Haakpatronen voor baby


Is er ook een nieuwe op komst in je vriendenkring? Of wacht je zelfs op jezelf? Ja, stort je dan gewoon in een van onze vele gratis recepten voor baby's. Of je nu op zoek bent naar een patroon voor je volgende babydekentje, een speenkoord of misschien zelfs gehaakte kleding voor de kleine, wij hebben precies het patroon dat je mist.

Vind onze grote selectie gratis haakpatronen voor baby's.

Voor baby's is het mogelijk om alles te haken wat je ook voor een volwassene zou doen. Het maakt het allemaal net wat leuker dat de projecten vaak vrij snel gaan omdat ze op kleinere schaal zijn. bijv. een key 8/4 katoengaren kan worden gebruikt voor zowel een speenkoord, een kleine teddybeer , een kus en misschien ook een paar voeringen. Dus de mogelijkheden zijn legio als je begint te haken voor een klein wezen.

Allereerst is het belangrijk om in de juiste maat te haken. Is de baby nog niet ter wereld gekomen? Ja, de mogelijkheden zijn legio, want haken van 0-3 maanden is niet altijd ideaal, want een jasje in maat 3-6 maanden geeft de baby de kans om erin te groeien. Tegelijkertijd kan het ook fijn zijn om te vroeg geboren kleding te hebben liggen voor het geval de baby nog klein is bij de geboorte.

Hier vind je al onze recepten voor blouses en jasjes voor baby's

Veel mensen vinden het erg leuk om setjes te haken, zodat niet alleen een aantal speenkoorden worden meegegeven, maar ook het bijbehorende slabbetje of bijpassende muts. De mogelijkheden zijn legio als je gaat haken voor een baby.

We werken onze selectie haakpatronen voor baby's voortdurend bij, zodat je precies kunt vinden waarmee je aan de slag wilt. Vind je niet precies het recept dat je in gedachten hebt, neem dan gerust contact met ons op en we zullen ons best doen om je op weg te helpen.

Bekijk hier al onze haakpatronen voor baby's

Wanneer je gaat haken voor een baby is het ook belangrijk om het juiste garen te gebruiken. De kleintjes worden vaak vies en daarom is het essentieel om een garen te gebruiken dat in de machine kan worden gewassen, of het nu voor de kus of de teddybeer is.

Hier vind je alle garens die in de machine gewassen kunnen worden

De meeste mensen haken babykleding het liefst in een merinogaren zoals het populaire Drops Baby Merino of Drops Merino Extra Fine . Dit komt omdat het garen erg zacht is en geen korte vezels bevat die de tere babyhuid kunnen veroorzaken. Het garen is ook Oeko-Tex gecertificeerd, wat betekent dat het is getest zonder schadelijke chemicaliën. Merino is ook een natuurlijke vezel, die extreem ademend is, wat betekent dat het kind zweet en warmte kwijt kan.

Terwijl een merinogaren de voorkeur heeft voor kleding voor baby's, heeft katoen verre de voorkeur voor accessoires zoals fopspenen, slabbetjes, teddyberen en dergelijke. Katoen kan gewassen worden tot 60 graden in de machinewas. Het katoenen garen is beter in het absorberen van vocht en daarom absoluut ideaal voor een baby.

Vind hier onze grote selectie katoenen garens

Hieronder vind je meer informatie over haken voor baby :-)

Copyright LindeHobby