amigurumi

Heb je je ook afgevraagd wat het Japanse woord is dat niet zo gemakkelijk over de tong rolt? Ja, dan ben je lang niet de enige. Hoewel het woord heel oud is en gehaakte/gebreide dieren of teddyberen betekent, is het een vaste wending in het moderne haken. Dit is de naam voor de mooie en schattige teddyberen, die op talloze manieren kunnen worden gemaakt.

Bekijk onze grote selectie recepten met Amigurumi

Hoewel de term voor de gehaakte knuffelbeesten misschien een beetje vluchtig is, omvat het eigenlijk een breed scala aan concepten. Als zodanig zijn er geen vereisten voor de kleine amigurumi-wezens. Ze hebben echter gemeen dat ze ongelooflijk mooi zijn en vaak veel persoonlijke details bevatten.

In Japan, waar de schattige dieren vandaan komen, wordt ook aangenomen dat de dieren een ziel hebben. De schattige dieren zijn gemaakt om je de rest van je leven te vergezellen om je gezelschap en comfort te houden. Het is dus ook een goed idee om de kleine dieren cadeau te doen, die het kind de rest van zijn leven kunnen volgen.

Omdat Amigurumi tegenwoordig zo populair is, moeten we ons niet laten misleiden door het leukste boekje met heel veel schattige en gehaakte knuffels. Het boek heet Amigurumi Cats en bevat 15 ontzettend lieve en mooie recepten vol kleurrijke details en uitdagende technieken. Het boek wordt ook geleverd met een gedetailleerde gids, zodat je goed kunt opschieten met je eigen amigurum-schatten

Vind het boek hier

Bekijk hier ons grote aanbod aan boeken

Wat moet men weten?

Eigenlijk vereist amigurumi niet de geweldige technieken als je nieuw bent met een haaknaald. Het is echter goed om een magische ring te kunnen maken om het figuur te starten, zodat er geen klein gaatje aan het begin is. Hoewel het op het eerste gezicht misschien een moeilijke techniek lijkt, is het snel te leren. Eenmaal geleerd, is er geen weg meer terug naar het produceren van de fijne teddyberen in eindeloze aantallen.

Lees hier meer over gehaakte teddyberen.

Als je eenmaal de magische ring hebt geleerd, dan zijn het de basis vaste steken en de ins en outs. Mocht je twijfelen over wat het is, dan hebben we een handleiding gemaakt om aan de slag te gaan met haken. Hier krijg je niet alleen hulp met goede technieken, maar ook hulp met welke haaknaald en andere accessoires je nodig hebt om aan de slag te gaan met haken.

Lees hier meer over aan de slag gaan met haken

Welk garen?

We krijgen vaak de vraag welk garen het beste is voor Amigurumi. Hier zullen we altijd katoen aanbevelen en dat is om meerdere redenen. Ten eerste is katoen een ontzettend sterk garen dat tegen veel slijtage en water kan. Het garen is dus niet vastgelijmd aan water zoals. wol.

Ontdek de grote selectie katoenen garens

Katoen is ook ideaal omdat het in de machine gewassen kan worden tot 60 graden. Zo kunnen niet alleen vuil en roet maar ook bacteriën van de kleine dieren worden verwijderd. De dieren kunnen dus jaren mee als ze in katoen worden gehaakt, omdat het zowel duurzaam is als machinewasbaar.

De keuze aan kleuren is ook enorm in katoengaren. Yarn and Colors biedt meer dan 100 verschillende kleuren in hun katoengaren, dus je vindt zeker een kleur die bij je amigurumi past.

Bekijk hier de verschillende garens van Yarn and Colors

Gebruik tot slot watten die ook bestand zijn tegen wassen op hoge temperaturen. Hier raden we onze synthetische vulling katoen aan. Het is super makkelijk te vormen en te vullen, zo vult het de teddybeer goed in alle hoeken, zodat er geen platte punten ontstaan. Vulwater kan ook in de machine worden gewassen, dus het is gemakkelijk te hanteren.

Koop wattenvulling hier

We hopen dat je nu klaar bent om jezelf in Amigurumi te storten

Genieten :-)

Copyright LindeHobby