Haakpatroon top

Ga jij deze zomer ook aan een nieuwe top beginnen? Ja, dan ben je hier aan het juiste adres, want we hebben een groot aanbod aan recepten voor gehaakte tops. Of je nu voor korte topjes bent die de buikzon geven of juist voor een goede breedte en bewegingsruimte, wij hebben zeker een recept dat bij je past.

Bekijk hier onze grote selectie gehaakte tops

Ze hoeven helemaal niet moeilijk te zijn om hun eigen kleding te haken. In feite komt men heel ver met een basiskennis van haaktechnieken zoals vaste steken, halve steken en staafsteken. Daarnaast is het natuurlijk ook ideaal om incisies en incisies te kunnen maken, omdat het de top vorm en structuur geeft voor halslijn en spleet.

Als het gaat om het haken van de top, is het ook belangrijk om het juiste garen te kiezen. Het is namelijk heel belangrijk of je huid erin kan ademen, zodat de bovenkant niet te dicht en warm wordt. Hier zijn natuurlijke garens zoals katoen, bamboe en linnen ideaal, omdat het garen de huid laat ademen. Daarnaast zijn deze soorten ook nog eens zacht en in een groot kleurbereik, dus dat is een enorm pluspunt.

Bekijk hier onze grote selectie katoenmixen

Als je meer wilt weten over waarom dit soort garens goed zijn voor het haken van tops, dan hebben we uitgebreide artikelen over het garen geschreven. Ook bespreken we hier hoe het garen het beste behandeld kan worden zodat het lang meegaat en waar de kwaliteit vandaan komt. U kunt meer lezen over katoen door hier te klikken , terwijl u hier kunt klikken om meer te lezen over linnengaren .

Lees meer over bamboegaren door hier te klikken.

In onze grote selectie recepten kunt u zich laten inspireren door de vorm, kleur, uitdrukking en materiaal van de bladen, inclusief het kiezen van degene die bij u past. Je vindt gehaakte tops met zowel korte als lange mouwen, met v-hals of ronde hals en met veel verschillende haaktechnieken. Als je jezelf wilt uitdagen, kies dan een top met veel fijne details om een volledig unieke top te krijgen.

Je kunt deze top met korte mouwen kiezen om de schouders te bedekken. Het recept heet Beach Ballet en is een schattig wikkeltopje dat op de rug wordt vastgebonden. Het heeft schattige details met randen in wafelpatroon en waaiers.

Het recept is helemaal gratis en vind je hier

Ben je daarentegen op zoek naar een top met dunne bandjes, dan is Arrow Heart zeker het juiste recept voor jou. De top is gehaakt in Drops Baby Merino, maar de bandjes zijn gehaakt in Drops Melody om een mooi effect te geven tussen de twee garens. Een leuk en uniek recept dus om mee aan de slag te gaan.

Klik hier voor het gratis recept voor Arrow Heart

Wil je liever een topje breien? Vrees dus niet, want we hebben ook een enorme keuze aan gebreide tops. Je kunt hier zelfs meer lezen over gebreide tops , waar we een aantal geweldige patronen voor je hebben gevonden.

Ontdek hier al onze gebreide tops

We hopen dat je het leuk vindt om te beginnen met haken.

Genieten :-)

Copyright LindeHobby