Haakpatroon babydekentje


Ken je een kleine nieuwe die onderweg is? Dan is de draagdoek het perfecte cadeau voor de kleine, want het dekentje kan jarenlang gebruikt worden. Het is ook een snel project, omdat het vloerkleed of de omslagdoek niet zo groot hoeft te zijn als een gewoon vloerkleed voor een volwassene.

Ga aan de slag met een gehaakte draagdoek met een van onze gratis recepten.


Een gehaakt babydekentje kun je helemaal maken zoals jij het wilt. Het kan zowel een beheersbaar project zijn waarbij u staafsteken in de achterste steekverbinding kunt haken en ontspannen voor de televisie. Het kan echter ook makkelijk een deken zijn die je kan uitdagen met nieuwe technieken. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een patroon te gebruiken waarmee je met de kleuren kunt spelen.

Wanneer je een babydekentje of omslagdoek gaat haken, is het belangrijk om een garen te kiezen dat het fijne babyhuidje niet irriteert. Ons meest populaire Baby Merino-garen is Drops Baby Merino, dat is gesponnen van extra fijne merinovezels. Het garen is erg zacht en bevat geen korte vezels, die tegen de babyhuid kunnen aanslaan. Een extra bonus is dat het garen in de machine kan worden gewassen, dus het is gemakkelijk schoon te houden en heerlijk als het een ongeluk is.

Bekijk hier ons grote assortiment garens.

Als je dol bent op het haken van babydekentjes en op zoek bent naar nog meer uitdagingen, dan is het misschien tijd om jezelf over een gebreide babydeken te werpen. Hier kun je gatenpatronen, bladpatronen, wendingen, ribbelsteken, dobbelstenen of zelfs golven verkennen.

Lees hier meer over onze gebreide babydekens
Vind hier onze gratis recepten voor babydekens

Als je klaar bent met het babydekentje, kun je jezelf ook over andere projecten voor baby werpen. Hier kunnen we speenkoorden, babykleertjes, teddyberen of kinderwagenkettingen aanraden.

Dit kan ook met deze set, waar je bijpassende kussen, broeken, jasjes en sokken kunt haken voor het schattige vloerkleed. De hele set is gehaakt met Baby Wool van Dale Garn, een heel fijn garen voor babykleding. Het garen is niet alleen slijtvast, maar kan ook in de machine gewassen worden.

Heel veel plezier met je project :-)

Copyright LindeHobby