DROPS Kid-Silk

Als u meer wilt weten over wat DROPS 'mohairgaren Kid-Silk is voor een soort garen en waarvoor het kan worden gebruikt, dan bent u hier aan het juiste adres. U kunt ook meer leren over hoe u het beste resultaat krijgt met DROPS Kid-Silk en hoe u het garen het beste kunt verzorgen, zodat het resultaat jarenlang mooi kan zijn.

Vind DROPS Kid-Silk hier goedkoop

Wat is DROPS Kid-Silk?

Mohair is weer in zwang geraakt en hier is DROPS Kid-Silk de voor de hand liggende keuze. De luxueuze mix van mohair en zijde maakt het garen ultralicht en heerlijk terwijl het er ongelooflijk glanzend en elegant uitziet. Het garen bestaat uit licht geborsteld mohair superkid gecombineerd met moerbeizijde. Het is dus een zeer exclusieve mix van natuurlijke vezels, perfect voor wie op zoek is naar een exclusief garen voor een goedkope prijs.

De mooie sleutels wegen slechts 25 gram, maar in ruil daarvoor krijg je ongeveer 200 meter garen - het is dus een extreem fijne en lichte draad. De blend bestaat uit 75% mohair en 25% zijde, twee prachtige materialen voor breien en haken.

Koop DROPS Kid-Silk hier

Waarom kiezen voor DROPS Kid-Silk?

Drops Kid-Silk is een mohairgaren geproduceerd door DROPS, een van de grootste garenfabrikanten van Noord-Europa. DROPS heeft een enorme keuze aan verschillende garenkwaliteiten in natuurlijke vezels, van alpaca tot katoen. Van DROPS 'garens is Kid-Silk een van de meest populaire garenkwaliteiten, en we kunnen zeker begrijpen waarom.

Bekijk hier alle DROPS garens.

DROPS Kid-Silk is een ultralicht en heerlijk mohairgaren . Het is gecombineerd met de exclusieve Mulberry zijde, wat de draad van buiten naar binnen een mooi zacht en glanzend resultaat geeft. De zijde zelf maakt dit garen volledig uniek, omdat het een sterke natuurlijke vezel is, in tegenstelling tot andere fabrikanten. Sommige fabrikanten kiezen ervoor om de mohairwol te combineren met acryl of polyester , maar de pure zijde is veel sterker en exclusiever. Daarom is DROPS Kid-Silk ook de natuurlijke keuze als u een mohairgaren van goede kwaliteit wilt.

Lees hier meer over garen met zijde

Hier kun je meer leren over mohairgaren.

DROPS Kid-Silk wordt ook in Europa geproduceerd, waar het is gecertificeerd met Oeko-Tex. Het is een kwaliteitskeurmerk dat ervoor zorgt dat de productie van het garen op een goede en duurzame manier heeft plaatsgevonden.

Patronen met DROPS Kid-Silk

Als u met DROPS Kid-Silk gaat werken, heeft u naalden nodig met een dikte van ongeveer 3,5 mm. Dit hangt natuurlijk af van hoeveel garens Kid-Silk je kiest en of je voor begeleidend garen kiest. Het is altijd een goed idee om te kijken wat de aanbevolen naalddikte in het patroon is, waarna een brei- of haakpatroon kan worden gemaakt. Dan weet je zeker dat je het beste resultaat behaalt.

Vind hier de grote keuze aan patronen met DROPS Kid-Silk

DROPS Kid-Silk is zeer geschikt voor lichte modellen, waar het garen echt tot zijn recht komt zoals bij topjes, omslagdoeken en dergelijke. Het kan echter ook worden gecombineerd met andere garens zoals wol om het een mooi, licht en gepoft effect te geven.

