Haakpatronen

Of je nu een doorgewinterde haakster bent of helemaal nieuw met een haaknaald, we hebben zeker een recept voor je. Bij ons vind je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met je volgende haakproject.

Ontdek een grote selectie gratis haakpatronen. Of je nu op zoek bent naar recepten voor baby, kind, dame of man, wij kunnen je op weg helpen. Daarnaast kunnen we een zee aan haakrecepten aanbieden voor interieurs, teddyberen, tassen en zelfs recepten voor uw huisdier. Bekijk onze grote selectie haakpatronen hier bij LindeHobby.

Klik hier om al onze haakpatronen te zien

We kunnen recepten aanbieden voor een breed scala van onze garens, van onze grote selectie van Drops-recepten tot Mayflower, Dale, Du Store Alpaca, Hjertegarn, Järbo en Go Handmade. Er zijn dus genoeg patronen om uit te kiezen voor je favoriete garen.

Vooral in onze grote selectie van Drops-recepten, kunt u er zeker een vinden die bij uw smaak past. Of het nu gaat om kleding voor kinderen en volwassenen, omslagdoeken, dekens, speelgoed, ornamenten of tassen. Bij LindeHobby koop je alle garens van DROPS en kun je dus snel aan de slag met je volgende haakproject in garen van Drops.

Haken wordt vaak gezien als ideaal voor interieurs en teddyberen, maar het kan zowel dat als nog veel meer. Haken is een heel andere techniek dan breien, maar het kan gemakkelijk worden gebruikt voor veel van dezelfde projecten als breien. Wil je bijv. om te beginnen met een gehaakte blouse voor jezelf, dan hebben we veel verschillende om uit te kiezen:

Vind hier haakpatronen voor gehaakte blouses

Ben je blij om te haken voor de kleintjes in het gezin? Dan kun je je allebei storten op creatieve blouses, schattige teddyberen en zachte omslagdoeken. De vele prachtige ideeën kunnen aan elkaar worden gekoppeld tot bijpassende sets waar alles van kleine, gehaakte voeringen, wanten, mutsen, overalls en dekens in hetzelfde thema of dezelfde kleuren kan worden gehaakt om een mooie set te krijgen:

Hier vind je een recept voor een schattig lijfje voor de baby

We voegen voortdurend nieuwe recepten toe aan onze website waar je in kunt duiken.Ze zijn zorgvuldig geselecteerd om de trends, seizoenen en seizoensmode bij te houden. U kunt op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten bij LindeHobby door te sorteren op "Nieuws" wanneer u onze recepten verkent:

Bekijk hier de nieuwste haakpatronen

Hieronder zie je onze meest populaire en tijdloze haakpatronen. Door op de afbeelding te klikken komt u direct bij ons gratis recept:

Houd je meer van recepten in tijdschriften en boeken? Dan is dat geen probleem, want ook daarvan hebben we een groot aanbod. Sommigen vinden het recept liever in een boek waar het gemakkelijk is om je eigen aantekeningen te maken, markeringen en streepjes te zetten zoals je wilt. Hier vind je boeken met eenvoudige haakpatronen, maar ook boeken speciaal voor de schattige Amigurumis of cactussen:

Vind een grote selectie boeken met haakpatronen

Als je jezelf afvraagt wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met een haakpatroon, dan helpen we je graag verder. Voordat je begint met haken, is het belangrijk om de juiste haaknaald te hebben voor jouw project. Dit geldt natuurlijk voor de maat, maar het is ook essentieel om een haaknaald te hebben die goed in de hand ligt.

Hier zie je al onze haaknaalden.

Als je eenmaal de juiste haaknaald hebt gevonden, is het ook goed om het juiste garen voor het patroon te hebben. Bekijk hier ons grote aanbod. Als je een alternatief garen wilt gebruiken, raden we altijd aan om een haakpatroon te maken. Een haakpatroon maak je door een proeflapje van 10x10 cm te haken in het patroon waarin het patroon is gemaakt, dit kunnen vaste steken zijn, ribbels, staafsteken of wat het patroon ook aangeeft. Als je het haakvoorbeeld hebt gehaakt, kun je meten of je net zoveel steken in de breedte en lengte hebt als in het patroon. De haaksterkte wordt meestal bovenaan het patroon vermeld.

Hier vindt u al onze suggesties voor alternatieven voor populaire garens zoals Sandnes, Filcolana of CaMaRose.

Voor sommige recepten, zoals gehaakte tassen of gehaakte teddyberen, zijn ook wat extra remedies nodig. Het kan een handvat voor de tas zijn of een paar ogen voor de teddybeer. Ook daar kunnen wij u bij helpen. We hebben een grote keuze aan accessoires voor uw project, zodat u uw doel kunt bereiken:

Maak je project af met een label, een tashandvat of een knoop met magneetsluiting

Vind hier alle accessoires voor teddyberen zoals watten, veiligheidsogen en harnasclips

We hopen dat je je nu klaar voelt om aan je volgende haakproject te beginnen.

Ben je meer van breien? Dat is voor ons helemaal geen probleem. We kunnen ook een grote selectie breipatronen aanbieden voor alle niveaus. Lees hier meer over onze breipatronen

Hieronder vind je nog meer inspiratie voor je volgende haakavontuur

Copyright LindeHobby