Breipatroon Sjaal


Een gebreide sjaal is een populair, gezellig en warm project waar veel breiers aan beginnen. En dat kunnen we heel goed begrijpen. Zowel ervaren breiers als beginners kunnen een omslagdoek breien, en gebreide omslagdoeken kunnen ongeacht het seizoen en de outfit worden gebruikt. Bovendien kan een zelfgemaakte sjaal meerdere jaren meegaan - misschien generaties. Daarom is het breien van een sjaal het allemaal waard.Gratis breipatronen op sjaals.
Bekijk hier al onze breipatronen.

Het slimme van onze recepten voor gebreide shawls is dat de shawls ook als sjaal te gebruiken zijn. Door een sjaal te breien, krijg je de mogelijkheid om iets warms over je schouders te hebben voor de koele zomeravonden en voor de herfst- en winterdagen, en om het om je nek te wikkelen om warm te blijven. Bij het breien van zo'n sjaal kan het daarom een goed idee zijn om na te denken over in welke garenkleuren je breit en of deze bij je jas of colbert passen.

We hebben een grote keuze aan patronen voor zowel gebreide als gehaakte sjaals. De recepten zijn geheel gratis en direct te downloaden van de website.

Alle recepten nodigen uit tot gezelligheid en warmte, maar zijn ook echt elegant met elk hun fijne details. De verschillende sjaals worden dus gebreid met verschillende technieken en met verschillende kleuren, en er zal dus zeker een sjaal zijn die bij jouw smaak past. De recepten zijn er ook in verschillende maten en vormen, en waar sommige uitnodigen om als sjaal te worden gebruikt, nodigen anderen uit tot kleinere tapijten, bijvoorbeeld voor op het strand. Een omslagdoek is dus vaak niet zomaar een omslagdoek - hij kan veel verschillende functies hebben.

Bekijk hier meer recepten voor gebreide sjaals.

Door een sjaal te breien kun je kennis maken met verschillende breitechnieken. U kunt bijvoorbeeld een omslagdoek breien met ribbelsteek en gatenpatroon, verloren steken, wendingen, lak-, boordsteek- of bladpatroon. Je kunt er ook voor kiezen om een mooie sjaal met strepen of patroon te breien. Het is helemaal aan jou wat je kiest. Eén ding is zeker: er is genoeg om uit te kiezen in onze selectie van gratis recepten.

Bij het kiezen van een sjaal om te breien, kun je ook overwegen waar je de sjaal voor wilt gebruiken. Moet het binnen of buiten worden gebruikt? Moet het fungeren als een warm en gezellig sjaalkleed in de bank? Moet het worden gebruikt voor de dagelijkse outfit? Moet het kunnen worden gebruikt als een mooi en elegant element voor feestelijke gelegenheden? Of naar iets heel anders? Afhankelijk van wat je zoekt, kun je waarschijnlijk de sjaal vinden die bij je past.

 

Een van onze favoriete omslagdoeken is deze prachtige omslagdoek die van boven naar beneden wordt gebreid met een gaatjespatroon en ribbelsteek. Vind hier het gratis recept. De omslagdoek is gebreid in het comfortabele en mooie DROPS Alpaca , dat bestaat uit 100% superfijne alpaca.

Als je eenmaal een patroon hebt gekozen waarmee je wilt beginnen, zal uit het patroon blijken welk garen je gaat gebruiken voor het sjaalproject. Veel van onze sjaals worden gebreid in warme en zachte garensoorten, zoals wol, alpaca, merino en mohair. We bieden vooral veel mooie sjaalpatronen van DROPS, waar garens uit onze enorme DROPS garenselectie zijn gebruikt. Verken de selectie en ontdek de vele mooie garenkleuren.

DROPS Sjaal & Poncho - Zie patronen hier.

Binnenin de verschillende patronen staat ook met welke naalden je moet breien. Hier worden vaak rondbreinaalden gesuggereerd, omdat ze absoluut perfect zijn om sjaals mee te breien. Met een rondbreinaald kun je gemakkelijk alle steken bijhouden en ervoor zorgen dat er ruimte is voor ze allemaal. U kunt onze hele selectie rondbreinaalden hier bekijken .

Tussen onze sjaalpatronen vind je ook gratis patronen voor poncho's. Met een van deze patronen kun je een prachtig breiproject starten dat zal eindigen in een warm, mooi en praktisch kledingstuk - voor jezelf of voor iemand om wie je geeft.

We bieden ook een breed scala aan recepten voor gehaakte sjaals. Dus als je liever een omslagdoek of sjaal haakt dan breit, dan is dat geen probleem. Net als onze selectie van gebreide sjaalpatronen, hebben we patronen voor gehaakte sjaals die perfect zijn als gezellige sjaals voor avonden op de bank, als warme sjaals of als elegante sjaals als je naar de stad gaat.

Gehaakte sjaals - bekijk hier de selectie recepten.

Als je van zelfgebreide sjaals houdt, zijn zelfgemaakte vloerkleden zeker ook iets voor jou. We hebben veel mooie en gratis recepten voor vloerkleden voor baby's en volwassenen, maar ook voor mooie vloerkleden. Je kunt er hier meer over lezen.

Nu hopen we dat je goed uitgerust bent om een mooie sjaal te breien.

Echt heel leuk met het breiproject :-)

Copyright LindeHobby