Haakpatronen voor baby

Hier vind je onze selectie haakpatronen voor baby's. Als je in verwachting bent of zoveel geluk hebt dat iemand in je directe familie of vriendenkring op je wacht, is het zowel vanzelfsprekend als gezellig om leuke, persoonlijke, zelfgemaakte en unieke cadeaus te haken voor de aanstaande moeder en de kleine baby. In ons assortiment vind je onder andere recepten voor fijne babydekens en draagdoeken. Je vindt er ook een recept voor een zelfgemaakte opschudding met gehaakte dieren, die de luierruimte kunnen versieren en de nieuwsgierigheid van je baby kunnen wekken tijdens de vele slaapmomenten.

Bekijk hier de hele enorme selectie haakpatronen

Verschillende recepten zijn gratis en klaar om te downloaden naar je telefoon, tablet of computer en aan de slag te gaan met je nieuwe haakproject voor de kleine. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het haakpatroon uit te printen. Met het haakpatroon, geschikte garensleutels uit het assortiment van LindeHobby en een geschikte haaknaald in de hand, ben je klaar om aan de slag te gaan. Iedereen kan meedoen. Wij begeleiden u.

Ben je meer van breien? Dus ontdek hier de enorme selectie breipatronen voor baby's

Copyright LindeHobby

€43,56
0 beoordelingen
0 beoordelingen
€91,04
€122,73
Je bespaart: €31,69
0 beoordelingen
0 beoordelingen
€12,97
€13,09
Je bespaart: €0,12
0 beoordelingen
0 beoordelingen
Prijs vanaf
€17,00
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
€12,98
€14,18
Je bespaart: €1,20
0 beoordelingen
€31,05
€37,44
Je bespaart: €6,39
0 beoordelingen
€26,46
€31,67
Je bespaart: €5,21
0 beoordelingen
€23,38
€27,26
Je bespaart: €3,88
0 beoordelingen
€24,35
€26,78
Je bespaart: €2,43
0 beoordelingen
Prijs vanaf
€18,40
0 beoordelingen
Prijs vanaf
€6,90
0 beoordelingen

Besteed het lange wachten aan gezellige haakprojecten

Een zwangerschap kan lang en soms bijna eindeloos aanvoelen, en hoewel zwangerschappen in de volksmond de zoete wachttijd worden genoemd , is het niet altijd hoe het voelt. Veel zwangere vrouwen ervaren de behoefte aan extra rust omdat het lichaam voor een grote, verbazingwekkende en wonderbaarlijke maar zware taak wordt gezet. Het ligt voor de hand om de nodige en extra tijd op de bank of het bed door te brengen met het haken van fijne dingen die de baby later kan gebruiken en waarvan hij kan genieten.

Het kan ook zijn dat je als toekomstige grootouder, tante op de kleine zit te wachten, of dat het je goede vriend(in) is die een kindje gaat krijgen. Zelfs in dergelijke gevallen kan het wachten lang duren omdat de opwinding en vreugde nooit zullen eindigen. Gebruik de wachttijd hier ook om leuke kraamcadeaus te haken voor de aanstaande moeder en de kleine baby. Het is geweldig om mooie, unieke, zelfgemaakte en gepersonaliseerde cadeaus te geven die met liefde zijn gemaakt en gegeven.

Veel zwangere vrouwen ervaren het als meditatief, productief en als een prettige mentale voorbereiding om dingen en accessoires voor de pasgeborene te maken. Op die manier kun je je bijna voorstellen en voelen hoe de aanstaande kleine baby eruit zal zien in de zelfgemaakte dingen, en je zult je daardoor meer verbonden voelen met het leven dat je binnenkort gaat beginnen.

Ik kan niet haken: hoe leer ik het?

Haken kan er ingewikkeld en ingewikkeld uitzien als je de techniek nog niet hebt gezien, maar in feite is het bijna onmogelijk om het te leren als je de tijd neemt en in het begin niet te gefrustreerd en ongeduldig raakt.

Op YouTube kun je veel video's vinden, zowel in het Deens als in het Engels, die langzaam en beginnersvriendelijk laten zien en uitleggen hoe je de verschillende technieken kunt haken. Vaak hoef je niet heel wat verschillende steeksoorten en technieken onder de knie te hebben voordat je kunt beginnen met haken. Zeker niet als je je stort op het haken van een babydekentje. Deze zijn vaak eenvoudig en met veel herhalingen van dezelfde technieken die gemakkelijker worden naarmate je ze vaker herhaalt.

