Haakpatroon scrunchie

Wil je ook je gebruikelijke haarelastiek een beetje opwaarderen? Ja, dan is het gelukkig vrij eenvoudig om te beginnen met het haken van je eigen persoonlijke scrunchie, of je nu een lichte en elegante of een grote en dikke wilt.

Bekijk hier onze selectie gratis recepten voor scrunchies

Het slimme van het mooie, gehaakte haarelastiek is dat het niet alleen voor het haar is weggelegd. Het elastiek kan ook gebruikt worden als versiering rond bijvoorbeeld de pols. Haak een scrunchie die bij je outfit past om hier een leuk armbandje van te maken.

De gehaakte haarelastieken ook wel scrunchies genoemd zijn een leuk makkelijk projectje, ook voor een beginner. Het vereist kennis van nogal wat soorten maskers. U kunt gewoon vaste steken leren en later verder bouwen met staaf- of halve staafsteken. Dus ben je nieuw met een haaknaald? Ja, gooi jezelf dan maar in een gehaakte scrunchie voor jou of een van je vriendinnen.

Omdat het garen om een normaal haarelastiek wordt gehaakt, hoef je je geen zorgen te maken dat het je haar niet kan vasthouden. Zolang je kiest voor een elastische band met een goede rekbaarheid, en deze zoals gewoonlijk strak om het haar kan worden gewikkeld, werkt de elastische band tot in de perfectie. Als je heel dik haar hebt, raden we je aan katoengaren te gebruiken, omdat het iets beter kan vasthouden dan velours, dat erg glad is.

Koop hier haarelastieken om scrunchies te haken

Haarelastieken zijn ook een uitstekende manier om veel garenresten te gebruiken, omdat er maar heel weinig meter garen in het kleine accessoire gaat. Afhankelijk van welk model je wilt, duurt het tussen de 10 en 30 g. Het is dus ongelooflijk weinig, dus hier kun je echt uitgedund worden in de grote garenvoorraad met kleine restjes.

De gehaakte scrunchies kun je precies naar wens maken. Als je een meer chunkie scrunchie wilt, ga dan aan de slag met veloursgaren zoals de zachte Bohéme Velvet Fine van Go Handmade . Het garen is leuk en uitdagend om in te werken en geeft een absoluut fantastisch resultaat met de mooie speling in het velours garen.

Als je een lichter en eleganter elastiek wilt, raden we een katoengaren in 8/4 aan. Het katoengaren is een uitstekend beginnersgaren dat kan worden gebruikt voor gehaakte pannenlappen, doeken, dekens en kleding. Dus kies gewoon de kleur die je wilt en ga aan de slag met je gehaakte scrunchie.

Lees hier meer over ons katoengaren

Om het gehaakte elastiek nog spannender te maken, kun je voor het effect een glitterdraad toevoegen. Voeg het toe tijdens het werk of aan het einde om het een mooi en levendig spel in het licht te geven.

Bekijk hier onze grote selectie mica garens.

Wil je hulp om aan de slag te gaan met je volgende haakproject? Dan hebben we een artikel geschreven over hoe je aan de slag gaat en welk recept je kunt gebruiken.

Lees hier meer over haakpatronen.

Veel plezier met je gehaakte scrunchie :-)

Copyright LindeHobby