Wat is sokkengaren?

Zoals de naam al doet vermoeden, is sokkengaren het allerbeste garen om sokken van te breien. Heb je je ooit afgevraagd over de term 'sokkengaren' en hoe sokkengaren verschilt van ander garen? Het doet dit op een absoluut cruciale parameter.

Garens die worden gebruikt om sokken te breien, moeten veel duurzamer zijn dan andere garens, zodat ze keer op keer kunnen worden gedragen. Je kunt in principe sokken breien van elk garen, maar als je die sokken wilt die je met liefde breit voor je kinderen, je man, je kleinkinderen en jezelf lang meegaan zonder gaatjes, is het belangrijk, dat je voor echt sokkengaren gaat .

Bekijk hier onze grote selectie sokkengaren

Hoe is sokkengaren zo duurzaam en duurzaam?

Om een garen als sokkengaren te kwalificeren, moet het meer dan wol bevatten. Het moet een materiaal bevatten dat de structuur van het garen versterkt. Dit kan bijvoorbeeld polyamide of nylon zijn, wat vaak het geval is.

Als je meer van biologisch garen houdt, dat geen synthetische vezels bevat, hebben we bij LindeHobby ook sokkengaren, dat is versterkt met 100% natuurlijke brandnetelvezels. Dit geldt bijvoorbeeld voor Ui nr. 4 Biologisch . Bovendien is verreweg het meeste sokkengaren superwash- behandeld, wat het nog duurzamer maakt. Het gebruik van superwash-garen voor sokken heeft nog een ander belangrijk voordeel.

Bekijk hier onze grote selectie biologische garens

Lees hier meer over Superwash behandeld garen

Misschien ben je je bewust van de uitdaging om een paar superlekkere, warme sokken te breien die je niet kunt gebruiken omdat ze altijd lang op de bodem van de wasmand liggen, omdat ze niet in de machine kunnen worden gewassen. Het doet in ruil daarvoor superwash-behandeld garen. Alle met superwash behandelde garens kunnen in de machine worden gewassen op een wolprogramma van 40°C zonder te krimpen.

Ons populairste superwash-behandelde kousgaren is DROPS Fabel . Met DROPS Fabel op de breinaald kun je supersterke sokken maken in een groot aantal heerlijke kleuren. Fable is fantastisch geschikt voor sokken, maar is ook populair om te gebruiken voor babybreien omdat het zo zacht en fijn is.

Duik in onze gratis recepten voor sokken en pantoffels

Als je een sokkengaren kiest dat niet superwash-behandeld is, was het dan altijd op een wolprogramma van 30°C of nog beter op een wasbak van max. 30°C om te voorkomen dat het krimpt.

Bij LindeHobby hebben we een heerlijke selectie sokkengaren van Mayflower, Drops, Onion, Dale, Regia en Järbo.

Bekijk hier al ons duurzame sokkengaren

Kousgaren: voor veel meer dan alleen kousen

Kousgaren is het ideale garen om sokken van te breien. Het is duurzaam en de kwaliteit is hoog. Maar sokkengaren kan gemakkelijk worden gebruikt voor veel andere breiprojecten. In feite is het perfect voor alle kledingstukken die extra slijtage moeten kunnen weerstaan. Het kan bijvoorbeeld een werktrui zijn, pantoffels voor kinderen en volwassenen of een kindervest dat steeds weer gewassen moet worden. Sokkengaren is ook ongelooflijk goed voor hoeden, sjaals en nog veel meer.

Vooral interieurs en baby- en kinderkleding kunnen van tricotgaren worden gebreid. Op die manier krijg je een ongelooflijk zacht resultaat - zowel in de kindertrui, de placemats, de kussensloop, de mand, of wat dan ook waarvan je droomt dat je van je breinaalden moet springen.

Bekijk hier onze grote selectie gratis patronen voor zowel gehaakte als gebreide interieurs

Wanneer je zelf je sokken breit, krijg je ook een persoonlijke en unieke stijl. Wie houdt er niet van om in een paar heerlijke, warme en zelfgebreide wollen sokken te kruipen?

Bekijk hier veel goede breipatronen in alle moeilijkheidsgraden

Kwaliteit in alle kleuren van de regenboog

In het grote assortiment van LindeHobby hebben we goedkoop sokkengaren, veelkleurig sokkengaren met kleurverandering en in het algemeen al het beste sokkengaren dat je maar kunt bedenken. Wanneer u het garen voor uw volgende paar sokken moet kiezen, is het verkrijgbaar in een groot aantal verschillende melanges en kleuren. Of je nu een eenvoudig, effen paar sokken wilt, of je houdt van het grote kleurenspel en kerstsokken, je vindt het bij LindeHobby.com.

Ook als u bij ons winkelt, bent u verzekerd van een goede kwaliteit. We selecteren het beste garen met de hand voor je. Het is de beste basis om te eindigen met een resultaat waar je trots op kunt pronken en dragen.

Bekijk hier onze grote selectie kwaliteitsgarens

Ik ben nieuw in het breien van kousen - wat heb ik nodig?

Als dit de eerste keer is dat je een paar sokken moet breien, kun je veel hulp krijgen bij een van onze vele patronen. Er staat vaak wat je nodig hebt voor dat specifieke recept.

De waarheid is dat er een aantal breiaccessoires zijn die speciaal zijn ontwikkeld om het breien van sokken gemakkelijker te maken. Bij LindeHobby willen we het nog leuker en makkelijker maken om zelf gebreide sokken te maken. Daarom vind je in onze webshop bijvoorbeeld Prym Sock Knitting Rings , waarmee je de snelste sokkenbreister van de club bent, en dedicated sokkennaalden. Als je weet dat je veel sokken gaat breien, kun je investeren in een praktische sokkennaaldenset.

Bekijk hier ons grote assortiment sokkenknijpers

Kan ik haken met sokkengaren?

Je wilt jezelf verwennen met een paar wollen sokken, maar kunt niet breien. Zo ja, kunt u haken met tricotgaren? Ja dat kan! Sokkengaren is zelfs zeer geschikt als je kleding voor kinderen en baby's wilt haken, maar ook accessoires voor kinderen en volwassenen. Met kousengaren kun je hele leuke en persoonlijke haakdingen krijgen met geweldige kleurveranderingen. Sokkengaren wordt vaak geproduceerd in prachtige kleurencombinaties met kleurveranderingen onderweg - zie bijvoorbeeld DROPS Fabel Print en Mayflower 1 Class Print . Het geeft een levendig en uniek resultaat - elke keer weer.

Hoe het eindresultaat eruit komt te zien, hangt onder meer af van hoe breed of smal je haakt of breit. Zoals bij alle andere breiprojecten, is het gewoon belangrijk dat u eraan denkt om de looplengte van het garen te controleren om te weten of het past bij de muts die u wilt breien. Bij twijfel dient u ons tot slot een bericht te sturen.

Doe inspiratie op voor je volgende haakproject

Hulp nodig?

Wil je meer weten over de talloze soorten garen die we bij LindeHobby verkopen, dan vind je hier veel leesvoer en inspiratie.
Bij LindeHobby garanderen we een snelle en veilige levering aan huis. Dan kun je snel aan de slag met je project en heb je je wens om te breien ingesteld. Mocht je van binnen branden met vragen over sokkengaren, daar weten we heel veel van.

Neem hier contact met ons op

Copyright LindeHobby