Haakpatroon sjaals

Gehaakte sjaals zijn een favoriet kledingstuk, ongeacht het seizoen en de outfit. Ze kunnen dicht bij de koudere seizoenen worden gehaakt of met lichte, losse steken voor de warmere dagen. De gehaakte sjaal is ook een project waar zowel beginners als ervaren haaksters aan kunnen beginnen, omdat de selectie van patronen zowel de zeer eenvoudige patronen als de veel meer uitdagende patronen mogelijk maakt. Daarom is de sjaal ook absoluut fantastisch voor het oefenen van haaktechnieken of het testen van een garenkwaliteit.

Een omslagdoek heeft veel functies, en kan lekker groot worden gehaakt zodat hij op het strand of in het park kan worden uitgeklapt en als dekentje gebruikt kan worden. Op die manier kan de sjaal meer functies hebben.

Sjaals zijn ook erg slim, omdat ze kunnen worden opgevouwen en als sjaal kunnen worden gebruikt. Zo haal je het ultieme gebruik uit de sjaal en kan hij het hele jaar door worden gebruikt, ongeacht weer en wind. Als je een sjaal wilt, is het belangrijk om te overwegen of de kleuren ingetogener moeten worden gehouden, zodat deze bij meer jassen en outfits past.

Als je in plaats daarvan een sjaal wilt breien, kun je er hier meer over lezen

Of je nu kiest voor het breien of haken van een sjaal, er is echt aandacht voor detail. De prachtige sjaals zijn zeer elegant en met onze grote selectie aan recepten vindt u precies de maat en techniek die bij u en uw wensen past.

Sjaals nodigen uit om nieuwe technieken te oefenen. Het kunnen overgrootmoedervierkanten zijn, kleurveranderingen of gatenpatronen die moeten worden beheerst door gehaakte sjaals. Je kunt er ook voor kiezen om een mooie sjaal met strepen of patroon te haken. Het is helemaal aan jou wat je kiest. Eén ding is zeker: er is genoeg om uit te kiezen in onze selectie van gratis recepten.

Vind hier al onze recepten voor gehaakte sjaals

Bedenk voordat je begint met het haken van je sjaal, wat en hoe je hem moet gebruiken. Moet het een sjaal voor het hele jaar zijn, of gewoon een sjaal voor thuisgebruik? Moet het gevarieerd en anders zijn, of wil je het stijlvoller houden voor dagelijks gebruik? Afhankelijk van wat je zoekt, kun je het waarschijnlijk vinden tussen onze vele gratis recepten.

Als je eenmaal het patroon hebt gekozen, is het belangrijk om goed te kijken welk garen je voor de sjaal wilt hebben. Veel mensen zijn erg blij met garen met kleurverandering, want de mooie overgang komt echt tot zijn recht in een sjaal als hier

Een dikke en heerlijke sjaal is ongelooflijk lekker om de schouders en nek te bedekken. Het kan worden gebruikt als een kleine deken voor onderweg en om de schouders worden gedraaid naarmate de reis vordert. Hier is een omslagdoek zoals de oma-sjaal in Bohéme Velvet Fine van Go Handmade een goede keuze, omdat de dikke vezels van het garen hele kleine gaatjes achterlaten.

Wil je daarentegen een lossere en lichtere shawl, dan is een gaatjespatroon als Perfect Catch echt een goede keuze. Hier kan de sjaal worden gebruikt als een leuk accessoire om over de schouders te leggen, om de taille te strikken of om te vouwen en om de nek te wikkelen als een lichte sjaal.

Als je het leuk vindt om sjaals te haken, dan raden we je ook aan om onze gehaakte vloerkleden eens van dichterbij te bekijken. Veel van dezelfde technieken kunnen eenvoudig op een nog grotere schaal worden gebruikt, waar het een onderdompelingsproject vereist. We hebben recepten voor gehaakte babykleden, bankkleden, bedkleden en natuurlijk vloerkleden.

Veel plezier met je gehaakte sjaal.

Copyright LindeHobby