Haakpatroon kabouters

Of je nu houdt van het plagen van elfjes of van de iets zoetere, het is altijd leuk om elfjes te haken voor de zoete kerstperiode. Elfen kunnen in veel verschillende gedaanten voorkomen, maar de meesten hebben de opvallende elfenhoed en ondeugende glimlach. Hier hebben we een groot aantal leuke recepten verzameld voor zowel beginners als ervaren met een haaknaald, dus ik ben benieuwd of jij ook een recept kunt vinden dat bij jou past?

Bekijk hier onze grote selectie gehaakte elfjes

De kleine kerstman is volledig uniek in de Deense kersttraditie, omdat wij de enige zijn die met de schattige elfjes versieren voor Kerstmis. Het idee van de kerstman dateert uit het begin van de 19e eeuw en is sindsdien publiek eigendom geworden. Tegenwoordig staat de kerstman bekend als de persoonlijke helper van de kerstman bij het maken en inpakken van geschenken.

Een kerstman leeft van oudsher in stallen en schuren, maar is gelukkig bij ons in huis gehaald als decoratie. De elfjes kunnen zo gemaakt worden dat ze zelfstandig kunnen zitten, hangen of staan. Ze kunnen ondeugend, lief of lachend zijn of zitten klaar voor de hete pap. Er zijn dus veel mogelijkheden als je begint met het haken van je kerstman.

Wanneer je gaat beginnen met het haken van je pixie, is het belangrijk om het juiste type garen te kiezen. Katoen is hier absoluut ideaal, omdat het op hoge temperaturen kan worden gewassen en over het algemeen jarenlang zijn vorm kan behouden. Het is ook dit type garen dat wordt aanbevolen voor teddyberen in het algemeen. Onze twee meest populaire katoensoorten zijn Drops Paris en Mayflower Junior 8/4 . Beide garens kunnen in de machine gewassen worden tot 60 graden en hebben een grote keuze aan kleuren.

Een van de voordelen van het maken van een zelfgemaakte pixie is dat je volledig kunt kiezen welke kleuren je wilt versieren. Ben je bijv. meer om het in groene tinten of de traditionele rode tinten te houden, nou dan kies je gewoon het kleurgaren. Als het gaat om het kiezen van een kleur, kijk dan eens naar Yarn and Colors, dat met zowel Must-Have als Epic 100 verschillende kleurtinten biedt. Hier vindt u zeker een die bij u past.

Duik hier in onze grote selectie katoengarens

Wil je een niet-traditionele pixie haken? De kerstmuis Magnus is de leukste kerstmuis die klein en groot zal maken in de kerststemming. De kerstman wordt geleverd met een gehaakte blouse en kan eenvoudig op een kerstmutsje worden bevestigd, en dan is hij helemaal klaar voor de kerst. Haak indien nodig. de kerstmuts zonder hem te naaien of te haken, en dan kan de kleine teddybeer het hele jaar door plezier maken.

Vind hier het recept voor Julemusen Magnus

Lees hier meer over het haken van teddyberen

We hopen dat je nu goed gekleed bent om aan de slag te gaan met je eigen gehaakte pixie.

Genieten :-)

Copyright LindeHobby