Haakpatroon doeken

Er bestaat niet zoiets als te veel vodden. Ze zijn een snel project om over te gooien, en dan heb je zelfs niet meer nodig dan een haaknaald en een sleutel van katoengaren. Als je nog niet bekend bent met een haaknaald, dan is jezelf overgooien een eenvoudig en duidelijk project. Tegelijkertijd is het ook een heel goede manier om een patroon voor je volgende vloerkleed of blouse te testen.

Bekijk hier al onze recepten voor gehaakte doeken.

In tegenstelling tot veel van de doeken die tegenwoordig in supermarkten worden gekocht, zijn gehaakte doeken vrij van microplastic omdat ze van 100% katoen zijn gehaakt. Zo is het niet alleen een leuk cadeau, maar ook rekening houdend met het milieu bij het gebruik van een zelfgemaakte katoenen doek. Bovendien zijn de doeken zeer duurzaam en keer op keer opnieuw te gebruiken.

We raden altijd aan om de doeken in katoengaren te haken. De voordelen van katoen zijn legio, omdat het in de eerste plaats op hoge temperaturen in de machine kan worden gewassen, zodat bacteriën afsterven. We kunnen ook een aantal verschillende katoenen garens aanbieden in een grote keuze aan kleuren en met print. Daarnaast is katoen een goedkoop garen, waarvoor je vaak maar 1-2 sleutels nodig hebt voor een gehaakte doek.

Katoengaren - bekijk hier ons hele grote aanbod

Bij het haken van de stof is het belangrijk om een grote haaknaald te gebruiken of heel losjes te haken. Als de doek te stevig wordt, is het niet gemakkelijk om te draaien. Ook is het belangrijk om in gedachten te houden dat katoen een beetje krimpt na het wassen. Daarom kan het slim zijn om een haakpatroon te maken voordat je kunt wassen, zodat je kunt testen of het haakwerk te strak zit.

Bekijk hier onze selectie haaknaalden

Wanneer je gaat beginnen met je eerste doekje, is het belangrijk om te bedenken in welke maat je het doekje wilt maken. De een geeft de voorkeur aan kleine doekjes van 15 * 15 cm, terwijl anderen de voorkeur geven aan grotere doekjes, die bij het afvegen dubbel gevouwen kunnen worden. Gelukkig zijn alle recepten deelbaar en schrijf je het vaak op, zodat je het patroon kunt optellen of aftrekken zoals je wilt, zodat je precies de maat stof krijgt die je wilt.

Met zelfgehaakte doeken breng je kleur in je keuken. Omdat de katoenen garens in zo'n grote keuze aan kleuren verkrijgbaar zijn, kunt u zeker degene vinden die bij uw keuken past.

Bekijk hier het grote aanbod aan katoengarens

De mooie, zelfgemaakte vaatdoeken zijn een heel goed cadeau om te geven, omdat ze kunnen worden aangepast aan de persoon die ze nodig heeft. Vind precies de kleuren die de persoon mooi vindt. Iedereen kan wel een extra doekje gebruiken, dus ga gewoon aan de slag met een van onze vele gratis recepten.

Vind hier onze gratis recepten voor gehaakte vaatdoeken

Hou je van vaatdoeken haken en wil je jezelf meer uitdagen, dan raden we je aan om je in een ander interieur te storten. Het kunnen gehaakte pannenlappen zijn, maar ook grotere projecten zoals vloerkleden, kussens, handdoeken of vloerkleden. Dus wil je meer interieur voor in huis maken, dan kunnen we je natuurlijk ook helpen met recepten hiervoor.

Vind hier recepten voor gehaakte interieurs.

Als je jezelf in gebreide kleding wilt storten, kunnen we je hier ook op weg helpen. U kunt zich zowel goede startpatronen, de juiste breinaalden voor het project als het juiste garen veroorloven.

Vind hier inspiratie voor gebreide vaatdoeken

Echt heel leuk met je gehaakte vaatdoek :-)

Copyright LindeHobby