Blouse met haakpatroon

Ga je een nieuwe blouse maken voor in de garderobe? Hier in het artikel vind je hulp bij het vinden van het perfecte patroon, garen en haaknaald, zodat je aan de slag kunt met het project.

Blouses zijn een absolute musthave, en gehaakte blouses zijn daarop geen uitzondering. Met de vele verschillende soorten gehaakte blouses voor zowel alledaags als feest, vindt u bij ons zeker een patroon dat bij u past.

Bekijk hier het grote aanbod gehaakte blouses

Ontdek hier alle haakpatronen

Een gehaakte blouse kun je voor meerdere gelegenheden gebruiken. Dezelfde blouse kan anders gestyled worden, zodat hij gebruikt kan worden op het werk, voor vergaderingen, verjaardagsfeestjes, koffiedates of als knusse blouse op de bank. De mogelijkheden zijn legio met een gehaakte blouse, als het maar gecombineerd wordt met de juiste kleding en er goed voor gezorgd wordt.

Bij ons vind je een ruim aanbod aan verschillende, gehaakte blouses. Ben je op zoek naar een blouse met korte of lange mouwen? Met patroon of in een geheel uniforme kleur? Misschien ben je op zoek naar een grote en stevige blouse die je aan een grote haaknaald moet haken zodat hij snel klaar is. Onder onze vele gratis recepten voor gehaakte blouses, zult u zeker de juiste vinden.

Duik hier in onze grote selectie gratis recepten voor gehaakte blouses

Voordat je begint met het haken van je blouse, is het belangrijk om te bedenken naar wat voor soort blouse je op zoek bent. Er kan een groot verschil zijn in je behoeften, afhankelijk van of je op zoek bent naar een blouse voor de zomer of de winter. Moet de blouse machinewasbaar zijn of is de zelfreinigende wol voldoende?

Als je een luchtige en heerlijke zomerblouse wilt haken, dan raden we zeker katoen of een katoenmix zoals Drops Nutmeg of Viking Bambino aan. Katoen is een garen dat voorkomt dat je het in de zomer te warm krijgt, omdat het de warmte niet van je lichaam isoleert. Katoen is ook echt een goede keuze omdat het bestand is tegen machinewas tot 60 graden. Mocht de blouse geraakt worden door een golf of een klodder ijs, dan is er hulp te vinden als de blouse gehaakt is in katoen

Lees hier meer over de eigenschappen van katoen.

Klik hier om onze grote selectie garens met katoen te zien.

Wil je daarentegen aan de slag met een warme en dikke trui om in te knuffelen voor de winter of de koude zomeravonden, dan is er ook een haakpatroon voor jou. De voor de hand liggende keuze is een blouse van wol , omdat deze temperatuurregulerend is en je dus lekker warm kan houden bij koud weer. Wolgaren is er in een groot aantal verschillende diktes, kwaliteiten en kleuren, dus er zijn echt veel en gevarieerde opties.

Lees hier meer over wolgaren

Sommige wolgarens zijn SuperWash-behandeld, wat betekent dat de wol is behandeld zodat deze in de machine kan worden gewassen. Hier kun je een heerlijke combinatie bereiken tussen een warme en heerlijke blouse, die ook in de machine kan worden gewassen. Op deze manier is SuperWash-behandeld garen ideaal voor het maken van kleding die je vaak gebruikt.

Lees hier nog meer over SuperWash

Als je eenmaal het juiste garen voor je patroon hebt gekozen, is het ook belangrijk om de juiste haaknaald te hebben. Een gehaakte blouse is vaak een groter project, en daarom is het ook essentieel met de juiste haaknaald, die goed in de hand ligt. Naast de ergonomische haaknaaldenset met maar liefst 12 verschillende maten, vind je bij ons ook een groot assortiment andere haaknaalden, die allemaal andere eigenschappen hebben.

Lees hier meer en vind de juiste haaknaald voor jou

Eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om je eigen blouse te haken. De meeste vereisen zeer eenvoudige technieken en begrip van het recept. Het is dus gewoon een kwestie van haaktechnieken leren zoals vaste steken, staafsteken en halve staafsteken, en dan ben je al heel goed op weg om je eigen blouse te kunnen haken.

Bekijk hier onze grote selectie haakpatronen

We hopen dat je nu klaar bent om aan het project 'Crochet Blouse' te beginnen

Genieten :-)

Copyright LindeHobby