Breipatroon Tapijt


Zelfgebreide vloerkleden zijn absoluut geweldig en kunnen vele jaren meegaan. Of je nu al veel vloerkleden hebt gebreid of het nog nooit hebt geprobeerd, het breien van vloerkleden is het allemaal waard! Vloerkleden zijn super mooi en praktisch en kunnen het hele jaar door gebruikt worden. Tegelijkertijd zijn er veel verschillende vloerkleden om te breien, wat betekent dat je zeker kunt beginnen met het breien van een vloerkleed naar jouw wensen.

 

Bekijk hier onze gratis recepten voor vloerkleden.
Bekijk hier al onze breipatronen.

Het breien van een vloerkleed lijkt misschien een onhandelbaar, langdurig en duur project. Maar we beloven u dat het de tijd en het geld waard zal zijn. Een zelfgebreid vloerkleed kan vele jaren meegaan, misschien meerdere generaties, en een solide en belangrijk onderdeel worden van de rest van uw interieur.

Er zijn een zee van verschillende manieren waarop je een vloerkleed kunt breien. Maar één ding is zeker: of je nu een beginner bent of een ervaren breister, je breit gemakkelijk je eigen, unieke vloerkleed waar je jarenlang plezier van hebt.

Vind hier het garen voor uw zelfgebreide vloerkleed.

Als je wilt beginnen met het breien van een vloerkleed, is het verstandig om eerst te bedenken welk vloerkleed je wilt breien. Wat moet het doel van het tapijt zijn? Wil je bijvoorbeeld een knus kleedje voor jezelf breien, of wil je een baby kleedje of misschien wel een kleedje breien? Daarnaast kun je nadenken over hoe groot het vloerkleed moet zijn, welke kleuren en welk patroon het vloerkleed moet hebben. En tot slot - welk garen moet voor het vloerkleed worden gebruikt?

Hier lees je meer over gebreide babydekens.
Hier lees je meer over gebreide tapijten.

Je kunt er ook voor kiezen om verschillende patronen op vloerkleden te onderzoeken en zo gemakkelijk en snel te achterhalen welk garen je nodig hebt voor het vloerkleed. Het patroon dat u kiest, vermeldt ook de maat van het vloerkleed en de gebruikte breitechnieken.

Op de website vind je een groot aantal gratis recepten voor vloerkleden. Hier kunt u zich laten inspireren en onderzoeken welk vloerkleed het beste bij u en uw smaak past.

Gratis breipatronen op vloerkleden.

Bij het breien van een vloerkleed kun je ervoor kiezen om gewoon in rechte steken en in één kleur te breien. Dit is een beheersbaar project dat perfect is voor beginners. Bij het breien van zo'n vloerkleed kun je tegelijkertijd ontspannen op de bank en televisie kijken. Je kunt er ook voor kiezen om een vloerkleed met patroon en veel kleuren te breien en daarbij te experimenteren met verschillende technieken.

Voordat u het vloerkleed gaat breien, moet u er ook over nadenken of u uw vloerkleed in één, dus in één groot vierkant, wilt breien, of dat u veel kleine vierkanten wilt breien, die u aan het einde aan elkaar naait. Als je ervoor kiest om kleine vierkantjes te breien, krijg je vooral de mogelijkheid om met de kleuren te spelen en de kleuren te mengen die je het mooist vindt. Het voordeel van het breien van kleine vierkanten is ook dat je altijd een vierkant kunt breien als je onderweg bent, terwijl een in één gebreid vloerkleed zwaar kan worden om in de lengte mee te nemen.

Als je je vloerkleed in één groot vierkant wilt breien, raden we je aan om een paar lange rondbreinaalden te kiezen. Er moet ruimte zijn voor alle steken, waar lange rondbreinaalden bij helpen. Je kunt daarentegen ook met kortere naalden breien als je alleen kleine vierkantjes breit, omdat er hier lang niet zoveel steken zijn om bij te houden. Hier kun je kiezen om te breien met rondbreinaalden en truienaalden.

Bekijk hier al onze ronde stokken.
Bekijk hier al onze jumpersticks.

Als je graag nieuwe breitechnieken uitprobeert, is tapijtbreien een super goed project. Hier kun je breien met bijvoorbeeld bladpatroon, twists, patent, bubbels, gatenpatroon, ribbelsteek, golfpatroon en dobbelstenen en krijg je een super mooi resultaat.

Als je voor jezelf een lekker zacht vloerkleed wilt breien, dat in de herfst en winter kan worden gebruikt, raden we je aan om garen te breien met wol of alpaca. Deze garens verwarmen je en voelen lekker zacht aan op de huid. Hier kunt u kiezen uit een breed scala aan kleuren die passen bij uw smaak en stijl in huis.

Het weggeven van een zelfgebreid vloerkleed als cadeau zal de ontvanger ongetwijfeld super blij en dankbaar maken. De meeste mensen weten dat een vloerkleed een groot breiproject is dat lang kan duren om te maken. We hebben een breed scala aan gratis recepten voor baby's, en je kunt ze hier bekijken . Je kunt een kind ook verrassen met een mooi vloerkleed, zoals ons prachtige zeemeermin vloerkleed.Zie het recept voor een prachtig zeemeermin vloerkleed voor kinderen.

Als je gaat beginnen met een deken voor volwassenen, is het belangrijk dat je vanaf het begin voldoende garen koopt. Het is jammer om te staan en sleutels te missen in dezelfde kleur als die waarmee je het vloerkleed hebt gebreid. Heb je daarentegen veel garenresten, dan kun je ervoor kiezen om een kleed te breien met restjes garen. Dit resulteert in een uniek vloerkleed waar je jouw persoonlijke touch aan hebt gegeven in de vorm van kleuren en garensoorten.

Als je een kleed wilt haken in plaats van het te breien, hebben we ook een groot aantal gratis haakpatronen die je kunt verkennen.Je kunt ook deze pagina bekijken , waar we je laten zien hoe je gemakkelijk aan een gehaakt kleed kunt beginnen.

Hier vind je onze gratis haakpatronen voor vloerkleden.

Nu hopen we dat je goed uitgerust bent om te beginnen met het breien van een prachtig vloerkleed.
Echt heel leuk met het tapijt breien :-)

Copyright LindeHobby