Haakpatroon curve


Het is erg populair geworden om een eigen interieur te haken, en hier zijn gehaakte manden geen uitzondering. De mogelijkheden zijn echt legio met de fijne, gehaakte mand. Ze kunnen zowel gebruikt worden voor het opbergen van grotere spullen zoals kussens of dekens, maar ook voor het opbergen van je eigen gehaakte schijven, doeken of voor de kleine spulletjes die een vaste plek in huis nodig hebben.

Vind hier onze grote selectie gratis recepten voor gehaakte manden.

De mooie manden kunnen op alle plekken gebruikt worden waar je een persoonlijke en mooie opberger nodig hebt. De manden zijn een geweldige kans om je huis te personaliseren, zodat je je creaties kunt laten zien maar ook praktisch kunt gebruiken. Ook is het mogelijk om deksels voor de manden te haken, zodat de inhoud beter kan worden opgeborgen.

Ook kan er een mand om een bloempotdeksel worden gehaakt om het huis wat meer kleur te geven.

Gehaakte manden worden zoals vaak gehaakt in lintgaren, textielgaren of meerdere draden katoengaren . Dit wordt gedaan om een dikke laag weg te krijgen op de mand, die op zichzelf kan staan. Lintgaren is een elastisch katoengaren, dat vaak bestaat uit gerecycled katoen en een synthetische vezel zoals polyamide om het stevigheid en elasticiteit te geven. Lintgaren zoals Ribbon XL of Mayflower Ribbon kan worden gebruikt voor allerlei interieurs zoals tassen, vloerkleden, hondenmanden, opbergmanden, tafelbeschermers en pannenlappen.

Bekijk hier onze selectie lintgaren

Stoffengaren is gemaakt van gerecycled T-shirtgaren. Aan het garen is een beetje elasthaan toegevoegd, waardoor het meer rekbaar is, wat een duidelijk voordeel is bij het haken van manden. Wanneer het garen is gemaakt van gerecyclede textielresten, betekent dit ook dat de verschillende kleuren in een groot aantal tinten kunnen komen. Net als Ribbon is stoffen garen ideaal voor veel verschillende soorten interieurprojecten, dus mocht er overtollig garen overblijven uit je mandje, gooi jezelf dan in een paar gehaakte pannenlappen die bij elkaar passen.

Hier ziet u onze selectie stoffen garens.

Katoengaren is ook een favoriete keuze voor het haken van manden.Het garen kan worden gebruikt voor kleding, interieurs, teddyberen en gehaakte manden. Om een grote mand te krijgen, haakt u met meer dan één draad katoen. Het is mogelijk om een mand in één draad katoen 8/8 te haken, maar dan is de kans groot dat de mand inzakt, daar je heel strak moet haken. Daarom raden we in principe aan om te haken met 2-3 draden katoengaren voor een mand.

Ontdek hier je nieuwe favoriete katoengaren

De gehaakte manden zijn eenvoudig te personaliseren zodat ze bij jouw interieur passen. Naai een leren riem aan de mand die goed past bij de kleuren in je huis of verken de vele leuke haaktechnieken die kunnen worden gebruikt om een mand te maken. Er kan ook een deksel worden gehaakt, waardoor de opberging onzichtbaarder wordt.

Wil je een mand voor de kinderkamer? Ga aan de slag met het maken van grappige gezichten op de manden of geef gas met de kleuren. Er zijn tal van mogelijkheden met de gehaakte rondingen en alleen de verbeelding stelt grenzen.

Het recept voor de twee schattige dierenmanden is er in zowel een grote als een kleine.

Wanneer je begint met het haken van je mand, is het belangrijk om de juiste haaknaald te hebben. Het kan moeilijk zijn voor de vingers met het zware garen en de strakke steken. Daarom raden wij een haaknaald aan die goed in de hand ligt zodat je je vingers niet overbelast. Het is heel persoonlijk hoe de haaknaald bij je past, maar meer over onze haaknaalden lees je hier

In plaats van het broekje te haken, kun je er ook voor kiezen om een leren broekje te gebruiken. De leren bodem kan meer stabiliteit aan de mand geven, en daarnaast bijdragen aan een heerlijke en elegante leerlook aan de mand. Combineer de leren bodem met het mooie Go Handmade Bohéme Velvet Double garen en een leren bandje , en je hebt echt de mand erboven. Vind hier het recept voor de mand

Mocht je interesse hebben om nog meer interieur voor in huis te haken, dan kunnen wij ook hierbij helpen. We hebben een grote keuze aan recepten voor verschillende interieurs zoals gehaakte vloerkleden , kussens , pannenlappen en krukhoezen .

Lees hier meer over onze haakpatronen en bekijk hier het hele grote aanbod aan gratis haakpatronen .

We hopen dat je nu helemaal klaar bent om aan de slag te gaan met je gehaakte mand :)

Genieten ;-)

Copyright LindeHobby