Veel trucs om geschikte ronde stokken te vinden


Als je van breien houdt, weet je heel goed dat je nooit op breinaalden moet gaan zitten. Dit geldt ook voor uw eigen selectie ronde stokken, die nauwelijks te groot kunnen worden.

Als je jezelf nog niet in het breien hebt gestort, maar er wel zin in hebt, kan het wat verwarrend zijn om de eerste rondbreinaalden te moeten kopen. Waar moet je echt op letten bij de aankoop? Dit alles kun je veel wijzer worden hier op de pagina, waar we je veel trucs geven om gewoon geschikte ronde stokken te vinden.Bekijk hier ons hele assortiment rondbreinaalden.

Ronde naalden - het best verkochte type breinaald

In het verleden waren de meest gebruikte breinaalden de zogenaamde jumper naalden, maar tegenwoordig zijn het eigenlijk rondbreinaalden die het meest verkocht zijn. Ronde naalden zijn oorspronkelijk ontworpen om rond te breien, maar je kunt rondbreinaalden eigenlijk gebruiken voor breiprojecten van over de hele wereld - zowel groot als klein.

Het fijne van ronde stokjes is dat ze niet wegen of veel ruimte innemen. Hierdoor neem je gemakkelijk je rondbreinaalden mee in je tas, zodat je onderweg altijd verder kunt met breien aan je creatieve project. Daarnaast zijn de ronde pinnen verbonden via een zogenaamde draad. Hierdoor kun je je maskers niet kwijt, wat voor velen een enorm voordeel is.

Als rondbreinaalden niets voor u zijn, is het alternatief meestal sokkennaalden of truinaalden . Het is echter een goed idee om de ronde pinnen een paar keer te proberen. Er zijn goede redenen waarom ze zo populair zijn als ze zijn.

Keuze uit rond pin materiaal

Er zijn veel verschillende ronde stokken op de markt. Daarom moet je o.a. bepaal van welk materiaal je ronde stokken moeten worden gemaakt. Meestal kunt u kiezen tussen bamboe of metaal. Het is individueel welk materiaal de voorkeur heeft. Het resultaat van het breien zal meestal hetzelfde zijn, wat u ook kiest, maar de ervaring is anders, afhankelijk van de materiaalkeuze.

Bij ronde stokken van bamboe of ander houten materiaal zul je merken dat de ronde stokken lichter van gewicht zijn. Dit kan helpen om de breiervaring ten goede te verbeteren. Bovendien maakt houtmateriaal geen geluid, wat velen voordelig vinden.

Voor velen is er echter een zekere nostalgie verbonden aan de traditionele klikgeluiden. Deze krijg je als je ronde metalen stokjes gebruikt. Voor velen zijn metalen ronde stokjes eigenlijk het enige wat goed is, want voor hen gaat slechts een deel van de ervaring weg als de klikgeluiden er niet zijn. Probeer verschillende ronde stokmaterialen om te zien welk materiaal het beste bij jouw smaak past.

Keuze uit ronde pin maat

Naast de materiaalkeuze moet je ook de maat van de rondbreinaald kiezen. De maten zijn talrijk en je kunt helemaal naar beneden kopen van 25 en 40 centimeter en tot 100 en 120 centimeter.

Hier is een goede vuistregel om de voorgestelde naalddikte te volgen die op het garen wordt beschreven. Ideaal voor wie verliefd is geworden op een bepaald garen en hiermee wil breien. Op de banner rond het garen kunt u lezen welke naalddikte wordt aanbevolen. Als je hier de stokmaat kiest, kun je in de stad niet fout gaan.

U kunt ook de rondbreinaaldmaat kiezen op basis van een specifiek breipatroon . Patronen geven meestal aan wat de breispanning is. De stekenverhouding geeft aan hoeveel naalden en steken er gaan op 10 x 10 centimeter. Houd u aan deze verklaring voor de beste resultaten.

