Haakpatroon kleding

Ga je ego-haken of misschien een nieuwe blouse voor je vriend(in)? Dan vind je hier alle hulp die je nodig hebt om het project te starten.

Bekijk hier onze grote selectie haakpatronen

Gehaakte kleding wordt al jaren gezien als een compacte en zware methode om kleding te maken, maar dat hoeft niet zo te zijn. Gehaakte kleding, zoals gebreid en geweven, kan zowel grof als gestructureerd zijn of licht en heerlijk voor de zomer. Hier bij LindeHobby vind je een grote selectie van alles van blouses en vesten tot sokken en vesten. Het is dus alleen de verbeelding die de grenzen bepaalt van waar je mee aan de slag kunt met gehaakte kleding.

Of je nu op zoek bent naar een blouse of je nieuwe vest, we hebben zeker een recept dat bij je past. Onderaan de pagina lees je meer over onze verschillende recepten voor blouses, vesten, etc.

Wanneer je haaktechnieken gebruikt om kleding te haken, kun je veel verschillende structuren creëren. Haken maakt bubbelmaskers mogelijk, dit zijn grote clusters maskers die een leuk en ander effect geven op de gehaakte kleding. De bubbels voegen niet alleen een mooie textuur toe, maar kunnen ook in patronen worden gezet zodat ze een hart of een ster kunnen vormen in de gehaakte kleding

Door technieken met veel luchtmaskers toe te passen, kun je een luchtige en luchtige zomerblouse of sjaal maken. Hier heb je de mogelijkheid om leuke patronen en kruimels op te nemen en zo een mooi effect in de kleding te bereiken, die absoluut perfect zal zijn voor de zomer.

Ook gehaakte kleding hoeft niet alleen voor volwassenen te zijn. Bovenstaande blouse is gehaakt met een rond steunstuk, zodat er voor de allerkleinsten goede bewegingsruimte in de blouse is. Het is gehaakt in Drops Sky, een heerlijk en geheel uniek alpaca garen dat veel lucht tussen de vezels geeft. Dit draagt bij aan een goed ademend vermogen, en dan is het ook nog eens goed voor het reguleren van de temperatuur. Daarom is dit garen echt goed voor kinderkleding.

Lees hier meer over alpaca garen

Als je twijfelt over welk garen je kunt gebruiken voor gehaakte kleding, dan is er niet één goed antwoord. Het is heel individueel wat men denkt dat het perfecte garen is voor gehaakte kleding. Als het voor jongere kinderen is, raden we een garen aan dat in de machine kan worden gewassen. Lees hier meer over de verschillende soorten garen die in de machine gewassen kunnen worden. Het is daarom belangrijk dat je zelf bepaalt naar wat voor soort garen je op zoek bent. Moet het dik en warm zijn of licht en ademend? Garen heeft veel verschillende eigenschappen.

Lees hier meer over de verschillende soorten garen.

Als je eenmaal een garen hebt gekozen, is het belangrijk om de juiste haaknaald bij de hand te hebben. Voor kleding is het bij het haken belangrijk dat er geen te kleine haaknaald wordt gebruikt. Dan wordt de kleding compact en moeilijk om in te bewegen. Hier is het zinvol om voor aanvang van het project een haakpatroon te maken om te controleren of de juiste haaksterkte wordt nageleefd. De patroonontwikkelaar heeft er al rekening mee gehouden dat er goede beweging in het haakwerk moet zitten, en daarom is het belangrijk om je aan de haaksterkte te houden.

We hopen dat je nu klaar bent om aan de slag te gaan met je eigen gehaakte kleding :-)

Lees meer over gehaakte kleding door hieronder een categorie te kiezen

Copyright LindeHobby