Breipatroon Tapijt


Zelfgebreide vloerkleden zijn absoluut geweldig en kunnen vele jaren meegaan. Als je al hebt geprobeerd een vloerkleed te breien of een beginner bent, kun je jezelf gemakkelijk op het breien van een vloerkleed storten. Een gebreid vloerkleed is een prachtig project dat zal resulteren in een praktisch en persoonlijk vloerkleed voor je huis en inrichting.

Bekijk hier al onze tapijtrecepten.

Tapijten hebben veel goede eigenschappen. Ze kunnen fungeren als geluidsabsorbers in een kamer, ze verwarmen en geven een gezellige en persoonlijke touch aan de rest van uw interieur. Bovendien kunnen ze het hele jaar door worden gebruikt. Je kunt er echter ook voor kiezen om een zomers vloerkleed te breien, dat je in de winter vervangt door een sterker en dikker vloerkleed.

Er zijn veel verschillende vloerkleden om te breien, wat betekent dat je zeker kunt beginnen met het breien van een vloerkleed naar jouw wensen.

Hier kunt u onze gratis patronen zien voor gebreide vloerkleden en gehaakte vloerkleden .

Voordat je aan de slag gaat met je zelfgemaakte vloerkleed, moet je bedenken in welk garen je wilt breien. Het is een absoluut voordeel om een duurzaam garen te breien, omdat het bestand moet zijn tegen dagelijks lopen. Daarnaast kun je overwegen of het garen machinewasbaar moet zijn. In ons grote assortiment garenkwaliteiten staat vermeld of een garen gewassen kan worden, en zo ja, op hoeveel graden.

Een veilige garenkeuze zou zijn om een katoenen vloerkleed te breien. Hier is een goede keuze onze populaire DROPS Paris, die voor 100% uit katoen bestaat. Paris is gesponnen uit meerdere dunne draden en heeft een delicate en rustieke uitstraling. Het garen is verkrijgbaar in twee verschillende soorten:DROPS Paris Uni Color , dat bestaat uit 100% gekamd katoen, en DROPS Paris Recycled Denim , gemaakt van 100% gerecycled katoen. Beide soorten hebben als voordeel dat ze in de machine gewassen kunnen worden tot 60 graden. Bovendien zijn ze zowel gemakkelijk als snel te breien of te haken en daarom een goede keuze voor beginners en voor interieurprojecten zoals tapijten. Daarnaast kan Paris goed gebruikt worden voor doeken, pannenlappen, handdoeken en theedoeken.

Met dit prachtige katoengaren brei je een vloerkleed in de mooiste kleuren. U kunt ook kijken op onze andere katoenen garens hier .

Een vloerkleed is belangrijk voor de rest van de inrichting, stijl en expressie van een kamer. Daarom is het belangrijk dat u garenkleuren kiest op basis van wat bij het decor en uw persoonlijke smaak past. Je kunt ervoor kiezen om een vloerkleed in één kleur te breien of all-in te gaan op kleuren en patronen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om ribbelsteek en strepen te combineren en krijg je een prachtig vloerkleed waar je alleen maar blij van wordt.

Bekijk hier al onze garens en garenkleuren.

Als je een zelfgemaakt vloerkleed wilt haken in plaats van er een te breien, kun je ook gemakkelijk met een dergelijk project aan de slag. We hebben een groot aantal gratis patronen voor gehaakte tapijten, evenals een grote selectie haaknaalden van topkwaliteit. Hier kun je aan de slag met een kleurrijk tapijt dat is gehaakt in katoengaren, een krachtiger tapijt dat is gehaakt in wol, of een stijlvol tapijt dat is gehaakt in textielgaren.

Bekijk al onze recepten voor gehaakte vloerkleden.
Bekijk hier ons assortiment haaknaalden.

U kunt ook onze gratis recepten voor gebreide dekens en plaids voor volwassenen of onze recepten voor gebreide babydekens ontdekken. Hier kun je gemakkelijk inspiratie opdoen als je een dekentje wilt maken voor jezelf of voor een kersverse moeder en haar baby die het beste kraamcadeau verdient.

Veel plezier met je nieuwe gebreide tapijt :-)

Copyright LindeHobby