Haakpatroon Kerstornament

Twijfel je met welk ornament je moet beginnen voor de kerst? Dan hebben we gelukkig een grote keuze aan recepten voor mooie ornamenten die je huis zullen sieren.

Bekijk hier ons grote aanbod

Ornament betekent een platte decoratie, en hier zijn kerstversieringen geen uitzondering. Haak 2 dimensionale harten, sterren, kerstmutsen en nog veel meer vallen in de categorie kerstversieringen. In feite zijn de ornamenten heel gemakkelijk te maken, omdat ze vaak worden gehaakt van een magische ring of een ronde rij kettingsteken. Het is daarom een goede decoratie om te haken nadat je een magische ring hebt leren haken.

Kerst ornamenten hebben een ongelooflijk aantal toepassingen. Naast dat ze het goed doen als decoratie in huis, kunnen de fijne ornamenten ook de kerstboom of cadeau versieren. De gehaakte kerstster is bijvoorbeeld heel licht en zal de takken van de boom niet belasten zoals een grotere bal of trommel. Ze zijn dus perfect voor het versieren van de kerstboom om zijn vorm en lichtheid te behouden.

Gehaakte sterren, hartjes of kleine sneeuwpoppen zijn ook perfect om het cadeau te versieren. Doe ze losjes om het lint, zodat het ornament er makkelijk afgehaald kan worden en opnieuw gebruikt kan worden. Zo haak je klimaatvriendelijke cadeaudecoraties die je keer op keer kunt gebruiken.

Ornamenten kunnen in veel verschillende uitvoeringen komen. De gehaakte pluisjes en sterren geven een ongelooflijk lichte en elegante uitstraling. Haak een kersthart, dat wat compacter is om een goede variatie in de decoratie te creëren. Combineer dit met een set drums of een sneeuwpop om een meer traditionele look op de kerstboom te krijgen. De mogelijkheden zijn legio met gehaakte kerstversieringen.

Lees hier meer over gehaakte kerstversieringen

Als je je ornament eenmaal hebt gehaakt, zullen sommigen merken dat het ofwel inzakt of een beetje deukt. Dit kan worden verholpen door het eindproduct te blokkeren. Dit doe je in het kort door het gehaakte ornament nat te maken en vervolgens uit te rekken. Als het ornament eenmaal is gedroogd, behoudt het zijn vorm lang. Als het weer instort, herhaal dan gewoon de snelle procedure.

Lees hier meer over blokkeren (link wordt binnenkort verwacht)

We hopen dat je je nu helemaal klaar voelt om aan de slag te gaan met je zelfgemaakte gehaakte ornament.

Copyright LindeHobby