Gehaakte teddyberen

Gehaakte teddyberen en gehaakte dieren zijn zo dierbaar! De kleine mollige teddyberen met een zacht centrum van vulling van katoen en grote, zwarte ogen kunnen de harten van de meeste mensen doen smelten. De teddyberen kunnen aan kinderen van alle leeftijden worden gegeven en kunnen op talloze manieren worden ontworpen.

Gehaakte dieren zijn een project voor zowel de kersverse haakster, maar ze kunnen ook gemakkelijk de meer ervaren haakster uitdagen.

Amigurumi is het Japanse woord dat betrekking heeft op de kleine, schattige wezens. Vertaald naar sloppenwijk betekent het gehaakte/gebreide teddyberen of dieren. Hoewel niemand er zeker van is of het idee voor de kleine gehaakte dieren in Japan is ontstaan, zijn de meesten het erover eens dat de belangstelling voor hen over de hele wereld steeds groter wordt. In de afgelopen jaren is de selectie recepten voor gehaakte teddyberen, dieren en poppen echt uitgebreid en is het nu mogelijk om alles te vinden, van een alpaca en olifant tot een kleine kerstman.

Bekijk hier al onze recepten met gehaakte teddyberen

Om aan de slag te gaan met een gehaakte teddybeer heb je eigenlijk niet veel remedies nodig. We raden een goede haaknaald aan die goed in de hand ligt, een sleutel van katoengaren, watten en groen licht. Het vereist ook dat je de basishaaktechnieken kent, zoals steken, 2 steken in dezelfde steek en 2 steken samen. Mocht je twijfelen over deze technieken, dan heeft Garnstudio een aantal goede video's die duidelijk laten zien hoe de verschillende soorten maskers benaderd moeten worden.

Vind hier hulp bij haaktechnieken

Een goed advies is ook om strak te haken, zodat er geen openingen tussen de steken zijn waar je de teddybeer verstopte look kunt zien. Als alternatief kunt u de teddybeer ook vullen met teddybeervulling, die de kleur van het garen volgt.

Hooked gerecyclede teddybeer vulling is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren

Als het haken van teddyberen nieuw voor je is, is het logisch om te beginnen met een eenvoudig recept zonder al te veel passen. Montage kan voor sommigen een uitdaging zijn en is vaak gemakkelijker te leren in kleine stappen. Hier kan een kleine pop zoals de tinnen soldaat hier gemakkelijk worden weggegooid, omdat het nog steeds een beetje kan uitdagen met kleurverandering, maar verder in één gehaakt:

Vind hier het recept voor de kleine tinnen soldaat

Kleurverandering is een geweldige manier om een leuke en opwindende look te krijgen. Als de techniek eenmaal is gevonden, is het eigenlijk heel eenvoudig om van kleur te veranderen in haakwerk. Als u hulp nodig leren hoe te veranderen van kleur, dan Garnstudio heeft een echt goede video hier dat kunt u door de kleurverandering.

Als je meer uitdaging wilt in je haakwerk, dan kan een grotere teddybeer met meer details zoals de krokodil Klaus of Anden Albert een leuk en uitdagend project zijn. Het montagewerk vereist een beetje handigheid en geduld, maar als de techniek net onder de knie is, kunnen de kleine onderdelen voor het dier echt mooie en volledig unieke details geven.

Voor teddyberen wordt over het algemeen aanbevolen om katoenen garen te gebruiken, omdat het op hoge temperaturen kan worden gewassen. Zowel gemerceriseerd katoen als gewoon katoen kan worden gebruikt. Gemerceriseerd katoen geeft de teddyberen een meer glanzend effect, wat heel mooi kan zijn in haar en op kleding, terwijl gewoon katoen een meer matte uitstraling geeft.

Hier kun je gaan jagen in de vele spannende kleuren in ons katoengaren

De gehaakte creaties kunnen ook seizoensgebonden zijn, zoals een schattig kerstmanmeisje of kerstmanjongen voor Kerstmis, wat onderdeel kan zijn van de zelfgemaakte kerstkalender. Veel mensen zijn ook ongelooflijk blij met de kleine elfjes om te versieren met Kerstmis, omdat ze kunnen worden gepersonaliseerd voor je eigen elfjes. De gehaakte elfjes zijn misschien wel een van de stoute elfjes die de kerstpap hebben gegeten:

Bekijk hier al onze gratis haakpatronen

Copyright LindeHobby