Haakpatroon sokken

Een perfect project om mee te beginnen zijn gehaakte sokken en sokken, want je kunt er nooit teveel krijgen. De gehaakte sokken zijn absoluut onmisbaar in het winterseizoen om je voeten warm en droog te houden. Gehaakte sokken kunnen op talloze manieren worden gemaakt, dus ze zijn niet alleen beperkt tot de koude seizoenen, maar ook tot de warmere dagen, wanneer je een beetje zelfgemaakt rond de voeten nodig hebt.

Bekijk hier onze grote selectie gratis recepten voor gehaakte sokken

Allereerst kan het soms moeilijk zijn om het verschil te zien tussen een sok en een sok. Het verschil is eigenlijk vrij eenvoudig; Sokken hebben een schacht, terwijl sokken kort zijn en vaak net boven de enkel vallen. Gelukkig kunnen we recepten aanbieden voor zowel gehaakte als gebreide sokken

Selectie van gebreide sokken

Het leukste aan zelf gehaakte sokken en sokken maken, is dat je de sok precies kunt maken zoals jij hem wilt. Combineer de kleuren en patronen die u het beste vindt naar uw smaak. Dus de mogelijkheden zijn legio als het gaat om gehaakte sokken en kousen.

Gehaakte sokken en sokken kunnen worden gemaakt in een grote verscheidenheid aan garens. Voor nieuwe breiers raden we kousengaren aan, omdat het, zoals de naam al doet vermoeden, bedoeld is om sokken in te maken. Kousgaren is meestal een mix van wol en acryl of polyester om het warmste en meest duurzame resultaat te bereiken. Hiermee weet je zeker dat je een sok krijgt die niet snel verslijt na lang haken.

Lees hier meer over sokkengaren.

Duik in de grote selectie sokkengaren door hier te klikken

Gelukkig kan er ook een grote verscheidenheid aan andere garens worden gebruikt voor tricotbreien. Gebruik je favoriete garen of restjes van je vorige project om een paar gehaakte sokken voor jezelf te maken. Alleen de verbeelding bepaalt de grenzen als het gaat om de gehaakte sokken. Hierboven zie je een aantal influencers o.a. Lima en Karisma van Drops gebruiken om waanzinnig mooie en persoonlijke sokken te creëren.

De reden waarom de overgrote meerderheid van onze recepten voor gehaakte sokken en sokken momenteel met schacht zijn, is dat het de sok gewoon beter rechtop houdt. In tegenstelling tot sokken uit de industrie wordt elastiek zelden verwerkt in gehaakte en gebreide sokken. Daarom is het goed om een hoge sok te hebben die ofwel dicht bij het been zit of een rib heeft die de sok stevig vasthoudt. Anders bij de sok naar beneden vallen.

Ben je meer van het breien van een paar sokken? Dan hebben we gelukkig ook ruimschoots de mogelijkheid om daar een recept te vinden dat bij je past. Onder onze gebreide sokken vind je sokken voor de kerst, met een gaatjespatroon, mooie kanten randen en nog veel meer.

Klik op de afbeelding hieronder om de gratis patronen voor gebreide sokken te zien

Voor gehaakte sokken wordt vaak een kleinere haaknaald gebruikt om een uniform en strak resultaat te krijgen. Daarom is het ontzettend belangrijk om de juiste haaknaald te gebruiken zodat hand en vingers niet overbelast worden tijdens het kleine werk. Gelukkig hebben we een grote keuze aan haaknaalden, zodat je zeker de haaknaald vindt die bij jou en je haaktechniek past.

Bekijk hier ons grote assortiment haaknaalden.

Daarnaast kan het mooi zijn met de juiste verlichting voor de klus. Veel van onze klanten zijn ontzettend blij met onze neklampen, die verstelbaar zijn zodat ze direct op het werk gericht kunnen worden. Zo word je in de late uurtjes niet tegengehouden door slechte verlichting als je aan de slag moet met je gehaakte sokken.

Ontdek onze selectie neklampen en andere verlichting voor werk door hier te klikken.

Echt heel leuk met je gehaakte sokken :-)

Copyright LindeHobby