Verf op steen Paasdecoraties

Niets is zo mooi als de paaskleuren geel, oranje, lichtblauw en groen - dit zijn echte lentekleuren. Stenen met paasmotieven sieren een goed gedekte paastafel - en het is geen slecht idee om naast elke envelop een steen te plaatsen, die gasten mee naar huis kunnen nemen als aandenken aan een heerlijke paaslunch.

Vind hier nog meer motieven om op steen te schilderen

Er zijn veel motieven om te schilderen voor Pasen: paaskip, paashaas, paaseieren en natuurlijk een narcis. Het motief op de steen bepaal ik volgens de vorm van de steen.

In deze gids wordt deze paashaas gebruikt

Hier gebruikt:
Potlood
Gom
pen
Stenlak
Borstel

Link naar materialen staat onderaan de pagina

Zo doe je het

  1. Vind een paar goede stenen op het strand - in verschillende maten en vormen
  2. Was de stenen grondig in lauw water met toegevoegd afwasmiddel zodat vuil en zand worden verwijderd en laat ze drogen (soms gebruik ik een föhn, dan gaat het wat sneller).
  3. Verf de hele steen in een medium blauwe kleur. Zodra de verf droog is, teken je op de juiste afstand dunne witte lijnen rondom de steen.
    Teken vervolgens het konijn en de eierschaal met een potlood - dit maakt het gemakkelijker om het motief te corrigeren voordat je met inkt gaat schilderen. De potloodlijnen kunnen worden gewist met een gewone gum.
  4. Als je tevreden bent met het onderwerp, neem je een dunne zwarte inkt en teken je bovenop de gemarkeerde potloodlijnen, waarna je de zichtbare potloodlijnen uitwist.
  5. Omdat de achtergrond wat donker is, schilder je het motief met witte inkt om de lichtblauwe achtergrond te bedekken, daar de volgende laag met de andere kleuren beter dekt, komt vooral de gele kleur het best tot zijn recht op een witte achtergrond.
  6. Nu kunt u beginnen met het inkleuren van het ontwerp in de kleuren die u wilt. Daarnaast kun je ook een beetje spelen met de achtergrond - je kunt bijvoorbeeld dunne lijnen en stippen zetten - het helpt om de uitdrukking een beetje feestelijk te maken. Werk af door de wortel oranje te schilderen.
  7. Als het motief klaar is, kun je het afwerken met een laag steenlak. De lak laat de steen glanzen en daarnaast kan de steen ook de buitenkant versieren in een bed of op een tuintafel. Hoe meer vernislagen je aanbrengt, hoe glanzender de steen wordt.

Aan de achterkant van de steen kun je een ander motief schilderen

Bekijk hier de grote catalogus met leuke motieven op steen

TIPS:

Als je poscatusses gebruikt, kun je wat verf uit de poscatus duwen door de punt meerdere keren in te drukken. Zorg ervoor dat het oppervlak waarop u de verf aanbrengt niet zuigt. Je doopt de viltstift in de verf of gebruikt een penseel. Het is echt goed als het een groot gebied is dat moet worden gekleurd - en je hebt niet zo'n dikke stift.

Bekijk hier de selectie markers om op steen te schilderen

Bovendien kun je op dezelfde manier kleuren mengen; als je geen oranje kleur hebt, kun je een beetje gele en rode kleur uitprinten en mengen met een penseel (de oranje kleur wordt niet zo fris en sterk als op een oranje stift).

Heb je een penseel nodig om de kleur te mengen? Dan bieden wij hier een grote selectie penselen aan

Je kunt je kleuren ook lichter maken; bijv. als u een lichtgroene kleur wilt, drukt u witte en groene inkt uit en mengt u deze.

Bonusinformatie:

Met zowel de kleuren wit en zwart als de primaire kleuren geel, blauw en rood kom je een heel eind.
Geel wordt gemengd met blauw om een groene kleur te krijgen
Blauw wordt gemengd met rood om een violette kleur te krijgen
Rood wordt gemengd met geel om een oranje kleur te krijgen

Genieten !

Materialen

Staedtler

Posca

Potloden (bevat 3 potloden, gum en potloodpunten)

Borstel

Steenlak (link volgt later)

Andere producten om mee te schilderen en te tekenen kun je hier bekijken

Copyright LindeHobby