voor de kerstkalender. Hier kun je spelen met leuke vormen en kleuren, zodat elke deur helemaal uniek is. Drops heeft een voorbeeld gegeven waarbij je alle 24 deurtjes kunt haken met aardig wat elementen. De kerstkalender is gehaakt met Drops Safran, een langvezelig, gekamd garen van Egyptisch katoen. Het maakt het katoengaren glanzend en zeer zacht - perfect voor een zoete kerstkalender.

Vind hier het recept voor de gehaakte kerstkalender

Heb je geen inspiratie voor wat je achter de gehaakte deuren moet plaatsen? Wat is er perfecter dan zelfgemaakte cadeaus waar iedereen blij van kan worden. We hebben met veel plezier veel goede biedingen gedaan op wat je van het huishaakwerk kunt maken voor de persoon die een cadeau verdient.

Bekijk hier ons aanbod van goede kerstcadeaus

Of het nu gaat om kersttafeldecoraties, fijne ornamenten om op te hangen, kerstsokken of slingers, wij kunnen u helpen met een recept hiervoor. Onderaan het artikel lees je hier meer over gehaakte kerstversieringen voor in de kerstboom, gehaakte ornamenten en gehaakte elfjes. Hier presenteren we ook een aantal recepten, zodat u nog zekerder kunt zijn in uw keuze voor een haakpatroon.

Ga aan de slag in onze grote selectie recepten voor Kerstmis en vind degene die bij jouw kerststijl past.

Copyright LindeHobby