Koop DROPS Kid-Silk hier

Alle patronen ontwikkeld door GarnStudio met DROPS Kid-Silk zijn gemaakt om de beste eigenschappen van het garen te benadrukken. De recepten zijn allemaal met gedetailleerde handleidingen, zodat u veilig door het proces van begin tot eindproduct wordt geleid. De patronen zijn ook allemaal nagelezen en zorgvuldig beoordeeld, zodat u zeker weet dat u een echt goed patroon krijgt als u garen bij DROPS koopt.

Bekijk hier al onze patronen van DROPS

Kan DROPS Kid-Silk alleen worden gebruikt?

DROPS Kid-Silk kan gemakkelijk zonder geleidedraad worden gebruikt. We raden echter aan om minimaal twee draden te gebruiken, omdat het resultaat met een enkele draad erg fijnmazig en delicaat kan zijn. Wanneer u meerdere draden DROPS Kid-Silk gebruikt om bijvoorbeeld een trui te breien, bent u verzekerd van een zeer zacht en gestructureerd resultaat. Veel mensen gebruiken DROPS Kid-Silk ook graag in een gaatjespatroon, omdat het duidelijk opvalt in het fijne garen.

Bekijk hier het grote kleurenaanbod in DROPS Kid-Silk

De trui hier is gebreid met 3 draden DROPS Kid-Silk. Ook al zijn er zoveel draden gecombineerd, de blouse ziet er niet zwaar uit. Het lichte garen met het licht geborstelde effect helpt om de lichte structuur te behouden, zelfs als meerdere draden worden gecombineerd. Bovendien is de blouse gebreid in een heel mooi gatenpatroon, wat hem extra licht en luchtig maakt om naar te kijken.

Vind hier het gratis recept voor de blouse

DROPS Kid-Silk als draad

DROPS Kid-Silk is absoluut ideaal als geleidedraad, omdat het een mooi speling geeft in de kleurkeuze en meer structuur geeft aan het breiwerk. De zijde is echt goed om het werk op zijn plaats te houden, zodat het gebreide of gehaakte meesterwerk niet na verloop van tijd instort. Daarnaast geeft het geborstelde mohair een prachtig, "pluizig" oppervlak, wat destijds erg populair was.

In de blouse hier wordt Drops Kid-Silk gecombineerd met DROPS Sky . Er wordt gezegd dat DROPS Kid-Silk de volgdraad is, omdat het de dunste draad is die de dikkere draad van DROPS Sky omgeeft. Hier geeft het mooie mohair een mooie en gezwollen uitdrukking, terwijl de zijde helpt om de structuur van de blouse op zijn plaats te houden, zodat het niet slordig maar luchtig is.

Hier vind je het patroon voor de blouse met DROPS Kid-Silk en DROPS Sky

Verzorging en wassen van DROPS Kid-Silk

Zoals altijd moet mohair met de hand worden gewassen in maximaal 30 graden heet water. Hier raden we een wolwasmiddel aan, dat goed in het water wordt geroerd voordat het gehaakte project wordt geplaatst. Het is erg belangrijk dat de kleding niet wordt gedraaid of geschrobd, omdat dit de kleine en fijne mohairvezels zal vernietigen. Tot slot is het ook belangrijk om de kleding daarna goed uit te spoelen zodat er geen zeepresten achterblijven.

Koop DROPS Kid-Silk hier

Mohair is een zeer delicaat garen dat geen hoge temperaturen verdraagt. We raden daarom altijd aan om voor het meest delicate garen te wassen. Als DROPS Kid-Silk wordt gecombineerd met merinogaren of iets dergelijks, volg dan altijd de wasinstructies voor het meest delicate garen. Wanneer DROPS Kid-Silk wordt gecombineerd met merino, is het ook belangrijk om niet aan de kleding te trekken, omdat u dan lang aan de vezels kunt trekken.

Lees hier meer over merino garen

Als de kleren moeten drogen, laat ze dan plat liggen. Veel mensen leggen het op een handdoek, maar hier is het belangrijk om het regelmatig te verwisselen zodat het niet op een natte handdoek ligt.

Lees hier meer over mohair

Copyright LindeHobby