Wat is garen met kleurverandering?

Garen met kleurverandering is een soort garen dat van kleur verandert als de stof zich ontvouwt. Er zijn verschillende kleurencombinaties mogelijk. Garen met kleurverandering kan blauw beginnen, geleidelijk lichter worden, dan groen en weer terug.

Garen met kleurverandering is geen garenmateriaal. Het is een soort garen, dwz een manier waarop het garenmateriaal - dat katoen kan zijn - wordt behandeld, wordt geverfd.

Het veelkleurige garen is dus een kwestie van smaak en niet als zodanig een uiting van kwaliteit. Veelkleurig garen is vooral populair bij het maken van sokken, maar laat je tot slot niet beperken.

Bekijk hier onze spannende selectie garens met kleurverandering

Waarom garen gebruiken met kleurverandering?

Je hebt garen met kleurverandering nodig als je van garen in meerdere kleuren houdt. Als je van kleurencombinaties houdt en geen genoegen wilt nemen met één kleur.

Als je meerdere favoriete kleuren hebt, steek ze dan allemaal in je trui.

Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om verschillende kleuren te combineren bij het haken of breien met plat garen. Het wordt gewoon niet zo wild en kleurrijk als met veelkleurig garen.

Als je over dit soort garen hoort, klinkt het misschien rommelig en minder aantrekkelijk. Dit verandert echter wanneer u het eindproduct ziet.

Een trui met meerdere kleuren die elkaar kruisen, combineren en botsen heeft een glans die eigenlijk heel rustgevend en mooi lijkt, niet rommelig en storend.

Het is puur een kwestie van smaak. Als je echter een voorliefde hebt voor garen met meerdere kleuren, dan zal het moeilijk zijn om weerstand te bieden. Onze mooie garens met kleurwissel vind je hier

Welk materiaal moet ik gebruiken?

Garen met kleurverandering hindert u op geen enkele manier. Het vereist alleen dat u een goede kennis heeft van welk materiaal u in de specifieke situatie moet gebruiken.

De soorten garen die je op onze site vindt zijn katoen, acryl, polyamide, wol en combinaties van de verschillende. Zeer veelzijdige garens die je voor vrijwel elk project kunt gebruiken.

Als je een paar heerlijke sokken moet maken, zal het waarschijnlijk de voorkeur hebben met wat heerlijk katoen. Als je eenmaal voor katoen hebt gekozen, moet je de kwaliteit van het garen en de kleurencombinatie weten.

Garen met kleurverandering heeft niet alleen een unieke en rigoureuze manier om de kleurverandering te produceren. Er zijn verschillende sterktes in de kleuren en verschillende heerlijke overgangen.

Het kunnen sterke, levendige kleuren zijn die erg in het oog springen, of het kunnen rustige en donkere kleuren zijn die een minder opvallende maar aangenamere ontmoeting voor het oog geven.

Het is altijd een kwestie van smaak welke combinaties je kiest. Denk echter altijd goed na over het resultaat. Het garen is meestal niet duur, maar het is altijd zonde om geïrriteerd en teleurgesteld te zijn over de keuze van het garen.

Bekijk hier ons grote assortiment garens gesorteerd op soort

Kick life in je brei- en haakprojecten

Als je al een tijdje aan het breien of haken bent en nog steeds niet bent afgedwaald in garen met een kleurverandering, doe het dan. Je muts , wanten , truien en vodden krijgen gewoon een hele mooie uitstraling. Ze worden een beetje leuker, een beetje levendiger om naar te kijken, dan een zwarte, rode of gele doek.

Je kunt het altijd proberen met sokken om te beginnen. Kousen in kleurwisseling zijn zeer comfortabel om naar te kijken en als je dan spijt hebt van je kleurkeuzes, dan zijn ze niet zo prominent als de kleur van een trui.

Bekijk hier onze selectie sokkengaren

Als je een beetje hulp nodig hebt om te zien wat je nodig hebt voor garen met kleurverandering, vind dan hier inspiratie voor recepten .

Je brei- en haakprojecten krijgen een nieuw en fris leven met garen met kleurverandering.

Copyright LindeHobby