Wat is mohairgaren?

Als je gewend bent aan breien en bekend bent met wol en alpacagaren, heb je waarschijnlijk ook wel eens van mohairgaren gehoord. Het is een ongelooflijk populair materiaal dat zacht en heerlijk is om mee te werken. Daarnaast voelt het ook nog eens heerlijk aan omdat de zachte wol je huid bijna streelt.

Bekijk hier onze grote selectie mohair garens

Mohair wordt beschouwd als een zeer exclusief materiaal en wordt vaak gebruikt voor kleding zoals blouses, tops, vesten en hoeden.

Mohairgaren komt oorspronkelijk van de angorageit, een grote geit met een fijne, gekrulde wol. Mohair wordt vaak gemengd met andere vezels zoals wol of zijde, en de kwaliteit van de wol hangt meestal af van de grootte van de geit. Naarmate de geit ouder wordt, verandert de wol om grover te worden. Daarom wordt mohairwol van oudere geiten het meest gebruikt voor tapijten, terwijl de wol van jongere geiten het meest wordt gebruikt in kleding.

Mohairgaren is ongelooflijk populair

Mohairgaren is de laatste jaren enorm populair geworden en dat begrijpen wij maar al te goed. Het is zacht, heerlijk en voelt luxe aan. Het garen werkt warm en isolerend zonder de warmte van je lichaam op te nemen. Op deze manier heeft mohairgaren een temperatuurregulerend effect.

Mohairgaren is ook antibacterieel, daarom voorkom je dat je naar zweet ruikt als je bijvoorbeeld een blouse van mohairgaren draagt. Daarnaast heeft de mohairwol ook een grote elasticiteit waardoor de kleding fijn draagt. Maak je daarom geen zorgen over het verpesten van je kleding als je ze draagt.

Bekijk hier onze heerlijke mohair garens gesorteerd op populariteit popularity

Wat kun je breien met mohairgaren?

Wanneer je breit met mohairgaren, zul je vaak merken dat het garen gemengd is met een ander type vezel. We zien vaak dat mohair wordt gecombineerd met zijde, wat de exclusiviteit verhoogt en de zijdezachte eigenschappen van beide materialen echt benadrukt.

Zowel zijde als mohair zijn twee lichtgewicht materialen, dus ze zijn gemakkelijk te breien, zelfs als je voorzichtig moet zijn. De draad is vaak dun, daarom kan een breiproject al snel langer duren dan verwacht.

Als je nieuwsgierig bent naar een breiproject met mohairgaren, raden we je aan om met dit patroon op een vrouwelijk vest te beginnen . Hier kun je aan een mooi, licht en zomers project beginnen. En we zijn er zeker van dat het vest je nieuwe favoriet wordt.

Als je je nog niet helemaal zelfverzekerd genoeg voelt om een vest te breien, kun je beginnen met een mooie sjaal in mohair en zijde. Het mohairgaren dat in het patroon is gebruikt is van het bekende merk DROPS en je bepaalt natuurlijk zelf welke kleur je sjaal moet hebben. Het recept voor de fijne, herfstachtige sjaal vind je hier .

Hier vind je al onze garens van Drops

Als je meer recepten wilt zien, kijk dan hier. We maken er een deugd van om veel recepten tot je beschikking te hebben, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends.

Wat zijn de eigenschappen van mohairgaren?

Door de fijne vezelstructuur krult je kleding niet in mohairgaren. De fijne wol is superelastisch en vormt zich bij het dragen naar je lichaam. Het helpt onder andere ook om kleding van mohairgaren ongelooflijk resistent en duurzaam te maken.

Net als alpaca garen en wol , onder andere, mohair garen houdt de warmte ongelooflijk goed. Vergeleken met alpaca garen en wolgaren doet mohair het meest denken aan het garen van de alpaca lama. Mohairgaren is ook een lichter materiaal dan wol van schapen, waardoor het gemakkelijker te dragen is.

Mohairgaren wordt vaak gebruikt in exclusieve kleding en in tegenstelling tot veel andere vezels heeft het mohairgaren een meer glanzende uitstraling. Dit is een van de redenen waarom het garen een exclusieve reputatie heeft verworven.

Bekijk hier al onze gratis recepten

Bij het wassen van je kleding die mohairgaren bevat, is het belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat. Ten eerste moet u uw kleding niet in de wasmachine wassen, omdat de wasmachine vaak te hard is voor de kleding. In plaats daarvan moet je je kleding met de hand wassen en ervoor zorgen dat het water niet meer dan 30 graden heet is. Zorg er ten slotte voor dat de kleding ligt als deze droogt. Dit wordt gedaan om de vorm te behouden die u wilt dat de kleding heeft.

Kun je haken met mohairgaren?

Als breien nog niet je interesse heeft gewekt, of als je gewoon met een ander genre wilt werken, kun je beginnen met haken. Je kunt precies haken wat je wilt. Er zijn geen beperkingen - zelfs niet als het gaat om haken met mohairgaren.

Mohairgaren is goed te gebruiken als je bijvoorbeeld een topje, een omslagdoek, een babypakje of een mutsje haakt. We raden u aan mohairgaren te gebruiken bij het haken van kleding of andere kledingstukken. Aangezien mohairgaren van wol is gemaakt, moet u voorzichtig zijn met het wassen. Daarom kunt u er voordelig voor kiezen om het te gebruiken bij het haken van kledingprojecten. Als je jezelf wilt storten op andere haakprojecten zoals pannenlappen of washandjes, kijk dan eens naar de andere soorten garen die we verkopen.

Hier vind je al onze haakpatronen.

Veel plezier met je volgende brei- of haakproject.

Copyright LindeHobby