Haakpatronen

Haken is geweldig

Haken is enorm leuk en interessant waar je (letterlijk) verslaafd aan raakt. Onze collectie haakpatronen zal ervoor zorgen dat je nog beter wordt in haken. In de collectie vind je veel verschillende projecten die je kunt proberen. Bij alle patronen krijg je gedetailleerde stapsgewijze instructies en we vertellen je wat de exacte garens, naalden en accessoires zijn die je nodig hebt om aan het project te kunnen werken. Je kunt deze materialen bestellen volgens de instructies of verschillende garenmaterialen en kleuren proberen om je eigen draai aan de patronen te geven. Van truien tot sokken, beanies tot tassen, amigurumi-speelgoed tot vakantiedecoraties, voor alles kun je hier een haakpatroon vinden.

Bekijk hier al onze gratis breipatronen.

0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
€43,56
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
€28,74
€32,37
Je bespaart: €3,63
0 beoordelingen
€68,80
€71,23
Je bespaart: €2,43
0 beoordelingen
€25,47
0 beoordelingen
Prijs vanaf
€22,52
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen
0 beoordelingen

Doe mee met de mode en zwaai met de haaknaald

Het is weer in de mode om dingen met zijn handen te kunnen maken. Hier heb je de mogelijkheid om je eigen, persoonlijke spullen en kleding te maken met heel wat remedies. Maak je eigen stempel op het interieur of je eigen kledingstijl met gehaakte creaties.

Lees hier meer over haken.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat je eigen resultaat niet altijd hoeft te lijken op de afbeelding uit het haakpatroon. Het zijn juist de unieke en persoonlijke uitingen die de zelf gehaakte creaties hun charme geven. Het eindresultaat is goed op het moment dat jij er blij mee bent.

Ik kan niet haken, wat moet ik doen?

Voor sommigen kan het heel moeilijk lijken om aan de slag te gaan met het zwaaien van de haaknaald. Het is echter niet onmogelijk of erg moeilijk om de eenvoudige haaktechnieken te doen, zolang de doorzetter en het verlangen maar top zijn. In feite zijn er maar heel wat haaktechnieken nodig om met echt veel verschillende haakpatronen aan de slag te gaan.

Lees hier onze hele haakgids.

YouTube is ook een heel goed platform om goede en beginnersvriendelijke instructies te vinden. Als je met een nieuw concept of een nieuwe techniek een recept tegenkomt, kun je met slechts een paar klikken een video vinden die je goed op weg kan helpen.

Welke maat moet mijn haaknaald hebben?

De maat van de haaknaald hangt af van de dikte van het garen dat je gebruikt en de esthetische uitdrukking van het project dat je haakt. U kunt ook op de kartonnen of papieren verpakking van de door u gekozen garensleutel lezen welke haaknaald de fabrikant aanbeveelt. Op de haakpatronen kun je ook lezen welke maat haaknaald geschikt is voor het project.

Als je haakt met garen met een relatief dikke draad, heeft een dikkere haaknaald de voorkeur. Hetzelfde geldt als u bijvoorbeeld met dubbele draad haakt, dus haakt u met draad van twee verschillende garensleutels tegelijk. Wil je een luchtiger en geperforeerd resultaat, dan is het ook een voordeel om een dikkere haaknaald te kiezen. Als je strak haakt, is een grotere naald ook een voordeel.

Lees hier onze gids voor de juiste haaknaald.

Wil je daarentegen een dichter en gesloten resultaat, kies dan voor een kleinere haaknaald. Hetzelfde geldt als je haakt met een dunne draad. Als je de neiging hebt om losjes te haken, kun je naar alle waarschijnlijkheid ook een kleinere naald kiezen. Als je een te grote haaknaald kiest, loop je ook het risico dat het eindresultaat veel groter is dan op basis van de instructies in het recept wordt aangenomen, terwijl een te kleine haaknaald een veel kleiner resultaat geeft.

Als je twijfelt of je strak of los haakt, kun je een klein proefstukje haken. Als je gehaakte kleding de neiging heeft om te kraken tijdens het haken, zul je waarschijnlijk strak haken. Als je gehaakte kleding daarentegen de neiging heeft om helemaal van de haaknaald af te glijden, dan heb je waarschijnlijk de neiging om losjes te haken. Geen van de onderdelen is verkeerd, maar in dat geval is het een goed idee om met deze kennis in het achterhoofd een haaknaald te kiezen.

Bekijk hier ons grote assortiment haaknaalden.

Welk garen?

De keuze van het garen hangt af van het project waar je aan begint.In de inleiding tot de haakpatronen staat vaak vermeld welk garentype en kleurcode er op de afbeelding van het haakpatroon is gebruikt. Je kiest natuurlijk zelf wat voor soort garen en welke kleur (of kleuren) je kiest.

Bekijk hier het hele grote assortiment garens

Als je kerstfiguurtjes, scrunchies of andere leuke projecten moet haken, heeft katoengaren vaak de voorkeur. Katoengaren is zeer duurzaam en duurzaam, en dan is katoengaren verkrijgbaar in een enorme keuze aan diktes en leuke kleurencombinaties.

Als u kleding wilt haken, is Baby Merino van DROPS een goede keuze. Baby Merino is erg zacht en krast niet, zoals verschillende andere wolsoorten kunnen doen. Bovendien is merinowol ook zeer elastisch en daarom perfect geschikt voor kleding, omdat het een garentype is met een goede mobiliteit en de mogelijkheid tot beweging.

Bekijk hier onze nieuwste garens

Was instructies

Al onze garensleutels hebben een wasinstructie. Het is een goed idee om deze op te bergen of in gedachten te houden hoe het garen het beste gewassen kan worden. Het zal echt zonde zijn om lang aan een haakproject te besteden, dat dan bij de eerste wasbeurt kapot gaat. De meeste soorten garen kunnen in de machine worden gewassen, maar er is een verschil in hoeveel graden ze kunnen weerstaan.

Bekijk hier onze hele grote selectie garens

DROPS Baby Merino is bijvoorbeeld bestand tegen machinewas op 40 graden fijnwas. Daarnaast is het vaak een voordeel om een wolprogramma te kiezen en een wasmiddel te kiezen dat geschikt is voor wol. Katoengaren daarentegen kan vaak wel tegen iets hogere graden en kan in veel gevallen ook wel tegen een tochtje in de droger.

Hier vind je al onze garensoorten die in de machine gewassen kunnen worden.

Maak een cadeau dat liefde uitstraalt

Of je nu haakt voor je moeder, oma, opa, tante, vriendin of iets heel anders, het is een enorme liefdesverklaring om zelfgemaakte cadeaus te maken en te geven. Het straalt liefde en zorg uit als iemand de tijd heeft genomen om dingen zelf te maken, en de ontvanger vindt het ook gaaf en leuk om persoonlijke en unieke dingen te hebben waar tijd en energie aan is besteed. Het begint net.

Lees hier meer over gehaakte cadeaus