Haakpatroon tafel spaarder

Upgrade de ietwat saaie tafelbeschermer in kurk, waar de meeste mensen waarschijnlijk wel kennis mee hebben gemaakt. Gelukkig is het een makkelijk, duidelijk en goedkoop haakproject om mee te beginnen.Als je nieuw bent met een haaknaald, dan is een gehaakte tafelbeschermer ook een goed project om mee te beginnen. We hebben ook recepten voor de meer ervaren haakster, zodat je op alle niveaus uitgedaagd kunt worden.

Bekijk hier onze grote selectie gratis recepten voor gehaakte tafelbeschermers

Het haken van interieurs voor je eigen huis is erg populair geworden. Zo weet je absoluut zeker dat je hem krijgt in de kleur, stijl en het model die bij je interieur passen. Als extra bonus kan het zeer milieuvriendelijk zijn, omdat zelfgemaakte interieurs zoals tafelbeschermers, kleden en handdoeken steeds opnieuw kunnen worden gebruikt.

Bij ons vind je een groot aantal recepten voor gehaakte tafelbeschermers. Hier kun je kiezen uit patronen in verschillende patronen, vormen, kleuren en in verschillende garens. Ga bijvoorbeeld aan de slag met het haken van een tafelspatel in viltgaren. Dan krijg je een dicht en heerlijk servies.

Lees hier meer over ons viltgaren

Het leuke van tafelbeschermers is dat het, in tegenstelling tot doeken en pannenlappen, niet beperkt is tot katoengaren. Een tafelspatel kan worden vervilt in geselecteerde wolgarens, wat betekent dat het dicht en hitte-afstotend wordt zoals katoen. Dit geeft je de mogelijkheid om wat van je restjes van eerdere brei- en haakprojecten te gebruiken.

Bekijk hier onze selectie garens die je kunt vervilten

Gehaakte tafelbeschermers zijn echter helemaal niet beperkt tot de vilttechniek. Een dikke tafelbeschermer in een heerlijk katoengaren is minstens zo goed. De voordelen van haken in katoen zijn legio. Het wordt geleverd in een enorme keuze aan kleuren, is wasbaar in de machine en is zelfs van een zeer goedkope garenkwaliteit.

Lees hier meer over katoengaren

Onze meest populaire katoenkwaliteiten zijn Drops Paris en Mayflower Junior Cotton 8/4 . Beide garens kunnen gewassen worden op maximaal 60 graden in de machine, waardoor niet alleen vuil maar ook bacteriën van je zelfgemaakte servies kunnen worden verwijderd. Er zijn dus grote voordelen aan het gebruik van katoengaren voor je gehaakte pannenlap.

Ontdek hier onze grote selectie katoenen garens

Als je een tafelbeschermer wilt die meer kleur aan je huis geeft, dan is deze regenboog tafelbeschermer absoluut perfect. Hier kun je ook je restjes van 8/8 katoengaren gebruiken en je eigen, persoonlijke regenboog maken. Ga door met het patroon en de kleurverandering totdat het precies de maat heeft die je wilt. Het patroon hier is ook perfect voor een beginner, omdat je alleen in halve staafsteken haakt. Wil je een meer uniforme tafelbeschermer? Ja, maak het servies gewoon in één of twee kleuren zonder al te veel kleurwisselingen.

Wil je een hele set maken voor in de keuken? Behoud de stijl door dezelfde kleuren te gebruiken op zowel het kleed, de handdoek, de tafelbeschermer als de pannenlap om een uniform en stijlvol resultaat te bereiken.

Hier lees je meer over onze haakpatronen.

We hopen dat je nu klaar bent om aan de slag te gaan met je eigen gehaakte tafelbeschermer :-)

Copyright LindeHobby