Wat is brandnetelvezelgaren?

Brandnetelvezelgaren is in Denemarken niet zo bekend. Misschien ben je het nog niet eerder tegengekomen. Het is echter zeker geen nieuwe rage. Nee, dit is eigenlijk een luxueus garen met een hele lange traditie erachter. In Denemarken is zelfs kleding gevonden van brandnetelvezels uit de bronstijd.

Dus waarom worden brandnetelvezels al duizenden jaren voor kleding gebruikt? Ja, als je de voorkeur geeft aan een luxe garen in 100% natuurlijke materialen. En als je houdt van het materiaal dat je het dichtst bij je lichaam draagt, is gemaakt van natuurlijke vezels, dan zul je dol zijn op brandnetelvezelgaren. Het wordt vaak opgenomen in biologische wolmengsels.

Bekijk hier ons grote assortiment garen met brandnetelvezels

Wil je tegelijkertijd een hoge slijtvastheid zodat het garen keer op keer gebruikt blijft, zonder dat het synthetische vezels zoals nylon, acryl of polyamide bevat? Bereid je dus voor om extra enthousiast te worden over brandnetelvezels. Hier laten we u kennismaken met alle praktische en esthetische voordelen die brandnetelvezels tot een geliefd garentype maken. Tegelijkertijd vertellen we je natuurlijk waar je brandnetelvezelgaren voor kunt gebruiken.

100% biologisch garen met hoge slijtvastheid

Al met al is er veel goeds te zeggen over brandnetelvezels. Brandnetelvezel is in de eerste plaats een natuurlijk vezelmateriaal, op basis van planten, en dan is het van nature zeer winterhard en duurzaam. In de regel worden garens niet alleen gemaakt van brandnetelvezels. De vezels worden in plaats daarvan verwerkt in heerlijke luxe garenmelanges - bijvoorbeeld samen met een of meerdere soorten wol.

In wolmengsels vervangen de brandnetelvezels kunststoffen zoals polyamide, acryl en nylon en nemen ze de functies over die de kunststoffen hebben in andere garenmengsels. De brandnetelvezels geven het garen bijvoorbeeld een zeer hoge slijtvastheid.

Daarnaast geven de brandnetelvezels het garen een mooie glans en een mooie gemêleerde uitstraling. Het gemêleerde kleurenspel ontstaat heel natuurlijk, omdat de brandnetelvezels geen kleur aannemen. Je krijgt dus een prachtig steekbeeld als je ermee breit en je ziet het mooie kleurenspel terug in de structuur van bijvoorbeeld je nieuwe trui.

Alle fantastische eigenschappen worden dan ook verkregen in een heerlijk gemêleerd kwaliteitsgaren, dat een prachtig kleurenspel en een mooie glans heeft - zonder dat het kunstmatige vezels bevat.

Natuurgaren met brandnetelvezels is zowel praktisch in gebruik, goed voor het milieu en geeft keer op keer een uniek resultaat. Vroeger stond brandnetelvezelgaren ook wel bekend als 'arme mannenzijde' omdat het veel van dezelfde eigenschappen - glans, zachtheid en sterkte - heeft als zijde, maar tegen een lagere prijs.

Bekijk hier onze mooie selectie brandnetelvezelgaren.

Waar kan ik brandnetelvezelgaren voor gebruiken?

Brandnetelvezelgaren is een zeer opwindend, veelzijdig en enigszins over het hoofd gezien garentype. Er is vrijwel niets waar je garen met brandnetelvezels niet voor kunt gebruiken. Het hangt af van de samenstelling, dus het mengsel waar het brandnetelgaren deel van uitmaakt, de gewenste uitdrukking en functie en de looplengte van het garen in relatie tot uw receptuur.

Zo duik je vrij in al onze fijne breipatronen voor interieur , damesbreiwerk , babybreiwerk en kinderbreiwerk . Hier vind je zeker een goed en inspirerend breipatroon dat past bij de looplengte van het garen. En natuurlijk kun je ook gemakkelijk haken met brandnetelvezelgaren.

Bekijk hier onze selectie gratis recepten

Voor sokken en voering kun je gemakkelijk brandnetelvezelgaren gebruiken. Brandnetelvezels zijn perfect in kousgaren voor het breien van sokken. Ze zijn omdat ze helpen hun voeten warm te houden en ze te laten ademen. De brandnetelvezels maken het garen ongelooflijk duurzaam, waardoor de sokken erg lang meegaan.

Bekijk hier recepten voor sokken.

Daarnaast is brandnetelvezelgaren voor de hand liggend om te gebruiken voor andere soorten kleding en interieurs, waar je extra duurzaamheid en puur natuurlijke materialen wilt. Het kunnen hoeden, handschoenen, snooze-dekens of iets heel anders zijn. Houd er rekening mee dat het echt lang meegaat, en houd daar rekening mee als je sterk garen mist voor je volgende brei- of haakproject.

Bij LindeHobby hebben we verschillende soorten blends met brandnetelvezels in een absurd grote keuze aan kleuren. Zo vindt u superwash-behandeld brandnetelvezelgaren , dat het populaire voordeel heeft dat het in de machine kan worden gewassen op een wolprogramma op 30°C - zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat het krimpt.

Daarnaast hebben we lichte en luchtige brandnetelvezel/wol blends die zowel als sokkengaren gebruikt kunnen worden, maar ook voor grotere projecten die niet te zwaar mogen worden.

Snelle levering van je brandnetelvezelgaren

Wil je snel aan de slag? Jeukt in je vingers na het starten van je volgende brei- of haakproject met brandnetelvezelgaren. Dat weten we goed. U kunt dus veilig uw garen bestellen bij LindeHobby.

Wij garanderen een snelle en veilige levering, zodat u binnen enkele dagen aan de slag kunt. Op onze website kunt u in alle veiligheid winkelen. We behandelen alle informatie vertrouwelijk en veilig.

Wist je trouwens dat er een verschil in kleur kan zijn van batch tot batch. Dit is volkomen normaal. En daarom loont het om alles in één keer te bestellen, als u de voorkeur geeft aan een uniform kleurresultaat.

We hebben ook een enorme selectie praktische breiaccessoires die de breisessie een makkie maken en je creatieve horizon verbreden: van knopen, breiringen en toerentellers tot een zee van goede breinaalden.

Bekijk al onze kwaliteitsaccessoires.

Neem contact met ons op met garenvragen

Mocht je nog met onbeantwoorde vragen zitten over het gebruik van brandnetelvezelgaren, of een andere brei- of haakgerelateerde vraag, neem dan gerust contact op met onze klantenservice . Onze grootste passie is garen en al zijn creatieve mogelijkheden. Dus we helpen je graag verder.

Genieten.

Copyright LindeHobby