Breipatroon Pannenlappen


Bent u op zoek naar een eenvoudig, mooi en handig breiproject? Dan zijn pannenlappen zeker iets voor jou. Pannenlappen zijn een onmisbaar onderdeel van de keuken en het koken, en iets dat steeds opnieuw wordt gebruikt. Daarom kan het leuk zijn om je eigen pannenlappen te breien, zodat ze persoonlijk worden en precies naar jouw smaak - patroon en kleur vallen.

Bekijk hier al onze gratis breipatronen.Bekijk hier al onze recepten voor gebreide pannenlappen.

Het breien van pannenlappen is een perfecte keuze voor wie net begint met breien. Hier kun je verschillende breitechnieken, garensoorten en kleuren oefenen en tegelijkertijd een heel mooi en nuttig resultaat krijgen in een korte tijd. Pannenlappen zijn echter ook iets voor de meer doorgewinterde breister. Pannenlappen kunnen heel eenvoudig of uitdagender worden gebreid, afhankelijk van wat je wilt.

Als je geen paar pannenlappen mist, kun je toch gemakkelijk met een paar aan de slag. U kent vast wel iemand die baat heeft bij een paar unieke pannenlappen die u zojuist heeft gebreid!

In onze selectie recepten voor gebreide pannenlappen vindt u zowel eenvoudige pannenlappen met ribbelsteek als pannenlappen in b.v. wafelpatroon, gebroken kralen of Scandinavisch patroon. Daarnaast vind je eenkleurige pannenlappen en pannenlappen in meerdere kleuren. U kunt dus zelf bepalen met welke u aan de slag wilt.

Als je op zoek bent naar mooie patronen, dan hebben we ook recepten die aan deze eis voldoen. Vooral onze kerst- en paaspannenlappen hebben leuke en grappige motieven die in elk huis gezelligheid en vreugde kunnen brengen. Bekijk bijvoorbeeld deze vier recepten, waaronder twee paaspannenlappen en twee paar kerstpannenlappen. In alle vier de breiprojecten kun je spelen met motieven en kleuren.Bekijk hier al onze breipatronen voor speciale feestdagen.

Als je aan de slag wilt met een paar pannenlappen, kun je ervoor kiezen om ze op rondbreinaalden of truienaalden te breien. Beide opties kunnen worden gebruikt en zijn afhankelijk van uw voorkeur. In ons naaldenassortiment kunt u ervoor kiezen om te breien met naalden van hout, metaal of bamboe. Dit is weer een kwestie van smaak en helemaal tot aan de individuele breister.

Pannenlappen worden vaak gebreid met katoengaren. Dit is een duidelijk voordeel, want katoen is goed bestand tegen de hitte van potten, pannen en borden. Bovendien is veel katoengaren bestand tegen machinewas en hoge temperaturen, waardoor de pannenlappen gemakkelijk schoon te maken zijn. Bij het breien van pannenlappen is het belangrijk dat ze dik worden zodat je je vingers niet verbrandt bij het gebruik ervan. Dit kan bijvoorbeeld door te breien met twee draden katoengaren.

Een van onze populaire katoengarens die perfect is voor pannenlappen is DROPS Paris . Dit garen bestaat uit 100% katoen en is verkrijgbaar in vele mooie kleuren. Het garen past op naald 5 mm. Als je van dunnere draad houdt, raden we ook ons katoengaren DROPS Safran aan . Dit garen is geschikt voor naalden van 3 mm.

Bekijk hier ons hele assortiment katoengarens.

Wilt u liever een paar pannenlappen haken in plaats van ze te breien, dan is dat geen probleem. We hebben ook een aantal gratis haakrecepten voor pannenlappen . Daaronder vind je mooie en kleurrijke pannenlappen met verschillende haaktechnieken en patronen. Wil je meer lezen over gehaakte pannenlappen, kijk dan op deze pagina .

Heel veel plezier met je nieuwe persoonlijke en mooie pannenlappen :-)

Copyright LindeHobby