Haakpatroon vloerkleden

Gehaakte vloerkleden zijn leuke en mooie projecten om aan te beginnen. Vloerkleden suggereren dat je je technieken echt kunt laten testen door of het overgrootmoedervierkanten of Zig-Zag zijn. Bovendien kunnen de vloerkleden jaren of zelfs generaties meegaan als ze goed worden behandeld.

Aan de slag gaan met een vloerkleed lijkt misschien een langgerekt project dat veel uren kost, maar we kunnen garanderen dat het alle uren waard zal zijn. Daarnaast is het vloerkleed een mooi en decoratief onderdeel van het decor, waar je jarenlang van kunt genieten.

De gratis recepten voor gehaakte vloerkleden vind je hier


Voordat je aan de slag gaat met je gehaakte vloerkleed is het goed om te bedenken welk type vloerkleed je wilt. Tapijten kunnen op veel verschillende manieren worden gemaakt met verschillende technieken, die heel verschillende uitdrukkingen kunnen geven. Vloerkleden kunnen worden gemaakt als grote overgrootmoedervierkanten, met hoek-tot-hoektechniek, in kleine lapjes die aan elkaar worden gehaakt en nog veel meer.

Bekijk al onze gratis recepten voor gehaakte vloerkleden

Natuurlijk is het ook belangrijk om te bedenken waar het vloerkleed voor gebruikt gaat worden. Wil je een deken die je vanaf de bank mee de natuur in kunt nemen, of wil je liever een draagdoek? Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar het perfecte vloerkleed dat past bij de inrichting van de woonkamer. De mogelijkheden zijn legio en gelukkig hebben we veel gratis recepten voor gehaakte vloerkleden.

Hier lees je meer over gehaakte tapijten

Hier lees je meer over gehaakte babydekens en draagdoeken

Bij het kiezen van het garen voor het vloerkleed is het wederom belangrijk om te bedenken waar je het vloerkleed voor wilt gebruiken. Als het een vloerkleed is dat veel en veel wassen moet weerstaan, dan is het essentieel om een garen te kiezen dat in de machine kan worden gewassen. Hier zouden we een merino garen als dit aanraden. Een sokkengaren is ook een extreem duurzaam garen, ideaal voor banktapijten die in de natuur worden gebruikt of in huis tegen slijtage moeten kunnen.

Bekijk hier onze grote selectie garens

Als je jezelf in een kleed met patches wilt storten, dan is dit schattige zonnebloemkleed echt een goede optie. Hier is het ook mogelijk om de kleur van de bloem aan te passen aan uw favoriete bloem. Het vloerkleed is perfect voor zowel de bank als het is gehaakt in het warme Drops Lima, een combinatie van wol en alpacawol. Het kleed wordt gehaakt door eerst de ronde bloem te haken en vervolgens een rand om de bloem te haken. De fijne ruitjes worden gemonteerd door ze aan elkaar te naaien en tot slot een rand te haken om alles aan elkaar te knopen.

Vind hier het gratis recept voor het zonnebloemkleed

Ben je daarentegen meer van het fijne zigzagpatroon, dan hebben we er ook een recept voor. Het zigzagpatroon wordt gemaakt door een mengsel van gehaakte steken en uitsparingen. Als de techniek eenmaal is gepakt, is het anders gewoon daar. Het patroon kan in meerdere kleuren worden gemaakt zoals hier of in een enkele of enkele kleuren worden gehouden, om een meer uniform resultaat te krijgen. De keuze is aan jou. Ook hier is het vloerkleed gehaakt met Drops Paris, een heerlijk katoengaren. Het katoen is extreem duurzaam en kan ook in de machine worden gewassen, zodat het kleed naar het strand of in het bos kan worden gebracht.

Vind hier het gratis recept voor het vloerkleed

Wil je de kleden groter of kleiner maken, dan is er gelukkig ook hulp bij ophalen. Als het kleed zoals Zig-Zag in één wordt gehaakt, dan staat in het recept waarmee het kleed kan worden opgedeeld. Hierdoor kun je eenvoudig rijen optellen of aftrekken, zodat het vloerkleed aansluit bij jouw wensen. Voor tapijten die in ruiten of patches zijn gehaakt, kunt u extra maken en ze erop monteren om een groter tapijt te krijgen.

Je kunt hier meer lezen over het aanpassen van de maat van het haakwerk.

Als je meer zin hebt om jezelf over een gebreid vloerkleed te werpen, dan hebben we ook een breed scala aan gratis patronen voor gebreide vloerkleden . U kunt ook inspiratie opdoen voor onze gebreide vloerkleden door hier te klikken.

We hopen dat je je nu geïnspireerd voelt om aan de slag te gaan met je eigen gehaakte vloerkleed :-)

Copyright LindeHobby