Breipatroon Poncho


Heb je een heerlijk en gezellig breiproject nodig voor jezelf of een vriend? Dan kunnen we je aanraden om een mooie poncho te breien. Een poncho is een perfecte aanvulling op de garderobe en kan het hele jaar door gedragen worden.

Bekijk hier onze gratis breipatronen voor poncho's.In onze selectie breipatronen voor poncho's vind je een aantal verschillende poncho's voor verschillende doeleinden. Dus of je nu voor een lange of korte poncho gaat, kleurrijk of klassiek, of voor feestjes, alledaags of thuisgebruik, bekijk de selectie en vind het recept dat bij je past.

Alle recepten zijn gratis en direct te downloaden van de website.
Bekijk hier onze volledige selectie breipatronen.

We hebben poncho-recepten voor zowel kinderen als volwassenen. Er zijn veel mogelijkheden om een poncho te gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als een lichte jas voor het milde seizoen of over een jas voor het koelere seizoen. Een poncho kan ook een mooie aanvulling zijn op de alledaagse look, bijvoorbeeld over een jurk of over een overhemd en een spijkerbroek. De meeste poncho's hebben geen mouwen en kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan looks, zowel voor elke dag als voor een feestje.

Onder onze recepten vind je ook enkele poncho's met lange mouwen, de zogenaamde ponchoblouses. Deze werken super goed als aanvulling op gebreide truien. De mogelijkheden met poncho's zijn dan ook legio. Maar bijna hetzelfde voor alle soorten poncho's is dat ze een aangename warmte aan het bovenlichaam zullen toevoegen en dus het hele jaar door kunnen worden gebruikt.

Voordat je begint met het breien van een poncho, moet je bedenken welke functie deze moet hebben. Moet het in de winter of in de zomer worden gebruikt? Moet het worden gebruikt voor elke dag of voor een feestje? In dat geval zal de keuze van het garentype een rol spelen. Als je bijvoorbeeld een warme poncho wilt breien voor gebruik in de winter, kan het een goed idee zijn om een patroon te kiezen dat een warm wolgaren gebruikt. De dikte van het garentype zal ook een rol spelen bij het bepalen of de poncho dik en warm of luchtiger en licht zal zijn.

Bekijk hier ons hele assortiment wolgarens.

Onder onze garens vindt u een grote verscheidenheid aan kleuren. Hier heb je de mogelijkheid om je persoonlijke touch aan je poncho te geven. U kunt zonder twijfel precies de garenkleuren vinden die u het mooist vindt, en zo een unieke en persoonlijke poncho krijgen die bij u past.

Als je moeite hebt met het kiezen van slechts één garenkleur, kun je er ook voor kiezen om meerdere mooie kleuren te combineren. Zo brei je een veelkleurige poncho in bijvoorbeeld strepen of een fijn patroon.

Bekijk hier alle garens en vind je favoriete kleuren.

Door een poncho te breien, maak je kennis met verschillende breitechnieken. U kunt bijvoorbeeld een poncho breien met ribbelsteek, raglan, twists, bubbels of gatenpatroon. Je kunt er ook voor kiezen om een mooie poncho met strepen of patroon te breien. Het is helemaal aan jou wat je kiest. Eén ding is zeker: er is genoeg om uit te kiezen in onze selectie van gratis recepten.Een van onze poncho recepten is deze super leuke en schattige poncho voor kinderen in de maten 1-2 jaar. De poncho is gebreid in het garen Go Handmade Vintage, dat bestaat uit 70% wol en 30% bamboe. Het garen is glanzend en duurzaam, en de samenstelling van wol en bamboe zorgt ervoor dat het garen zowel zacht als licht aanvoelt en tegelijkertijd duurzaam en duurzaam is.

Bekijk hier al onze bamboe garens.

Als je van gebreide poncho's houdt, ben je zeker ook gek op gebreide sjaals. Een gebreide sjaal is (net als een poncho) een gezellig en warm project waar veel breiers aan beginnen. Zowel ervaren breiers als beginners kunnen een omslagdoek breien, en gebreide omslagdoeken kunnen ongeacht het seizoen en de outfit worden gebruikt. Bovendien kan een zelfgemaakte sjaal meerdere jaren meegaan - misschien generaties.

Recepten voor gebreide sjaals.

We hopen dat je nu klaar bent om aan de slag te gaan met je eigen gebreide poncho :-) Echt heel leuk.

Copyright LindeHobby