Het wordt aanbevolen om een breitest uit te voeren voordat u aan een project begint. Hier test je of je je ook daadwerkelijk aan de breisterkte houdt in relatie tot naalddikte en garenkeuze. Als de stevigheid niet overeenkomt met het breipatroon, is het belangrijk om een halve rondbreinaald te verkleinen of te vergroten. Hoewel het verleidelijk kan zijn om dit breivoorbeeld over te slaan, moet u het niet doen. De kans op het beste resultaat is veel groter als je zo'n test uitvoert.

Vlotte overgang van stick naar kabel

Bij het kopen van ronde pinnen is het belangrijk om goede kwaliteit te kopen. De kwaliteit van ronde naalden wordt vooral beoordeeld op basis van hoe soepel de overgang van de breinaalden naar de kabel is. Hoe soepeler de overgang, hoe minder moeiteloos de steken over de pinnen glijden. Zo loop je niet het risico dat de maskers onderweg vast komen te zitten.

Gelukkig is de overgrote meerderheid van de ronde sticks die tegenwoordig op de markt zijn van goede kwaliteit. Er kunnen echter verschillen zijn in de soepelheid van de overgang, en dit is daarom de moeite waard om dit te onderzoeken voordat u koopt. Daarnaast is het een goed idee om ronde stokken te kopen, die goed in de hand liggen. Dit is vooral belangrijk voor u die elke dag breit.

Als de rondbreinaalden niet goed in uw hand passen, kunt u ongemak en pijn ervaren tijdens het breien. Dit is natuurlijk niet gepast en daarom moet het comfort goed zijn. U moet ook tijdens het breien zorgen voor een goed comfort volgens uw zithoudingen. Ga rechtop zitten en ontspan uw schouders om overbelasting van uw schouders en nek te voorkomen.

Verwisselbare rondbreinaalden voor de gelooide breister

Als je een doorgewinterde breister bent die je over veel breiprojecten gooit, moet je natuurlijk het juiste assortiment breinaalden hebben. Hier is het een groot voordeel om een set vervangbare ronde stokken te kopen. Op deze manier heb je alle ronde pin-maten en draadafmetingen beschikbaar en wordt altijd aan je behoeften voldaan.

Naast dat het makkelijk is om een set vervangbare ronde stokjes te kopen, is het eigenlijk vaak ook de goedkoopste oplossing. Het kan snel oplopen als je ronde pinnen en draden in verschillende maten afzonderlijk koopt. Als je de goedkoopste oplossing zoekt, is het dus duidelijk een voordeel om een complete set rondbreinaalden aan te schaffen.

De maat van de set verschilt van merk tot merk. Als je alleen een klein setje wilt kopen met ongeveer drie ronde stokjes, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt jezelf ook in de zeer grote set gooien, waar je maximaal acht ronde stokken krijgt. Hier ben je echt goed bedekt en klaar om elk project te breien.

Bekijk hier al onze gratis breipatronen.

Breien is enorm populair geworden

Waar breien vroeger werd geassocieerd met oudere dames, heeft breien tegenwoordig een geheel nieuwe betekenis en status gekregen. Breien is enorm populair geworden - zowel bij jong als oud. De breihobby is dus flink gegroeid, waar het bijna een rage is geworden.

Het is begrijpelijk dat de populariteit van breien in een stroomversnelling is geraakt. Als je breit, ben je weg van alle digitale schermen die ons dagelijks leven domineren. Concentreer je in plaats daarvan op je handwerk, waarbij je helemaal zelf iets creëert. Het is een zeer bevredigend gevoel om zelf iets te creëren en je zult uiteindelijk ongetwijfeld blij zijn met het resultaat - zelfs als je onderweg de handdoek in de ring hebt gegooid.

Hoewel het misschien verwarrend en moeilijk lijkt aan het begin van je breireis, geef niet op. Zoals met al het andere, vereist breien oefening - en je wordt daarom alleen beter als je oefent en oefent. Als je de techniek eenmaal hebt gevonden, kun je jezelf snel over spannende breipatronen storten. Je kunt al je breiwerk zelf houden, of je kunt persoonlijke en unieke cadeaus geven aan vrienden en familie.

Copyright LindeHobby