Gehaakte kerstversieringen voor in de kerstboom

Ga aan de slag met het haken van je eigen decoratie voor de klassieke, moderne of misschien zelfs de Scandinavische kerstdecoratie voor de kerstboom. Er zijn veel opties als het gaat om gehaakte kerstversieringen, dus het gaat er eigenlijk alleen om de recepten te vinden die passen bij uw behoeften, niveau en wensen. Gelukkig hebben we een grote selectie, zodat u de perfecte kunt vinden.

Bekijk hier ons grote aanbod gehaakte kerstversieringen.

Wanneer je kerstversieringen voor de kerstboom gaat haken, is het allereerst belangrijk om geen recepten te kiezen die gaan wegen op de takken van de boom. Het is daarom belangrijk om te gaan voor kleinere ornamenten, kerstballen en dergelijke, die de takken van de boom niet verzwaren en de decoratie er zwaar uit laten zien. Om tot een lichte en elegante kerstversiering voor de boom te komen is het daarom belangrijk dat als je de kerstversiering wilt vullen met watten, de versiering niet te groot wordt. Gelukkig hebben we een grote selectie recepten die heel goed werken voor kerstboomversieringen.

Het is ook belangrijk om een garen te kiezen dat bij je gehaakte kerstversieringen past. Als het licht en luchtig is, probeer dan een mohairgaren, dat is een extreem fijn en licht garen. Het garen is ook een beetje gepoft in de textuur, wat een ongelooflijk mooie en elegante uitstraling geeft aan de gehaakte kerstversieringen. Het is vooral duidelijk voor Scandinavische kerstdecoraties, waar je een puur witte en elegante stijl wilt bereiken.

Lees hier meer over mohair garen.

Voor gehaakte kerstversieringen worden vaak kleine haaknaalden gebruikt om de kleine en uniforme delen te bereiken. Hier is het belangrijk om de haaknaald te kiezen die bij uw haakstijl past, omdat het kleine werk zwaar voor de vingers kan zijn. Investeren in een goede, ergonomische haaknaald is dan ook een echte prioriteit, zodat de vingers niet te hard hoeven te werken om de mooie decoratie te haken. Gelukkig hebben we een artikel samengesteld met het beste advies voor het kiezen van een haaknaald, dat we graag met je delen.

Vind hier de juiste haaknaald voor jou

In plaats van een plat stuk kerstversiering te haken, gooi je jezelf in een gehaakt kersthart waarin peperkorrels of kleine grappen kunnen worden bewaard om je kerstboom leven te geven. Het kleine mandje is een gemakkelijk en beheersbaar project om mee te beginnen - en als je de techniek net onder de knie hebt, springen ze bijna van de naald. De hartmand is ook gehaakt in Drops Alpaca , een mooi licht en elegant garen dat prachtig staat in de kerstboom.

Vind hier het recept voor de gehaakte kerstmand

Als je meer van de elegante en stijlvolle Scandinavische kerstversieringen houdt, dan is er ook hulp te vinden. Naast een groot aantal gratis, prachtige recepten die je kunt vinden hier , bieden wij ook een boek met gehaakte recepten gewijd aan het onderwerp. Nordic Christmas Decorations is een stijl binnen kerstdecoraties die gezelligheid, nostalgie en tradities combineert met een witte en stijlvolle uitstraling. Het boek staat vol met kerstversieringen voor in de kerstboom, maar de versiering kan ook op vele andere plekken in huis. Het is ook gevuld met hulp, zodat je de mooiste kerstversieringen krijgt.

Koop het boek hier

We hopen dat je je nu helemaal klaar voelt om aan de slag te gaan met je eigen gehaakte kerstversieringen voor in de kerstboom.

Genieten :-)

Copyright LindeHobby