Onthoud ook dat het niet de bedoeling of de noodzaak is dat je haakproject perfect of foutloos is of er precies zo uitziet als op de afbeelding uit het haakpatroon. In dat geval zou het makkelijker zijn om gewoon een machinaal en gefabriceerd alternatief uit de schappen in de winkels te kopen. Het is precies de charme van zelfgemaakte haakprojecten dat ze uniek, persoonlijk en verliefd zijn op alle mogelijke gebreken en vervormingen die ze nu kunnen bevatten.

Kies een haaknaald in de juiste maat

Het is belangrijk om een haaknaald in de juiste maat te kiezen. Een overmaatse haaknaald geeft een hol en slap resultaat, terwijl een overmaatse haaknaald een zeer dicht en stugger resultaat geeft. Als je een te grote haaknaald kiest, loop je ook het risico dat het eindresultaat veel groter is dan op basis van de instructies in het recept wordt aangenomen, terwijl een te kleine haaknaald een veel kleiner resultaat geeft.

Vaak geeft de kartonnen of papieren verpakking van de garensleutel aan welke maat haaknaald direct past bij het type en de dikte van het garen. Het is over het algemeen een zeer goede richtlijn om te volgen. Als je echter de neiging hebt om strak te haken, kan het een goed idee zijn om een haaknaald in een iets grotere maat te kiezen, terwijl het juist een goed idee is om een haaknaald in een iets kleinere maat te kiezen als je de neiging hebt om haak heel los.

Als je twijfelt of je strak of los haakt, kun je een klein proefstukje haken. Als je gehaakte kleding de neiging heeft om te kraken tijdens het haken, zul je waarschijnlijk strak haken. Als je gehaakte kleding daarentegen de neiging heeft om helemaal van de haaknaald af te glijden, dan heb je waarschijnlijk de neiging om losjes te haken. Geen van de onderdelen is verkeerd, maar in dat geval is het een goed idee om met deze kennis in het achterhoofd een haaknaald te kiezen.

Welk garen moet je kiezen?

De keuze van het garen hangt af van het project waar je aan begint.In de inleiding tot de haakpatronen staat vaak vermeld welk garentype en kleurcode er op de afbeelding van het haakpatroon is gebruikt. Je kiest natuurlijk zelf wat voor soort garen en welke kleur (of kleuren) je kiest.

Bij het haken voor een baby is het in veel gevallen een heel goed idee om baby merinowol te haken. Baby's zijn niet eens in staat om warmte te reguleren. Dit leren ze voor het eerst op tweejarige leeftijd. Omdat wol een warmteregulerend effect heeft, is het daarom een voor de hand liggende en zeer goede optie als je vloerkleden, omslagdoeken of kledingstukken haakt. Omdat wol een warmteregulerend effect heeft, zal je baby niet het oververhitte en benauwde gevoel ervaren dat synthetische garensoorten kunnen geven.

Merinowol is erg zacht en elastisch en daardoor wordt baby-merinowol niet als krassend, irritant of stug ervaren zoals andere wolsoorten. Op deze pagina vindt u een grote selectie heerlijke garens van DROPS. Een van de kwaliteiten is DROPS Baby Merino , dat gewoon een garen is van de voordelige merinowol. DROPS Baby Merino is verkrijgbaar in vele mooie kleuren.

Als je daarentegen dieren haakt voor een verstoring boven de commode, ligt een klassieke katoenen draad voor de hand. Katoen is zowel duurzaam als duurzaam, en dan komt katoengaren in een zee van prachtige kleuren en tinten. Natuurlijk vind je hier bij YarnLiving ook een groot aanbod aan katoengaren.

Let op de wasvoorschriften van het garen

Als je lang bezig bent met een haakproject, is het zonde om het resultaat te verpesten door te wassen. Let daarom goed op de wasvoorschriften die op de kartonnen of papieren verpakking van de garensleutel staan vermeld Als u haakt voor een cadeau, is het een goed idee om de verpakking met de wasvoorschriften bij het cadeau te voegen, zodat de ouders weten hoe het beste bij het cadeau passen.

DROPS Baby Merino kan bijvoorbeeld gewassen worden op 40 graden fijnwas, bij voorkeur op een wolprogramma en met wasmiddel geschikt voor wol.