Haakpatroon vloerkleden

Een gehaakt vloerkleed is een leuk en uitdagend project dat vele jaren - en zelfs generaties - kan duren. Gooi jezelf erin, of je nu een beginner bent of een ervaren haakster, want er zijn gratis haakpatronen voor tapijten op alle niveaus.

Bekijk hier onze recepten voor gehaakte vloerkleden

Tapijten zijn een decoratief interieur dat naar wens gehaakt kan worden. Heb je een vloerkleed nodig bij het bed dat je voeten warm kan houden in de winter, een vloerkleed voor de douche dat tegen het ergste water kan of misschien een klein decoratief vloerkleed voor in de woonkamer. Het maakt niet uit naar wat voor soort recept u op zoek bent, wij hebben er een die bij uw behoeften past.

Hier vindt u onze gratis recepten voor gehaakte vloerkleden en gebreide vloerkleden .

Wanneer je aan de slag gaat met je tapijt, is het belangrijk om een duurzaam garen te kiezen, zodat het tapijt bestand is tegen de harde slijtage die het gevolg is van het liggen op een comfortabele vloer. Daarnaast is het ook goed met een garen dat in de machine gewassen kan worden, omdat het van nature wordt blootgesteld aan veel vuil en bacteriën. Al onze garens hebben aantekeningen over hoe ze te wassen en te hanteren.

Bekijk hier onze grote selectie garens

De veilige keuze als het om tapijten gaat, is katoengaren. Het katoen is extreem duurzaam en kan op hoge temperaturen gewassen worden. We kunnen onder andere Yarn and Colors Epic aanbieden, dat meer dan 100 prachtige kleuren heeft, dus hier vindt u er zeker een die helemaal naar uw smaak is. Het garen is 8/8 katoen, wat inhoudt dat het garen gesponnen is uit 8 draden, en dus dikker is dan 8/4 katoengaren, dat gesponnen is uit 4 draden katoen. Het garen geeft daardoor een rustieke en mooie uitstraling. Als er overtollig garen voor het tapijt is, kan Yarn and Colors Epic ook worden gebruikt voor gehaakte doeken, pannenlappen en handdoeken.

U kunt hier onze grote selectie 8/8 katoengarens zien .

Je gehaakte vloerkleed kan met goede lucht tussen de steken worden gehaakt of juist compacter, afhankelijk van welke look je wilt. Als u een decoratief vloerkleed wilt dat op de vloer moet liggen voor een luchtiger en lichter uiterlijk, dan kunnen we recepten aanbevelen met veel luchtmaskers en een grotere naaldmaat. Wil je daarentegen een vloerkleed dat je voeten lekker warm kan houden, dan raden we een compacter vloerkleed aan.

Het vloerkleed is hier gemaakt in een mengsel van dichte staafsteken en luchtsteken, wat het vloerkleed een lichte uitstraling geeft. Het vloerkleed is rondom gehaakt, wat bijdraagt aan de lichtere en luchtigere uitstraling. Het is ook gehaakt in Drops Paris, een garen van 100% katoen. Het garen is gesponnen uit meerdere dunne draden en heeft daardoor een rustieke maar tegelijkertijd delicate uitstraling. Drops Paris is verkrijgbaar in twee soorten: Drops Paris Uni Color, dat bestaat uit 100% fijngekamde katoen en Drops Paris Recycled Denim, dat is gemaakt van 100% gerecycled katoen.

Een gehaakt vloerkleed kan ook compacter gemaakt worden. Dit kan door in een dichter patroon te haken zoals hier, waar Ribbon van Mayflower is gebruikt. Het garen is uitermate geschikt voor tapijten, omdat het bestand is tegen wassen tot 40 graden. Het dikke garen is zowel elastisch als heerlijk om in te werken. Daarnaast is er een grote haaknaald nodig, dus het werk is snel gedaan.

We hopen dat je hier inspiratie hebt gevonden voor je volgende gehaakte vloerkleed. Ga je liever aan de slag met een gebreid vloerkleed, dan lees je er hier meer over.

Copyright LindeHobby